Michel – Optimiced е новото лице на организираната престъпност

July 13, 2007

ГДБОП напада Мишел за разпространяване на реклама на забранени митинги. Т.е. разследват го, защото е публикувал в блога си информация за поредния протест за спасяване на Странджа.

Дали да припомним, че режимът за организиране на митинги е УВЕДОМИТЕЛЕН, а не РАЗРЕШИТЕЛЕН и ГДБОП няма никаква работа да се вре в политическия живот на страната?

Мисля че трябва да подкрепим Мишел по-сериозно, защото това е престъпление на държавата срещу нас всички. Днес Мишел, утре друг, други ден – да изберем единодушно за нов мандат другаря Сергей със 100% мнозинство и мамо, недей разказва вицове, съседката пак е в коридора.

Отзиви:
Симион, Йовко, Вера, Георги Иванов, Ясен, Антония, Oggin, maniax, Дончо, Дневник, Нели Огнянова

от събота:
Таня Джекова, Валери Дачев, Ангел Грънчаров, Kaladan, digg, Никола, Marfieta, Neviana, Вени Марковски, tin4e

ps. в червен болд са нарушените членове от конституцията

Чл. 38.
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.
Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово – писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Чл. 40.
(1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.
(2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си.

Чл. 41.
(1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала.
(2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права.
Чл. 42.
(1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа.
(2) Организацията и редът за произвеждане на избори и референдуми се определят със закон.
(3) (Нова – ДВ, бр. 18 от 2005 г.) Изборите за членове на Европейския парламент и участието на граждани на Европейския съюз в избори за местни органи се уреждат със закон.
Чл. 43.
(1) Гражданите имат право да се събират мирно и без оръжие на събрания и манифестации.
(2) Редът за организиране и провеждане на събрания и манифестации се определя със закон.
(3) За събрания на закрито не се изисква разрешение.

Публикувано в: Uncategorized 9 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

9 коментара на “Michel – Optimiced е новото лице на организираната престъпност”

 1. Георги on July 14th, 2007 22:16

  Един път може да пръцнат, втори път да пръцнат, ама третия път ще се наакат. И този път няма да се събитаме в парка, а където си трябва…

 2. dzver on July 14th, 2007 23:16

  Стига бе, те акат цял мандат и това дето мирише въобще не е пръцкано 🙂

 3. Victor on July 15th, 2007 15:48

  Здравейте, сетих се, че програма “Христо Ботев” на националното радио май всяка седмица кани по един блогер да участва в едно предаване. Не помня деня и часа, нито името на предаването, но бих предложил блогерът, който ще участва следващия път да не пропусне да каже за това чудо с Мишел, или ако не му разрешат, да откаже да участва.

 4. dzver on July 15th, 2007 18:01

  Интересно, не бях чувал за това. Това радио е доста скромна трибуна.

 5. noname on July 16th, 2007 10:49

  Мислех си вчера че проблема вече не е един. Това е гаф на едно цяло министерство, но гаф предхождан от много други. Така че аз искам оставката на съответния министър. И до вас, гн Сергей Станишев: има поне два начина по които Румен Петков ще си тръгне от власта: 1. ще си тръгне сам. 2. Вие ще го предружавате. Изборът все още е при вас.

 6. Hobbit on July 16th, 2007 15:06

  Ужасна работа – днес се връщам от морето и разбрах за каква свинщина става дума. Скотове …

  Това не е и “гаф” – това е констатация за цялостна негодност на една система, която е уж “правозащитна”…

 7. shake_v on July 18th, 2007 10:33

  това правителство според мен вкара цялата мафия на власт .. пълно с абсурди беззакония , медийно затъмнение корупция във високите етажи на властта .. понякога се питам как е възможно да се случва това !

 8. Ангел Грънчаров on July 19th, 2007 11:49
 9. dzver on July 19th, 2007 11:58

  Ангеле, нищо лично, ама това е спам.

Оставете отговор