epay и енергийна ефективност

May 31, 2007

След дългогодишно противене, най-накрая се регистрирах в epay.

По принцип съм предубеден към epay заради работата ми. Доста малко клиенти предпочитаха този начин на плащане. Въпреки това, шайбата на живота ме завъртя така, че нямам възможност да вися като олигофрен в касата на пощата, на опашка с 202 бабички, за да си платя тока в обедната почивка. А всеки месец имам да плащам ток, вода, топло, интернет, кабелна ТВ. 2 пъти годишно ми изтичат разни домейни, там пък е едно обикаляне… Степента на изпадане е такава, че практически плащам само нещата, които ми спират – останалите висят.

Та преди около 1 месец отидох в най-близката до офиса банка, валидна за epay, и си издадох дебитна карта. Банката е Хеброс. След подобаващо чакане, взех си карта и извърших регистрацията. Доста трудна е, въвеждат се различни пароли за логин и за банковата карта. След което – магия. За 0 време платих водата и тока. Утре ще пробвам с кабелната и интернет-а, за които нямам нужните клиентски данни.

Понеже платих 2 месечни сметки за ток, успях да си направя извод за резултатите от кампанията ми за енергийна ефективност. След замяната на всички крушки с енергоспестяващи, големите домакински уреди с такива клас А и А+, сметката ми за май е 21 лв., а за април 25 (март-април все още не бях приключил с операциите). Това при включени 16 часа на ден компютър и CRT телевизор.

Публикувано в: Гърнето с боба 9 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

9 коментара на “epay и енергийна ефективност”

 1. bobafett on May 31st, 2007 12:07

  Според мен, дост по-добра алтернатива на опащките и epay е онлайн банкирането. С него освен, че можеш да плащаш почти всичко за което се сетиш, можеш и да следиш кога къде и за какво си харчиш парите – бензин, храна и т.н.(ако ползаш карата).

 2. Longanlon on May 31st, 2007 12:25

  Aбсолютно съм съгласен – такива “помощници” като ипей и пейпал не знам за какво са необходими изобщо, освен като някакъв, да го наречем гарант, когато пазаруваш онлайн от непознати хора ( в ибей примерно).

  Интернет банкирането е супер удобно, а освен това сметките за ток, телефон, джиесем, вода, парно и т.н. може да ги направиш да пристигат в банката, а не у вас и да се плащат автоматично – ти не се занимаваш с нищо, само получаваш есемес “платени хх лв. за електроенергия”.

 3. dzver on May 31st, 2007 12:47

  Може и да сте прави, но за ипей имах известна положителна нагласа, каквато нямам за онлайн банкирането. Гледах колко време губи един колега да се занимава с онлайн банкиране на ОББ и ме хвана ортикария от гледката 🙂 Плюс това искам да плащам сметки за домейни, хостинг, интернет, кабелна, които в разни уебсайтове се цъка “плати с ипей”.

 4. Димитър on May 31st, 2007 13:50

  Бях един от ранните потребители на epay от 2000г и окончателно престанах да го ползвам, откакто съм клиент на ING (за съжаление от юли продават ритейл бизнеса си на Пиреус). Няма никаква полза от epay…

 5. dzver on May 31st, 2007 14:10

  Вие ме убеждавате, че отивам там, откъдето другите вече са си тръгнали :[

 6. Таня on June 1st, 2007 20:14

  Ние пък си ползваме в къщи epay от година две и ни е достатъчен за всичко – битови такси, сума ти домейни и хостинг, интернет, мобилни телефони, плащане към други сметки 🙂 Да, няма проследяване на движението по банковата карта, но все пак е стъпка напред спрямо висенето по опашки 🙂

 7. emo on June 4th, 2007 15:23

  аз имам дебитна карта от ЦКБ и там мога да си гледам и извлечението
  по сметка на картата. Но искат 20лв май беше годишна такса за този кеф

 8. emo on June 4th, 2007 15:24

  имам предвид, в ипей, за интернет банкирането е ясно…
  на ползващите ипей, само да препоръчам регистрация с
  сертификат да не стават бели 🙂

 9. Geo on January 7th, 2008 22:57

  Epay.bg има проследяване на движенията по сметка, за някои банки, само че се плаща малка допълнителна годишна такса, около 10лв., за да се ползва услугата.

Оставете отговор