Тея от ОББ са луди

March 7, 2007

Поискаха ми 5 лева за превод от 41 лева към FIBANK. Крайно време е да си направя сметка и във Първа Инвестиционна с дебитна карта с epay. Колкото и да съм резервиран към epay и да съм стар клиент на ОББ (може би от 8 години), това повече не мога да го толерирам.

С въвеждането на гръцкия им софтуер Глобус, банката стана направо нетърпима. Всички операции се извършват бавно, с чакане. Програмата им забива, неточна е, изчезват пари, появяват се пари, случват се разни абсурди. Много ме дразни, че служителките им пишат IBAN-и и всякакви други документи на ръка, вместо да натискат копчета PRINT. Това е предпоставка за грешки.

За съжаление ОББ ще продължи да ми е основна обслужваща банка още дълго време, защото съм изтеглил доста голям кредит от тях. За капаните при теглене на кредит, в които паднах (а уж съм икономист), и всеки от които струва пачка пари, ще пиша друг път. Мога само да кажа, че при теглене на кредит е добре човек да си наеме кредитен консултант или адвокат.

Публикувано в: Гърнето с боба 82 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

82 коментара на “Тея от ОББ са луди”

 1. Ирина Марудина on March 7th, 2007 14:57

  И аз се чудя на ОББ в последно време! Не съм към тях, но ползвам понякога техния банкомат до входа на хотел Плиска. И вчера така. Въведох сумата от 30 лв, колкото ми трябваха на момента, пина, и зачаках. Машината започна да брои миналото време – стигна до 30 секунди, превъртя на нула и завъртя още около 10 сек! Тогава просто каза, че в момента нямало връзка с моя възложител. И ми държа картата още поне 15 секунди!

  Както и да е, изтеглих пари от отсрещния SG банкомат. Но вечерта случайни преглеждах транзакциите по сметката си и намерих 4 много интересни (в посочения от мен ред) :
  -30 лв : възстановяване на сума UBB
  30 лв : теглене UBB
  -0.30 лв : възстановяване такса UBB
  30 лв : теглене SG
  0.30 лв : такса UBB

  Успешната SG я давам само за да се види реда на теглене/възстановяване на суми

 2. Димитър on March 7th, 2007 15:44

  Просто банкоматите на ОББ са закаченикъм собствена оторизационна система, която има шлюз към БОРИКА, а на SG са директно към БОРИКА.

 3. dzver on March 7th, 2007 15:55

  30-те ти стотинки са миниатюрен проблем на фона на нещата, на които съм ставал свидетел, но засега бих разказал само наживо :-)

 4. Ирина Марудина on March 7th, 2007 16:19

  Е, те са ми ги върнали 30-те стотинки 😉 Но въпросът е, че явно неуспешната транзакция е довела до един красив rollback…

 5. keit on March 7th, 2007 16:31

  На мен пък ми искаха 5 лева за да ми изпратят подновената дебитна карта от София… При условие, че досега 3 пъти са ми я давали направо във варненския клон където първоначално е издадена. И че в самата карта имаше 7 лева… После ми отне около половин час да я закрия, но пък вече няма да си имам работа с тях.

 6. Филип on March 7th, 2007 16:37

  Лошо ОББ! Няма да има вечеря за теб днес!

 7. Математик on March 7th, 2007 18:44

  Миналата седмица преведох 5000 лева по сметката на един приятел в Прокредит банк, наложи се да му услужа с пари и не ми искаха никаква такса. Платих само два лева глоба, защото казах, че съм изгубил договора за срочния депозит, който развалих. А той просто не беше у мен. Но определено всичко стана много бавно. Иначе съм клиент на банката от много години. Не защото ги харесвам… баша ми работи там и затова си открих сметка в тази банка. Нямам мнение по въпроса дали са добри или не, защото не съм си имал работа с други банки.
  И смятам скоро да тегля ипотечен кредит от ОББ.

 8. dzver on March 7th, 2007 19:31

  Свържи се с мен на ICQ и ще ти дам информация за моите перипети с ипотечния кредит от ОББ. Не че ти казвам да теглиш от другаде, все пак банката ми даде пари. Просто трябва предварително да знаеш много неща, които няма да ги видиш в брошурата им, които оскъпяват кредита и може от друга банка с 1-2% по-високи лихви в края на краищата да ти излезе по-евтино.

 9. maumyh on March 7th, 2007 21:04

  dzver,служителите в банките са много добре обучени по въпрос на недаване на информация:)
  Ако не ги питаш,точно определено нещо няма и да ти отговорят:)

 10. Георги on March 8th, 2007 00:34

  Защо си резервиран към epay? Според мен това е едно от най-полезните неща откакто интернет-а стана “достъпен за широката аудитория”. Верно, че повечето банки имат банкиране, през което можеш да платиш това-онова, но не всичко.

  Аз през epay си плащам: тока, парното, водата, телефона, мобилните телефони и кабелната телевизия. За последните 3 години само веднъж ми се наложи да вися на опашка (като червена бабичка) да плащам парно (в случая) и то причината по-скоро беше в Топлофикация.

 11. Hobbit on March 9th, 2007 10:34

  Хехе – и аз вървя към кредит от ОББ (няма начин, обслужват фирмата и съм нещо като леко VIP клиент). Ще трябва да се консултираме малко, че това, че съм адвокат, хич не помага в банквите дебри…

 12. dzver on March 9th, 2007 12:07

  Само ще ти кажа, че и аз се подведох по това, че съм нещо като вип клиент и се леко понабутах с договор, който никога не бих подписал, ако не бях притиснат.

 13. dzver on April 17th, 2007 10:33

  Много съжалявам, че изтрих 3 4 поста от сорта на “чифути мръсни”, “майка ви ще …”. Постингите бяха неграмотни и на латиница и от IP на ОББ :-)

 14. Пламен Томов on June 13th, 2007 16:37

  Ако решиш, че искаш да се оттървеш от ОББ, свържи се с мен и ще се опитам да ти помогна.

  Не че другите банки са “в час”, де…

 15. Румито on June 19th, 2007 09:47

  Какво ще кажете за отворения кредит, който ОББ предлага

 16. dzver on June 19th, 2007 10:18

  Ще кажа, каквото казах вече. Наеми си кредитен консултант и не се вързвай на маркетингови трикове. Има толкова много допълнителни такси, условия при които лихвата се покачва и пр., че сама ще паднеш в няколко, не в 1, капани.

