Уебмастър да не бях

May 31, 2007

Сайтът е на Хеброс Биохим Уникредит Булбанк, последния да затвори вратата.

Публикувано в: Грешки 9 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

9 коментара на “Уебмастър да не бях”

 1. Таня on May 31st, 2007 15:21

  Ми аз може да не разбирам много, ама уеб-банкирането на Биохим беше един софтуер-динозавър Мултикеш, който според мен няма нищо с уеб-банкиране и е много досаден и толкова тромав.
  Дано последният-да-затвори-вратата вземе та го смени, че ща-не-ща работя с него заради клиентите.
  Мнението ми за Биохим падна под нулата, като видях че работят с това чудо, което дори са нарекли он-лайн банкиране.

 2. bobafett on May 31st, 2007 15:42

  Мултикеш всъщност не е уеб и е офлайн 🙂
  Наистина е тромав, но предоставя редица функционалности, които са много трудно постижими с уеб платформа.
  @Таня А иначе Булбанк предлагат и уеб базирано онлайн банкиране, което можеш да предложиш на клиентите си 🙂

 3. velqn on May 31st, 2007 16:31

  Таня, софтуер-динозаварът “Мултикеш” описан от теб не е решение за индивидуални клиенти, малък и среден бизнес. То е ориентирано повече към големите, корпоративни клиенти. Доколкото знам и трите банки преди сливането имах уеб базирани решения, а сега след сливането нямам представа – предполагам ще запазят най-доброто

  Фирмата разработила софтуера Мултикеш е Omikron, които са от 20 години на пазара и имат голяма заслуга за електронното и интернет банкиране. Не трябва да се сравнява елеткронно с интернет банкиране, едното е клиент-сървър технология, а другото е уеб базирано решение.

 4. dzver on May 31st, 2007 16:38

  Всъщност показвам грешка – след инсталирането на сайта никой не е махнал тестовата новина.

 5. Таня on May 31st, 2007 16:38

  Както казах вече, не разбирам много, но Мултикеш не ни върши работа по начина, по който работим с клентите си. Имам предвид, че не върши добра работа и е много тромав.
  Става въпрос за това, че ние въвеждаме в него платежните нареждания, а някой на другия край на Земята ги одобрява за изпълнение. Това в онлайн банкирането става много бързо и удобно, а в Мултикеш е супер досадно и особено когато този някой е чужденец и иска да му пишеш обяснението за плащане и на чужд език.
  Изисква инсталация на компютъра, хиляди сетвания, някакъв порт специален, за който ние чакахме да го отворят в нашата система – разрешение пак от другия край на земята, трябваше да чета инструкции за работа, да вися на телефона и да задавам въпроси, да генерирам някакви файлове, които да пращам, пък да гледам дали са пристигнали, пък ако не са – да ги правя пак и прочие досада…

 6. Таня on May 31st, 2007 16:43

  Забравих да добавя, че Биохим това предлагаха като онлайн-банкиране. Така пишеше в сайта им – Системата Мултикеш беше единствената им опция за онлайн банкиране. Когато тръгнахме да работим с този клиент изчетох сайта им от-до и нищо друго не видях освен това. Явно не само аз не разбирам.

 7. velqn on May 31st, 2007 16:44

  Таня, абсолютно съм съгласен с теб. Уеб базираните решения предлагат много лесен интерфейс и са много лесно достъпни за своите клиенти. Мултикеш се предлага от няколко банки в България и може би в различните банки как и доколко е оптимизиран процеса. Ако питаш мен – клиентът винаги е прав, така че би трябвало да се действа в тази посока – при обслужване и въобще при всички дейности.

  От кое решение си най-доволна?

 8. Димитър on May 31st, 2007 17:47

  Понеже аз имам нещо общо с въвеждането на Мултикеш в България преди 13 години и с ИТ-то на Хеброс между 2002 и 2004 година да ви дам няколко пояснения 🙂
  Мултикеш беше върха на технологията през 94-95-та, когато Интернет в България просто нямаше, да не говорим за интернет банкиране :). Протоколът е разработен за dial-up и ISDN. Впоследствие някъде през 2000 година се появи TCP/IP клиент и web-базирано решение. Както знаете банките са консервативни институции и без санкция отгоре – в случая от Bank Austria Creditanstalt, нищо не се променя – If ain’t broken, don’t fix it.
  Относно сайтовете – уеб мастърът на Хеброс емигрира за Канада през 2004-та, от тогава не съм забелязвал промяна в сайта да речем. Не знам как е в Биохим, но доколкото ги познавам, положението е по-зле. Не забравяйте също, че в момента трите банки се сливат в Булбанк Уникредит, което води до промяна на номерата на банковите сметки, преминаване на нова платформа и т.н. – т.е. сайта им е последна грижа 🙂

 9. dzver on May 31st, 2007 17:59

  На кратко казано ще си ползвам epay докато не открият наблизо някаква по-добра банка? 🙂

Оставете отговор