Митингът мина успешно

March 24, 2007

Доволен съм. Имаше митинг, при това доста посещаван и с настроение.

Събитието беше максимално саботирано. Трябваше да се проведе от 17 до 18:30 с максимално време за разпръсване 19. Разбира се, ток пуснаха в 19, когато част от хората вече си бяха тръгнали. През повечето време седяхме и мълчахме, докато от нейде не се намери младеж по тениска с хилав мегафон и започна да прави шоу.

И ние се развикахме и разпяхме, или поне аз 🙂

Не снимах много, но се надявам блогери със готини скъпи апарати и журналистически нюх като Блъди, Пейо и Йовко, които обикаляха наляво-надясно през цялото време, да качат такива. Дано някой качи и запис.

Имаше настроение.

Флашче с началото на фактическата част от митинга.

Издразни ме пиян младеж, който скандираше “искаме порно” и “искаме секс”, както и лозунги от сорта на “свобода за българските кокошки в арабия”. Имаше и малко провокации, но като цяло беше добре.

В 7 като пуснаха тока се изказаха payforfree и двамата шефове на замунда – malak и break мисля (не съм 100% сигурен, че това са им никовете). Нещо говориха и двама адвокати. Не ни казаха нищо ново, но успяха да поискат оставка на правителството 🙂 Т.е. може и митингуващите сами да я поискаха.

Бързах с рендето да се прибера за новините в 8 да видя дали ще кажат нещо – не би. Успехите на Мария Илиева в някакъв глупав концерт бяха по-важни.

Публикувано в: Гърнето с боба 18 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

18 коментара на “Митингът мина успешно”

 1. Атанас Янев on March 24th, 2007 21:05

  Dzver, не е точно така за последното – по бТВ 7 и 30 показаха това като нещо голямо + видео от мястото….

  Благодаря за снимките и видеото 🙂

  Този с порното уточни ли какво е искал 😀

 2. Димитър on March 24th, 2007 21:21

  Малко се стреснах от видеото, мисля че ще е по-добре, ако го направиш сами да си го пускаме.

 3. EL MATADOR on March 24th, 2007 21:24

  Стана ми интересно за тия адвокати :). Що им е оставката на правителство, след като следващото няма да е по различно? Да бяха поискали цялото политическо общество да бъде екстрадирано в Гана или Замбия щеше да е по умно 🙂
  Другото,което е язък за отлагането на митинга – ако не бе отложен щяха да дойдат много повече хора, но като оставиха полуцензурния вариант над арена, повечето си останаха в къщи да си даунлодват.
  Такива сме си българчетата. Дай ни малко редактирана свобода и да видиш как всички се скатаваме :(. Неприятно, но факт.

  10х за репортажа. И за снимките 🙂

 4. Anonymous on March 24th, 2007 21:29

  Жестоко бе6е

 5. Николай on March 24th, 2007 21:34

  Така като гледам клипа сме били на не повече от 10-15 метра, защото дразнещия пиян младеж, който искаше пого също ми бе доста наблизо. И аз чакам да видя снимки и от други места, но не съм сигурен дали хората не си тръгнаха преди да започне същинската част.

 6. EL MATADOR on March 24th, 2007 21:46

  За съжаление, трябва да се признае, че смяната на датата е имала ефект… Да не говорим за липсата на ток. И двете неща не са случайни, а си е чист саботаж. А пък би трябвало да е обратното? Ток в цяла София да няма, а на митинга да има?
  Ако ще коментирате пияния 🙂 той не е дошъл на митинг. Дошъл е да го компрометира. Не се шегувам. Сигурен съм. Ако идвам, за да искам свобода в интернета, ще заключа бутилките един ден предварително в шкафа. 🙂

 7. dzver on March 24th, 2007 21:54

  Следващия път ще сме повече и ще сме на Ал. Невски. Искам да видя клипче вече като беше тъмно!

 8. Templier7 on March 24th, 2007 22:57

  Ех , бях възпрепятстван от едни скинове , иначе щях да дойда , мъка ми е , а иначе следващия път отивам…. благодаря за килпа и снимките

 9. Георги on March 24th, 2007 23:18

  Аз не съм доволен! Доста от хората които познавам и които теглят ги нямаше на митинга. Типичното българско овчедушие пак се прояви.

  Оставката на когото и да било няма да промени нещата. Всичките са “маскари” както е казал бай Ганьо.

  А колкото до пияницата … зад мен имаше некви пубери, които коментираха каде що видят от женски пол. Едва ли бяха дошли да протестират за нещо, а по-скоро да бройкат мадами и да правят “калабалък”.

 10. hdm on March 24th, 2007 23:19

  смешка отидох в 17h началния обявен час, седях до 18h и освен хора събрали се на поляна не видях нищо повече, замисъла предполагам беше съвсем друг…. много жалко

  колко хора имаше според вас ?

 11. Димитър on March 24th, 2007 23:34

  Разбра ли се кой е тоя payforfree?
  Нали бяха няколко човека.

  Сега го гледах по БТВ, мисля че беше добър митинг.
  Не знаех, че ще има и следващи дати.

  А някой знае ли какво стана с замундата?
  Нали щяха да я пускат след една седмица пауза.

 12. dzver on March 25th, 2007 01:08

  hdm, това беше успешен митинг. Бил съм на достатъчно такива събития, за да знам. Само заради такива, дето не са дошли или не са останали, имаше под 2000 души.

  Иначе аз по няколко снимки се опитах да преброя колко хора има. В никакъв случай под 1200-1300, според мен 1500 в пиков момент. Разбира се, броенето по снимка е доста мъчна работа.

 13. zlatkata on March 25th, 2007 12:47

  другият път измислете как и такива като мен дето изпитват ужас от тълпи да дадат своя принос…

 14. Kidon on March 25th, 2007 15:01

  Следващият път може да Ви предоставят поляна някъде в южния склон на Витоша – пак ще има тълпа, и пак на никого от целевата аудитория, срещу която е насочен протеста, няма да му направи впечатление. Кучетата си лаят… меверето си знае друго! Unfortunately.

 15. EL MATADOR on March 25th, 2007 20:32

  Смятам, че следващи и по-следващи митинги на тази тема са наистина отлична идея! Иначе хората са склонни да забравят. Трябва да им се напомня, нали това за нас никак не е маловажно нещо, така че ще упорстваме! Аз по Нета, вие по Ал. Невски :). Може за идеята да си дигна чукалата и да дойда от 500км разстояние. Смятам че си струва!

  Апропо, Кидон за Меверето 🙂 Вярвам, че накрая НАШЕТО мнение ще се наложи 🙂 Наистина си вярвам.

 16. nname on March 27th, 2007 16:59

  “силите от статуковото” много мръсно и професионално изиграха митингуващите с тази смяна на датата… не знам дали ще допуснат скоро друго подобно събитие, което да вдигне хората на крака.

  могат да продължат да репресират бавно и славно, сергия по сергия, доставчик по доставчик и тракър по тракър и понеже “няма новина” ще минава някак по-незабелязано

  от друга страна публично се доказа липсата на престъпление при притежаването на тракър и хората ще са по-смели да си търсят правата

 17. skd911 on March 30th, 2007 10:28

  Ако не се направи още един митинг и след него още един. Ефекта от този ще е никакъв.

 18. Kidon on April 10th, 2007 20:04

  Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме Ве Ре! Ме…
  Айде стига съм писал глупости!

Оставете отговор