 17. Miroslav on July 22nd, 2007 13:57

  >——– Оригинално писмо ——–
  >От: Кирил И. Кирилов
  >Относно: UBB
  >До:
  >Изпратено на: Сряда, 2007, Юли 18 11:02:39 EEST
  >———————————-
  >
  >Моля да се явите в ОББ АД клон Ямбол ул. „Г. С. Раковски” № 34 за получаване
  >
  >на сертификационни средства за интернет банкиране.
  >
  >
  >С поздрави: Кирил Кирилов

  Отговор:

  Уважаеми г-н Кирилов,

  Писмо като вашето, изпратено повече от година, след като бях пробвал да се регистрирам за интернет банкиране при вас е ПЪЛНА ПОДИГРАВКА! Да не говорим, за липсата на извинение за това огромно закъснение!

  Считам писмото ви за изключително ГРУБО и НЕпрофесионално. Повелителни изказвания от сорта на “моля да се явите” по-скоро са подходящи за кореспонденция с органите на МВР, КАТ и Военните! Да не говорим, че в писмото ви няма нито “Уважаеми”, нито “Господине”, а това е недопустимо за едно културна комуникация.

  От доста време обмислям да приключа отношенията си с вашата банка. Изключително недоволен съм от ниското ниво на услугите ви!

  И не знам как, при подобно отношение към клиентите си, се заблуждавате, че някой ще се наеме да дойде от Лондон до Ямбол специално, за да вземе кода си за и без това безполезното ви интернет банкиране.

  С уважение,
  г-н Димитров

 18. Wizard on July 27th, 2007 17:15

  Бих допълнил само, че имат изключително грубо отношение към клиентите си, липсва им всякаква компетентност и професионализъм. Където може да се прецака клиента – там бива прецакан и никой не те пита съгласен ли си с условията. Държат се като монополисти на пазара. Аз съм дългогодишен техен клиент, но всичко си има граници – отказвам се категорично от “услугите” им. Ще се радвам ако и други клиенти последват примера ми и спрат да пълнят алчните за печалба гръцки вратове.

 19. dzver on July 27th, 2007 17:28

  Да допълня само – всичко промоционално и преференциално обикновено е деликатна измама :)

 20. IzmamenKlient on July 30th, 2007 10:08

  През месец април сключих договор за широко рекламирания “Отворен депозит” с банка ОББ. Условията в момента на включването според рекламната им брошура и обясненията на служителите им бяха както следва: лихвен процент от 0,20% за суми под 500 лв и от 3.50 до 5.00% за суми над 500 лв в зависимост от периода на олихвяване (от 1 до 12 месеца).

  Преди няколко дни реших да изтегля част от първоначалната сума и понеже бях забравил точните условия, реших да проверя на сайта им. Направо се шокирах, като видях, че има една “дребна” промяна в условията – границата от 500 лв. е вдигната на 3000 лв. и на практика всички депозити под 3000 лв. се олихвяват на 0,20%. Реших, че това не може да важи за моя депозит, защото договора беше сключен при други условия. След запитване до ОББ те любезно ме уведомиха, че новите условия важат и за моя договор и аз съм прецакан. Проверих си договора и се оказа, че в него не фигурира точната сума на въпросната граница (много предвидливо от тяхна страна), което означава, че цялата измама е била замислена предварително.

  Тъй като 90% от депозитите са под 3000 лв, броя на потърпевшите е голям и нека всеки, който има такъв депозит да провери сам. На практика договореният лихвен процент е свален над 20 пъти, което е чиста измама. Добре че не чаках цяла година преди да разбера как ме мамят. Не съм очаквал такова нещо от голяма банка.

 21. dzver on July 30th, 2007 10:13

  Join the club!

 22. dzver on August 18th, 2007 11:52

  По-горе направих лоша препоръка на epay. Сега искам да се извиня – виждам че постът се чете много. Epay е напълно ОК за мен като услуга в момента. Спестява ми много време, ползвам ги чрез Булбанк. Все още нямам забележки за Булбанк, но заради лихвата по картовата сметка във Първа Инвестиционна се изкушавам да сменя банката още 1 път.

 23. Найден on September 9th, 2007 21:09

  От м. Март 2007 г. започнах да получавам SMS-и , че от моя картова сметка в ОББ е направено теглене за някаква сума от клон в Тъговище.
  Аз такава карта нямам. Някакъв глупак е дал моя номер на GSM да го известяват за теглене от картата. Обадих се на ОББ , от където любезно ми обясниха , че щи оправят проблема , но нямало да стане бързо (до 1 месец). Съгласих се и зачаках. Съобщенията продължиха и другия и по другия месец и т. н. до сега (Септември). През това време се обадих няколко пъти , като последния път ми казаха , че било много трудно да разберат от коя карта ми идвали съобщенията. Дайте идея , какво да правя.

 24. dzver on September 9th, 2007 21:44

  Моят опит с чиновниците в ОББ показва, че трябва да им висиш на главата до дупка. В твоя случай, звъниш на телефона на ОББ в Търговище и за 2 месеца и 50 телефонни разговора ще оправят проблема.

 25. nname.org on November 23rd, 2007 17:27

  мен пък са ми губили wire transfer от чужбина. хем ходих в централата и смъкнах шефката на отдела да търси депозита. след 2 месеца размотаване чрез служители на американската банка обжалвах транзакцията и ОББ ми върнаха парите, после ги препратих по сметка в Булбанк и за 2 дни бяха тук

 26. ok on November 29th, 2007 18:49

  аз пък харесвам ОББ, мисля че има банки и банки, но тая никак не е зле, не разбирам дзвера, дето нещо не му е угодно в ОББ. а що се отнася до ипотечните кредити на банката смятам че са едни от най-добрите.

 27. dzver on November 29th, 2007 21:08

  “ok”, това е чудесно, но за съжаление не си се представил, даже мейл за връзка не си дал, а мненията на чак толкова анонимни потребители нямат никаква стойност.

 28. Лина on December 7th, 2007 12:33

  От тази седмица и аз съм “фенка” на ОББ – на мен пък директно ми откраднаха пари! Използвам случая да предупредя – стойте колкото е възможно по-далеч от банкоматите на тази банка, за да не обеднеете като мен!

 29. Филип on December 7th, 2007 13:25

  Ще ти ги върнат.

 30. ZORNICA on December 13th, 2007 23:29

  СМЯТАМ, ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА РИБОЛОВ. НЯМА НИЩО ВЯРНО В ТЕЗИ ПРИКАЗКИ. ОББ Е БАНКАТА С ТРАДИЦИИ И ЕСТЕСТВЕНО НАЙ-ДОБРАТА , ДОКОЛКОТО ДО СЛУЖИТЕЛИТЕ ТАМ – И ТЕБ АКО ТЕ ОПЪНАТ НА ТОЛКОВА ОБЕМНА И ЗНАЧИМА РАБОТА И ТИ ПОНЯКОГА ЩЕ БЪРКАШ, НО ВСЕ ПАК СМЕ ХОРА.
  ВАЖНОТО Е – ДОВОЛНИТЕ И ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ВАС!!!!!!!!!!!

 31. dzver on December 13th, 2007 23:46

  Зорница, имам приятели, работили или работещи в ОББ, вкл. бивш зам шеф на клон. Аз СЪМ лоялен клиент, даже ми се обаждаха като добър клиент да ми предлагат безплатна кредитна карта. Мнението ми е базирано на 8 години клиентски отношения и не е особено ласкаво.

  Е да, можеше да е много по-зле, но в Булбанк до тук срещам много по-добро отношение и ми губят много по-малко веме за всяка услуга.

 32. Лина on December 14th, 2007 09:38

  Филип се оказа добър пророк. Отне седмица и половина, но ми върнаха парите – благодарение на жалбата, която подадох в моята банка.Загубеното време и изпънатите нерви, обаче няма кой да ми възстанови.

 33. dzver on December 14th, 2007 11:32

  Не няма, аз съм с 5 месеца и около 1000 лева назад в това отношение, покрай погасяването на един чужд кредит, обезпечен с моее имущество 😉

 34. Д.Василев on December 14th, 2007 13:19

  @dzver: Може ли да хвърлиш повече светлина как се тегли кредит, който гарантираш с чуждо имущество, че ми стана интересно.

 35. dzver on December 14th, 2007 14:02

  Купих ипотекиран имот и част от сделката беше да погася старата ипотека. От ОББ забавиха това плащане на ипотека с няколко месеца, за което време течеше лихва плюс наказателна лихва (продавачът на имота не си обслужваше кредита). Платих и такса за предсрочно погасяване.

  При добро желание от тяхна страна, цялата операция можеше да приключи за 1 седмица и щеше да ми спести пари и много нерви.

 36. mila on January 21st, 2008 10:58

  Незнам само как и аз попаднах в капана на ОББ. Стойте далеч от тази банка. За обслужването няма да говорим, защото е под всякаква критика. Това, че имаш заем към банката не означава, че си престъпник, а те се държат точно по този начин. И нали все пак те съществуват от такива като мен. Ще рефинансирам кредита си и много се надявам да нямам нищо общо с тях.

 37. Yulian on January 24th, 2008 22:30

  Оплаквате се от ОББ, защото не сте били в ДСК :))). Там направо ще ви разплачат майката. Аз мисля, че причината не е ОББ като банка, а в персонала на конкретния клон. От “моите хора” съм доволен. Все пак добре е човек да бъде по-предпазлив. А че в проспектите си послъгват е съвсем вярно :)))

 38. dzver on January 24th, 2008 22:44

  ДСК напуснах след финансови загуби, съизмерими с размера на влога ми там =) който беше 100-200 лева.

 39. zeroto on May 13th, 2008 14:12

  А аз да се оплача от Райфайзен банк и по-точно видинския клон – обслужването им е под всякаква критика.Гледат ме тъпите патки едно такова дребно, бузесто с размъкнати дрешки и решили ,че няма нужда да се държат културно с мен. Няма такива неща като добър ден ,кажете и т.н или ме гледат като теле в шарена врата докато не кажа какво искам или ми казват “кажи” , ако случайно си тръгна без да съм дописала или подписала нещо хубавицата ми подвиква “АЛОООО”. Един път питайки за нещо споменах името на друга банка и преди да съм се изказала докрай тя тъпата овца -служителка на банка- ми вика (точно викане си беше) едно сопнато и с опулена физиономия “Тогава кво праиш тука” :)))) думи нямам. Имам чувството , че трябва да си облякъл късата пола , да си с високите токчета и с три слоя грим , за да се държат с теб нормално .

  P.S Има още такива издънки от тяхна страна , но да не прекалявам ,темата не е точно за това , но не се сдържах да го напиша. Тия тъпи патки трябва да си знаят мястото и да се научат да се държат възпитано със всичките си клиенти независимо дали те са малки, голeми и дали изглеждат добре или зле.

 40. Димитър on September 3rd, 2008 12:41

  Писнало ми е от тая институция.след Експресбанк и Райфайзен си мислех че няма по абсурдни но се оказа ОББ че ги задминава.Издадоха ми кредитна карта но след година ползване се оказа че не ми е изгодно.прекратих и изплатих посочената сума но видите ли до края на месеца във който плащам ми начисляват уравнителни 3.50лв та се питам .когато се сключва заем ми изчисляват предварително сумата която имам да плащам като вноски и т.н.а не могат при погасяване да ми ги сметнат до деня.Що за безобразие получавам извлечение със сума 1000-3.50 някакви си 900лв които мога да ползвам аз или по скоро някой хакер а аз да си ме търсят за погасяване а сметката исках да се закрие.Чудя се дали личните ми данни са добре защитени

 41. misti on September 17th, 2008 01:28

  Всички които се оплакват от обслужването на ОББ са напълно прави и ги разбирам,защото и аз преживях голям кошмар с тази “тъй наречена банка”!Не ползвайте услугите им,защото………..нямам думи,но за да разберете защо давам този съвет ще ви обясня накратко моя случай!Кандидатствах за кредитна линия и бях одобрена за определена сума.Отидох в клона на банката където бях кандидатствала и подписах договор.Сумата трябваше да усвоя на другия ден,но каква беше изненадата ми когато два часа след подписването на договора ми се обадиха по телефона от банката и ми казаха ЧЕ Е СТАНАЛА ГРЕШКА В СИСТЕМАТА И ВЪПРЕКИ ЧЕ СМЕ ПОДПИСАЛИ ДОГОВОР,ТОЙ Е НЕВАЛИДЕН И АЗ НЕМОГА ДА УСВОЯ ПАРИТЕ!И ТАКА-ВИЕ БИХТЕ ЛИ СЕ ДОВЕРИЛИ НА БАНКА КОЯТО ПРАВИ Г Р Е Ш К И???

 42. сссссссс on September 20th, 2008 11:50

  аз работя в ОББ от 6 години-някои от вас са прави като плюят,но някои нямат право да говорят толкова нарицателно за ВСИЧКИ служители под един знаменател.от 11 души,които сме в салона наистина има 2-3,които са вече малко на възраст ,пият по една шепа хапчета,за да си успокояват нервите и повишанат тон,но останалите успяваме да се усмихваме и говорим любезно,дори когато ни мачкат като гниди-сякаш не ни стига,че ни мачкат и отгоре.А и в крайна сметка си зависи и от възпитанието.А такива служители има не само в нашата банка,а и в всички други банки,както и във всяка една институция или фирма.така че много моля да не обиждата всички служители наведнъж,а и едва ли и вие по цял ден стоите с широка усмивка по цял ден на работното си време.погледнете и в своята паничка.всеки ,който плюе така злобно по другите съм 100 %,че той също е такъв поне наполовина,но чуждото винаги се вижда,докато своето си го крием.нашите Любезни колеги от централата и добрите ни гръцки шефове вместо да ни намалят бумащината я увеличават все повече и повече.Когато стане 16.30 и ние затваряме за клиентите,колегите от банката,която е под нашия клон вече ги няма и сигурно са по кафенетата.А ние си почваме работата,която трябва да свършим-да си въведем кредитите,да си оправим и другите бумащини и много често оставаме и до 19-20 часа.и пак не можем да насмогваме-ежедневно се затрупваме с работа,която може да почака уж ден-два,а отива доста повече време-говоря например за картотекиране на вече дадени кредити,карти,извършени сделки и т.н.като човек с наблюдения от доста банки-просто съм влизала като клиент и съм слушала коментари на служители на конкурентни банки има 3-4 банки в България,които имат големи навалици в своите салони,а останалите по цял ден може да влязат само 5 човека.Лично аз получавам често парични преводи в друга банка,тъй като там е по-изгодно да ми ги пращат от гледна точка на такси -там работят на гише 3 души и една касиерка-само аз съм клиент към дадения момент и ме обслужват само около 10-15 минути.Не че се хваля,но за същото време аз мога и съм обслужвала по 5-6 човека-естесвено на някого обръщам внимание просто за секунди-говоря за ежедневните клиенти,които знам какво желаят и за да не чакат на опашка,за да стигнат до мен .но имам и колежки,които също могат да правят така,но не желаят и казват има си ред-нека чака.относно кредитите,а и не само се разрешават само в централата в София и ние доста често се сблъскваме с нелюбезните си колеги,които работят там.Когато искаме да разберем и разрешим проблемът на клиента нас също ни прехвърлят от един на друг телефон и доста често ми се е случвало след няколко пъти обясняване на проблема на 5-6 души,накрая никой да не ми даде конкретно решение.И тогава аз какво да обясня на клиента?някои ще ме разберат,но повече сигурно ще са тези,които не им пука,но аз се почувствах длъжна да защитя себе си и моите колеги.Просот ние сме пионките в една огромна игра на не се сърди човече.Лек ден на всички.

 43. samsara on October 11th, 2008 14:00

  Права си:-)Аз съм клиент на ОББ от 1996 г. Фирмената ми сметка е там. Имам и 2 кредитни карти на ОББ. ОК и мастер кард. Сега си рефинансирам кредита от Уникредит пак в Уникредит и съм посочила че искам да ми закрият ОК картата на ОББ чрез банков превод и да ми пуснат останалите средства от кредита. Отивам в ОББ и искам сметката си по ОК картата за да я предоставя на Уникредит та служебно да ми я закрият. Служителката любезно ми обясни, че кредитните карти не могат да се погасяват от друга банка, трябвало лично да внеса парите или да си открия сметка в ОББ и от нея да си погася задълженията по картата. Що за тъпотии. Дали е дебитна и кредитна карта това е КРЕДИТ т.е може да бъде погасен от друга банка какъв им е проблема. Лошото е че от уникредит искат да ми я закрият за да са сигурни че ще я погася изцяло иначе може да ми откажат да ми рефинансират кредита. И са прави хората. Какво правим в случая. Мастер картата си я задържам защото ми е с висок кредитен лимит и с нея може да се плаща навсякъде. ОК картата е кешова и може да се теглят пари с нея само от банкомат на ОББ не може да се използва за разплащане. Ето затова искам да я закрия / не ми е удобна/ Някой ако разбира от тези неща да ме светне какво да направя.

 44. сссссссс on October 15th, 2008 15:09

  ами ОК кредитът е строго специфичен кредит-средна работа между кредит и кредитна карта и затова може да се закрие само с пари в кеш.Но после можеш да поискаш бележка с подпис и печат,че кредитът ти е закрит и мисля,че проблема ще се разреши.Мастер картата ти също няма сметка-кредитните карти нямат сметки и се закриват само кешово,за разлика от дебитните карти,които са ти един вид помощно средство за теглене на пари от собствената ти сметка,която можеш да захранваш когато и с колкото си искаш.При кредитните карти си вземаш пари на кредит от банката в границите на някакъв лимит и в точно определен период от време си внасяш минималното поне.попитай и в други банки,за да видиш че и там така ще ти отговорят,че и техните кредитни карти нямат сметки и се закриват кешово.аз лично имам кредитни карти от две различни банки и работя в ОББ и затова съм сигурна не 100,ами 1000%.но си в абсолютното си право да получиш служебна бележка,че кредитът ти е погасен,но ще ти поискат такса за нея.

 45. Андрей on December 3rd, 2008 10:50

  Има револвиращи кредити карти с вързани сметки към тях!!! Пример са Първа Инвестиционна Банка, а и са най-добри с картите, особено с кредитните. Вероятно най-ниската лихва и със собствен картов център, осчетоводяващ в реално време 😉

 46. просто един от всички on January 11th, 2009 12:15

  Хахахаха давай пич и си вземи адвокат или кредитен консултант другия път като теглиш кредит, че и той да ти го забие между очите с от 1 до 3 % колкото им е таксата на тях. Никой не Ви е виновен че не можете да си управлявате собствените финанси. Работя във банка и знам от собствен опит – българина като ходи да си купува печка например пита като разпран служителите и им върти номера, а като доойде време кредит да взема се засилва в първата срещната банка и “колкото по-бързо стане толкова по-добре”. Почти никой не пита какво, защо, къде, как, колко и после кой ми сра в гащите. Ами не става така.
  А ти мъжки си вземи адвокат да ти удари още една такса управление зад ушите и да ти е честито.

 47. просто един от всички on January 11th, 2009 13:06

  хахахахах пред мен се опитаха да теглят пари от банкомат на ПИЛ и после три дена не могат се оправи с ивзлечения, служители, картови системи и прочие. Не се заблуждавайте навсякъде има проблеми. банки много ходете където Ви се иска, но универсална клиентска банка няма. Всички плюете едни и същи банки, но точно те са с най-много печалба и най-голяма клиентска база. Е кака става това ???

 48. 1234 on February 12th, 2009 18:43

  Хахахахахха. Всички операции се извършвали бавно, с чакане, не знам си какво. Ми като си попаднал при някой кретен така е бе брат. Системата Глобус за която говориш си работи отлично. Появявали се и изчезвали пари. Къде, кога, как? Пълни глупости.

 49. dzver on February 12th, 2009 20:57

  1234, коментарът ти е под нивото на чистач от банката, засрами се.

  Един уважаващ себе си чистач ще иде на касата и ще попита някоя по-клюкареща касиерка “как може пари да отидат към погрешния получател и какво трябва да направи получателя, за да си ги върне?” – ще се изненадаш от отговора и няма да е “не може да стане”.

  Колкото до чакането, имам мазоли по задника от чакане по пейките на ОББ. И съм ползвал 4 различни клона, не само че не е изключение, но някои от тях ми представиха цяла нова вселена от неприятни емоции.

 50. 1234 on February 13th, 2009 18:22

  Е добре де работя в натоварен клон и как пък един път не се случи някой клиент да каже “наредих превод към Х, а те са отишли към У”. Те тия преводи минават през двама човека. Аз няма от какво да се засрамвам, не съм донесъл неприятности на нито един клиент. Възможно е да стават грешки, но те не са от калибъра, за който говориш ти.

 51. dzver on February 13th, 2009 18:39

  Ами аз лично знам за 2 такива случая с 4 цифрени суми. Колкото до глобуса, попитай ме защо си махнах срочния депозит от ОББ? Щото влагане на пари под 45 минути интензивна работа на жената дето обработва документите нямаше, чакането отделно. Отделно и от порочната практика да се анулират договори и да увисват лихви, ако не нацелиш падежа.

 52. 1234 on February 13th, 2009 19:57

  Е недей така де. Един депозит го правя за пет минути да го кажем, хайде десет да са, но пак е много. И като ти казвам за тези минути включвам и времето необходимо ми да поискам лична карта на клиента и да се запозная с положението му. Дали има сметки, дали ще внася пари… А какво означава да се анулират договори ако не нацелиш падежа? В какъв смисъл го целиш? Спомени и повече за случаите с четирицифрени суми. Къде са отишли, какво е станало след това?

 53. dzver on February 13th, 2009 20:39

  В единия случай бяха върнати, в другия докато общувах все още с пострадалия счетоводител не бяха. Май не се и върнаха.

  Като въведоха Глобус едно внасяне на пари ми беше 45 минути. Ако имах късмет, на третото забиване програмата умираше окончателно и обслужващия служител правеше договора на ръка за няколко минути.

  И тук никъде не става въпрос за системата с билетчета (пригодена за чакания над 30 минути) или за това как ако не нацелиш подходящия обслужващ да те поеме, по-добре да си скъсаш билета и да изчакаш да ти дойде реда повторно.

 54. 1234 on February 13th, 2009 21:29

  Ааааааааааа “като въведоха Глобус”. Коя система от самото и въвеждане е започнала да работи на сто процента? Аз не знам за такава в нашата страна. За Глобус мои колеги са казвали, че е на светлинни години пред другите банки. Става въпрос за хора, които са в банковата дейност от осемдесетте години. Аз лично не съм запознат с конкурентни банки. Системата с билетчета си има плюсове и минуси. В нашия клон всеки се занимава с всичко /е има и изключения, някои не искат да се научат на някои неща и това е :)/. Билетчето не си го късай, поискай да те прехвърлят, ще си с предимство пред изтеглилите билетче след теб. Не ми отговори за “целенето на падежи” Интересно ми е. А изразът “май не се и върнаха” не го използвай, кажи просто че не знаеш какво е станало. Аз мога да ти дам пример с голяма сума наредена за чужбина по грешна сметка /клиентът беше дал такава/, която се върна след два дни.

 55. dzver on February 13th, 2009 22:24

  така оставяш у хората погрешното впечатление, че става въпрос за кратък период от време или за нещо приключило. не е така. последните ми проблеми с обб датират от пролетта на 2007 г, когато съм писал и част от коментарите.

  целене на падеж означава, че ако не внасяш на падеж унищожават стария договор, правят нов и захранват нова сметка с парите от стария. виждал съм това действие *поне 10 пъти*. поради закриването на старата сметка, лихвата за започнатия период се губи.

 56. 1234 on February 13th, 2009 23:19

  Ами доста от постовете оставят впечатление, че в ОББ се действа по разни престъпни схеми, имащи за цел грабеж на хората. Тарифите на ОББ са обществено достояние. Общи условия винаги могат да се получат, естествено ако бъдат пожелани от клиента. Освен това някои от постовете представят разни факти и ги окачествяват като недопустими и противоестествени без авторите им да са запознати с процедурите. Като цяло откакто работя в ОББ подобрението в Глобус е явно. Казвам ти го като човек, който работи с тази система. Не съм я измислил аз, за да я хваля. Напротив, когато е давала проблеми ме е изнервяла, защото бави работата ми, а аз обичам да работя бързо. Относно депозитите и падежите: Падежът по един депозит е известен на клиента, пише го в договора за депозит. Падежът е важен за клиента ако желае да изтегли част или всичките пари. На падеж тегли без касова комисионна. За внасянето няма значение. Можеш да внесеш пари и да откриеш втори, трети, пети и т.н. депозит. При настъпване на падеж парите /главница плюс лихва/ се връщат по сметката. Или депозитът се преподновява за същия срок /това клиентът също си го избира/. Няма никакво закриване на сметка и откриване на нова. За изтеклия период лихвата вече е начислена и тя е по сметката. Не се губи нищо. Преди настъпване на падеж договор за депозит се прекратява само и единствено по желание на клиента, който попълва заявление. В такъв случай лихвата логично се губи. Абе виж сега: кажи ако имаш някакви свободни суми, ще дойдеш при мен и ще направим депозит при изгодни лихви. Може и хронометър да си вземеш, да засечеш време, не се притеснявам.

 57. dzver on February 13th, 2009 23:40

  Радвам се, че имаш самочувствие, обаче в момента поддържам депозит в ЦКБ, при който не ме карат да знам за глобус, обслужват ме любезно и много бързо.

  За интернет разплащания ползвам Булбанк. Представи си – оказа се, че дебитната ми карта ОББ е напълно безполезна – не мога да си плащам сметките в магазина с нея, не мога да я регистрирам в epay. Мога само да тегля от банкомат. Е не, мерси. Седи за окраса в портфейла ми.

  С ОББ съм обвързан с кредит за следващите 13 години, но съм свел посещаването там до 1 касова операция на 3месечие и се чувствам добре от това.

 58. 1234 on February 14th, 2009 00:06

  Абе да ти кажа това дебитната карта на ОББ е много крива работа. Води се международна. Клиенти казват, че в Гърция примерно не могат да си служат с нея. Други пък казват, че в чужбина и ми дават за пример Бразилия и други места са се разплащали с нея, теглили са си без проблем. Странна история, но неведоми са пътищата… И все пак банката издала първата дебитна карта в България – 1993г. е …ОББ. Щом ползваш услугите на различни банки явно си се запознал с условията им добре и правилно си преценил кое те устройва. Относно бързото и любезно обслужване, би го получил и от мен, а за Глобус-а няма и да се сетиш.

 59. Ваня on March 24th, 2009 18:45

  Аз също съм един от безкрайно многото недоволни клиенти на ОББ. ТОва е най-малоумната банка на този свят. За съжаление нашия упрвител ни превежда заплатите на карти от ОББ. Е аз вече три месеца не мога да си изтегля заплатата и стоя по 2-3 дена без пари, защото всеки ден великата система на ОББ не работи и ми изкарва наличности от рода на -266, 00.00, -457, – 652 и т.н. И так аз всеки божи ден съм на банкомата молейки се този пут системата да е ок, и аз да си изтегля паричките. Днес е втория ден в който имаме заплати и аз не мога да си изтегля защото пак системата на ВЕЛИКАТА БАНКА не работи. Имам карти от много банки, но това мога да ви кажа е най- измекярската банка в цяла България.

 60. dzver on March 24th, 2009 19:41

  Не е най-измекярската банка, има много по-лоши :-)

 61. janeta on April 27th, 2009 19:38

  Мили невежи хорица, с любопитство прочетох всичките коментари. Работя в банката почти от 18 м. и ми беше интересно да разбера какво мислят анонимните ни клиенти тук, където имат свободата да си кажат всичко без да те гледат в очите. Искам да споделя, че много от тези коментари са посмявали да ги споделят клиенти, но не така ясно и да подчертая, че тези клиенти в повечето случаи са от малцинствата – без да Ви обиждам, такива, които са нередовни платци а искат Банката да е лоялна с тях! Лихвите относно депозитите са обявени навсякъде, в брошури, на плакати на снап-рамки, един конкретно зададен въпрос винаги получава необходимият отговор! Не хулете служителите, защото винаги се стараят да бъдат в полза на Негово Величество Клиента! Относно електронното заплащане с наши карти искам да Ви кажа, че работи 😉 само да си на ти с компютрите. Относно пък дебитните карти – УВИ – ще Ви разочаровам – наистина са международни и наистина си работят в чужбина – от личен опит го знам ! А клиентът дето е от 8 г наш клиент дали знае, че ако си има сметка при нас може да я използва и за междубанкови преводи?!?!? и това ще му струва само 2 лв ….а ако пък си направи електронно банкиране може сам да си го нарежда на половин цена !!!! и няма да изчезват парите му, защото си върши работата сам 😉 – а и ще му е интересно!
  И в заключение да кажа, че невежеството не е извинение да плюете по нещо, което не разбирате. Успех и се поинтересувайте повече и после коментирайте

 62. janeta on April 27th, 2009 19:42

  и да си дам личният мейл scream79@abv.bg
  ако не сте разбрали коментарът ми, може да ме попитате там 😉

 63. dzver on April 28th, 2009 10:26

  Напишете си името и пускайте си коментара през спелчекър, когато пишете от името на банката. Иначе като обиждате посетителите ми и мен самия, разчитайте да бъдете модерирана.

 64. 1234 on May 22nd, 2009 20:31

  ХАХАХАХХАХХА Ваня, ти сигурна ли си, че можеш да работиш с банкомат? Майтапа настрана, но последният срив в системата, за който си спомням беше някъде през лятото или есента на 2008, оттогава всичко работи без проблем. Мини през някой клон и провери за какво става въпрос /най-вече дали парите изобщо са ти преведени от управителя на конкретната дата/. А и кажи другите ти колеги успяват ли да си изтеглят пари?

 65. мимоза on July 10th, 2009 09:47

  Здравейте!
  Искам да Ви кажа,че всяко стадо си има мърша.
  До сега не съм имала проблем с банката,дано и да нямам.На скоро ходих да питам за потребителски заем и попълних документите.
  Служителката беше много любезна и възпитана. Мога само да й благодаря,че ми спести 120лв годишно да давам на банката освен месечните вноски.
  Сама ми откри грешка при попълването на документите и отново ги направихме ,като сменихме кредитополучателя.Така месечната вноска падна с 10лв.Или казано по-точно спести ми 960лв. от цялата сума на кредита.
  Моят работодател ни превежда заплатите към тази банка и единствените неприятности са били,ако не е имало парички в банкомата.
  Не правя реклама,но не трябва целия персонал да се слага под един знаменател.
  Ако вашия колега е некадърен,то по тази логика и вие сте такъв-нали работите заедно.

 66. Гриша on November 24th, 2009 10:13

  Имам дебитна карта на ОББ Електрон, пълен ТА*АК, ако не ми превеждаха заплатата по нея до сега да съм я захвърлил, НЕможе да се разплащам през интернет с нея, абе боклук… Виж извадих си на ВИЗА ДСК – перфектна, разплащам се на всякъде с нея, но пък там служителките в банката са стари реституктки и нмого не си дават зор!

 67. dzver on November 24th, 2009 10:17

  @Гриша, ако има банка, по-лоша от ОББ, това е ДСК ;-P Това, което не виждаш е, как ти стопяват наличността по картата Виза с измислени такси.

 68. Петров on June 7th, 2010 17:42

  Доста отдавна е направен последният коментар тук, но ми стана интересно и прочетох всичко. Аз също като повечето хора съм използвал различни банки и сега ще споделя моя опит. Дългогодишен клиент съм на ОББ и макар че някои неща и мен ме дразнят (или са ме дразнили), продължавам да съм клиент и едва ли скоро ще се насоча към друга банка. Ето и за какво иде реч.
  1. Ако прехвърляте пари касово и нямате сметка в ОББ, по-добре отидете в друга банка. 5 лева са много пари за превод. Аз лично използвам електронно банкиране, от което съм супер доволен (с малки изключения, обяснени по-долу), като таксите там са 50 стотинки за друга сметка в ОББ и 1 лев за превод към друга банка. (Преди бяха 30/60 стотинки, но… инфлация ли, какво ли?).
  2. Електронното банкиране много ми допада – освен това е защитено с SMS, което също ми се струва удобно. Разплащам се евтино, мога да си прехвърлям средства по кредитната карта VISA – когато и колкото ми е кеф.
  3. Много съм доволен от условията по кредитна карта VISA – само 20 лева годишна такса, ако я използвам редовно. Иначе е 40 лева. Месечната вноска ми се погасява автоматично от разплащателната сметка – вкарвам парите там и не го мисля. А ако искам да издължа цялата сума накуп – през електронното банкиране става за секунди. През годините на няколко пъти ми вдигаха лимита, без да съм си мръднал пръста, само подписвах допълнително споразумение. Да не говорим, че лихвата за покупки е само 16,5%, а не като на повечето банки – 18,5%. Освен това такса за покупка ми е начислявана само за покупки в чужбина и то 0,2% от стойността, което е нищожно. В БГ всички транзакции са без такса.
  4. Отворен кредит ми предоставиха с предварително одобрение от страна на банката, без да съм подавал молба. Просто ми се обадиха и ми предложиха, а аз приех. Офертата беше супер, между другото. Без такса за първата година и 9,95% лихва за цялата първа година. Сега след промоцията лихвата е 15% за година, но потрябват ли ми пари кеш, хоп на банкомата и тегля без такси, комисионни и прочие. Тука за тея, дето са плюли за тия карти: това не е истинска кредитна карта!!! Тя е само за системата на ОББ и е улеснение за клиента – да си тегли пари по всяко време на денонощието и то без глупава такса. А банкомати на ОББ бол – поне в София. Е, вярно е, че разхода за тая карта е малко височък – над 50 лева годишно (такса 30 лева + застраховка 20 и няколко лева). Но пък какво става, като теглите потребителски заем от която и да е друга банка (че и от ОББ)? Поне 2,5% ви одрусват еднократно + да речем 0,5% годишно за обслужване на кредита + някоя и друга такса (месечно обслужване на сметката например) и айдеееее, взимаш 10000 лева на 13-14%, пък то като теглиш чертата, отиват над 16%. Да не говорим за разправиите. Така че аз ОК си го харесвам и няма да закрия тая карта – твърде удобна ми е.
  5. Разплащателната сметка на банката беше без такса за обслужване – супер, ама от миналата година вече е 50 стотинки на месец. Няма лошо – по другите банки дерат доста по-здраво. Издразни ме само това, че я въведоха едностранно, без да ме уведомят. Дефакто аз нямам договор да им плащам такава такса, те просто са си решили и са я въвели – пак казвам, без да ме уведомят. Това ме подразни!
  6. Получвал съм пари от чужбина директно в разплащателната сметка – при това по преференциален курс – един от най-добрите на пазара. Говоря за евро. Единствената такса, която банката събира, е 20 лева входящ превод независимо от сумата. Малко или много е това, всеки сам си решава.
  7. Слагал съм пари на депозит. 5 месеца, 9% годишна лихва (не мои, на роднина). Там обаче беше казано, че промоцията е за нови депозити или за такива, при които има свежи постъпления в размер на не си спомням колко, но няма значение. Когато след първите 5 месеца се опитах да подновя депозита, довнесох доста пари, но от банката отказаха да дадат същия процент – не съм отговарял на условията, а и веднъж вече съм се бил възползвал от промоцията. Е да де, ама нали довнесох и реално отговарям. Значи рекламата е била подвеждаща, щом не съм я разбрал. И ми казаха, че повече от 5,5% няма как. Е, след като заявих, че ще си изтегля парите до стотинка, ми предложиха веднага 7,5% за 6 месеца (я, как ставала тая работа). Аз обаче останах непреклонен – просто се почувствах излъган от рекламата и в крайна сметка срещу 1 лев такса прехвърлих цялата сума в друга банка – пак на промоция за 9%. Което пък беше свързано с разкарване до другата банка, отваряне на сметка и прочие. Но няколко стотин лева повече са си пари, нали?

  Та така за ОББ. Добра-лоша, всеки си има плюсове и минуси. Не казвам, че са най-добрите, но когато човек си отвори програмата за електронни таблици и си направи съответните сметки, само може да реши кое му е изгодно и кое не. И като цяло обслужването ми харесва. Ползвам редовно 3 клона и нямам оплаквания – винаги е било бързо и безпроблемно.

  За Райфайзен също не мога да кажа лоши работи – само дребни забележки.
  На Пощенска хич не й харесвам метода за подмяна на кредитните карти Euroline/American Express (които не са никак лоши иначе – никакви такси и прочие, ако нямаш използван кредит). Те са удобни – стават както за стоки на изплащане, така и за директен дебит. Просто при стоките на изплащане лихвата е предварително калкулирана, но пък офертата е супер, защото за 1 година процентът на лихвата не надвишава 12%. Единствено таксата от 2,50 всеки месец е скрит разход, така че купуването на стока под 1000 лв на изплащане за 1 година си е набутване. Иначе дори с тая такса се връзва на 15%, което е по-приемливо от директния дебит, процентът за който е 18,5, ако решиш да връщаш на вноски и нямаш намерение да погасяваш предсрочно, т.е. си влачиш задълженията пак 1 година напред. А, за подмяната на картата – понеже е с куриер, който ме търси в работно време у нас (ще ме намери, ама друг път), никога не мога да си сменя картата в срок и се налага да се обаждам на олимнайсе телефона, докато ми дадат номера на куриера, който се разхожда с мойта карта. И на всичкото отгоре се налага да си уреждам среща с него да не казвам къде… сещайте се ;), та да си я взема, да речем, 2 месеца, след като е издадена. Ами този въпросен куриер не може ли да ми се обади, като ходи 3 пъти до нас и все ме няма? Ако въобще ходи де? Подадох оплакване до Пощенска, казаха, че ще проучат въпроса, ама ето на, тая година пак същата история.

  За ДСК – там работата е 50/50. Като исках заем, ми го дадоха за отрицателно време – минимум документи, бързо одобряване – абе перфектно! Ако сега е мъка, докато го връщам. Особено в клона им в УНСС. Там един клиент се обслужва средно 30-40 минути. НЯМАМ ДУМИ ПРОСТО!!! Та се налага да посещавам друг клон, който не ми е толкова удобен. С две думи – най-бавното обслужване – малко по-бавно от това на Пощенска…

  С други банки съм имал само мимолетни отношения и не мога да дам мнение. А и съм сигурен, че повечето банки се бият за бизнес клиенти, така че не мога да кажа коя банка е най-добра за бизнес. Но като за клентска банка ОББ е добра, само човек да чете добре какво подписва, какви са таксите за туй-онуй и да си прави добре сметките. Пък и обслужването мисля определено е над средното, като спрямо някои е далеч напред.

 69. 1234 on July 2nd, 2010 20:41

  Господин Петров,
  Таксата за разплащателна сметка на физическо лице вече е един лев. За да я избегнете си направете някакъв срочен депозит, без значение за каква сума и за какъв период. Сметките, свързани с кредити също са освободени от такси. Относно депозита, който са Ви отказали съм доста учуден. Възможно е само при положение, че ползвате потребителски кредит на по-ниска лихва /по-ниска от желания от Вас процент по депозита – 9%/. Не се сещам за друга причина.

 70. dzver on July 2nd, 2010 21:37

  ОББ, направете си съпорт форум и пишете неанонимно.

 71. Цбетозар Арабски on August 26th, 2010 11:09

  Не е само това да ти бземат картата или парите за преживяване.
  Моя случай е следния.
  Взимах си телефон от гемахос с карта на ОББ. Избесно време ми се обаждаха само по телефона как варвят нещата с кредитната карта и аз внасях теглих, внасях теглих,внасях теглих в период на една година. Никакво писмо не получих за баланса по сметката. Знам само че имам 500 лева отпуснат кредит.След тази една информирана гоина две години никаква информация от “перфектната” банка. Преди 3 месеца идва счетоводителката на фирмата в която работя и ми показва документ че имам запор на заплатата и че вече сам осъден за това.Даден съм на съдиа-изпалнител където първо ти спират заплатата а после ти пращат документите за изълнение на поставенатати присъда. Сумата от 500 автоматично стана на 1500 лв. Банката може да е в правото си да ме осъди за неплащане не споря но е длъжна също и да ни информира.Съда също е длъжен да ни информира за това че има внесено дело.Часния съдебен-изпалнител също първо трябваше да ме информира и тогаба да прави запор на заплатата.
  Моя съвет е ако имате бзета карта или заем по найбързия хачин го връщайте и не се занимавайте по вче с тази или въобще с която и да е банка.(Имамл съм и още имам проблеми и с други банки)

 72. Цбетозар Арабски on August 26th, 2010 12:23

  Докато чета различните проблеми на хората и разбирасе и мите проблеми
  с банките се сетих за прочутия соц стой как е било там как нямаше безработица и как даваха на младите
  апараменти и как ги изплащаха. И ми доиде една страхотна идея въпреки че не съм икономист
  и даже съм на вие с тази материя.
  Създаване на Гражданско икономическо сдружение на Бългапите(ГИСБ).
  1. Членовете на това сдружение да имат членски (символичен) внос 1 лев на месец (ако 1 лев платят 1 милион това си е еди милион)
  2. Хора и членове които имат задерлени пари и се чудият как да ги увеличат да ги внесат срещу лихва.
  Това са начините за финансиране.
  3. Само членове от сдружението могат да теглят кредит от Гражданско икономическо сдружение на Бългапите(ГИСБ).
  4. Лихвите ще имат марж от 2 до 3 процента.
  5. Лошите кредити да се погасябат от членски (символичен) внос
  6. Процент от печабата и излишека да се подпомагат нуждаещитесе или да се даряват за благородни каузи.
  Тоба ми е идеята моля икономисти и юристи а и който с каквото може да помогне да ми помогнат да я доразвием законово и икономически(а не бандитски както прабят банките и трупат милиони и си раздават премии за милиони за наша сметка)

  Пише те ми на- zarian35@abv.bg

 73. dzver on August 26th, 2010 17:15

  Накратко казано, искаш да имаш собствена банка и смяташ да си по-почтен като собственик на банка от гърците. Успех :-)

 74. Gogo on September 3rd, 2010 08:36

  В това ОББ нещата не са много добре и ми мирише на фалит ще правят много големи съкращения и даже клонове ще махат. Тия гърци виждат че не може да им изкарва ОББ всички печалби кризата май ги е налегнала серьозно и за да не махат техните ще почнат да чистят наще. Ще направя някъде блог кои ще е първи ако чуете за някъде казвайте

 75. dzver on September 3rd, 2010 09:24

  Няма да фалира ОББ точно в тази криза, но може да си отвори подразделение за управление на недвижими имоти :-) ОББ не са спрели да са на печалба, а преди да се разклатят, трябва няколко години да имат загуби.

  Ако закрият клонове, то ще е, защото имат по-малко работа.

 76. Gogo on September 9th, 2010 10:44

  Да те няма да фалират ще фалират гърците,
  а то е същото.
  Що се отнася до закриването на клонове едва ли серьозна институция ще си позволи закриване на клонове и то печеливши, да не говорим че тук има игра на интереси то на доста ниско ниво (шефове на клонове) и щом те влияят нямам думи да не говоря че се отнасят доста мизерно със служителите си

 77. dzver on September 9th, 2010 10:46

  Ако гърците тръгнат да фалират, първо ще продадат за сега печелившето българско ОББ, било то и евтино.

 78. Gogo on September 14th, 2010 15:30

  Ако ще фалират няма глупави купувачи да го купят преди да фалират! Както преди години стана с Стопанска банка и някои други ! Първо си фалират спокоино после изкупуваме всичко даже с кредитите :)

 79. luda on March 22nd, 2011 17:39

  В Обб е голяма пародия вече, нямат нито свестни служители, нито никакви служители….половината ги съкратиха, а останалата половина напуснаха сами, защото директорите на клоновете буквално издевателстват над тях!!! Отиват само някакви нови и след 3 месеца и те неиздържали и си тръгнали!!! Нито ви трябва да сте клиенти нито служители там!!!

 80. dzver on March 24th, 2011 19:06

  Мда, последния път като си внасях парите по кредита имах най-лошото обслужване, което съм изпитвал в ОББ досега. Някаква нова касиерка ме направи на маймуна и само дето не ми се развика за една елементарна операция.

 81. Радко on April 7th, 2012 23:39

  1234 ако искаш ела в Кючук париж в Пловдив да ти покажа два-три банкомата на ОББ колко добре работят и как задаваш сума банкомата брои и накрая трънки.
  И на всичко от горе отчита сумата.Връща я след няколко дена наистина.
  Та искам друго да питам хората от ОББ.Как може да изтеглиш Ок и 4 години да не можеш да го върнеш.
  Как внасяш вноските 8 дни по рано и получаваш писмо че си просрочил с 35 дни.
  Човека за който говоря си пази всичките бележки от банката,за внасяне на сумите.Пази и писмата на които с огромни букви пише ПРОСРОЧЕНО.
  Та въпроса ми е дали грешката е в човека или в банката,и къде изчезват внесените пари от него.
  Служителката в банката казва,че може да се провери сметката през банкомата,а пък банкомата казва “Вашия оператор отказва услугата”.
  А също така да питам защо при всяко внасяне по ОК се увеличава минуса в депозитната сметка
  Ако уважаемите служители на ОББ ми отговорят ще съм много благодарен.

 82. Evicka on June 6th, 2012 14:58

  Тъкмо в момента имам проблеми с ОББ и положението става неподносимо!
  Преди около 1 година дебитната ми карта ми се счупи и отидох да ми преиздадат нова. Чаках 3мес за преиздаване при което на края когато отидох да си вземи никой не ми обясни защо съм трябвала да чакам цели 3 мес. Но няма значение мина това.
  Преди един месец един от банкоматите на въпросната банка ми изяде картата. Понеже беше и време за подновяване аз казах че ми е открадната и те я блокираха и ми дадоха нова. Този път чаках само 1мес и когато отидох да ми я дадат в КЛОН ДОНДУКОВ ми дадоха само картата и казаха че пин кода ми остава същият. Помислих че е малко странно но все пак нали те са професионалисти. Това стана вчера. Днес се опитах да си изтегля пари от сметката и банкомата ми показа че въвеждам грешен пин код. Обадих се в кол центъра и ми казаха че новият ми пин кода трябвало да ми бъде даден заедно с картата. Обадих се в клон-а и мацката ми каза че няма пин код на мое име и че лично е проверила. Пак се обадих в кол центъра и после пак в клона за накрая служителката в клона ми се развика че нямала време да се разправя с мен по тел и да отида в банката (все едно аз не съм на работа и мога да се разхожам по банките. Сега реших понеже няма да мога да си изтегла заплатата ми днес утре да отида и да си изтегла всичко и си да си отворя нова сметка в др банка. Достатично беше!!!

Оставете отговор