Fast Food Nation

February 23, 2007

Допуснах грешка да гледам този филм за лошата Америка. Очаквах нещо документално, в стила на Майкъл Мур, но изгледах манипулативна пропаганда във военен стил.

Филмът е игрален, не документален. Запознава ви с няколко готини хора, изправени пред “машината” и злите корпорации. В началото има само дребни гнусотии, от сорта на плюнка в хамбургера и замърсяване на месото. След като героите ви станат симпатични, на 3-4 от тях ще видите как им се случват особено жестоки неща – от сорта на загуба на крайници, сексуален тормоз.

Колкото повече напредва филма, толкова повече кръв и убийства на хора и животни ще видите.

Най-добрите лъжи са полуистините. Този филм няма да ви накара да се чувствате добре, нито ще жегне нещо за про или анти американското ви мнение. Той не е правен за българи. Правен е силно манипулативно, но се очаква да манипулира самите американци, с надеждата да станат по-хуманни … или по-уплашени. Все едно, само за мазохисти. 0/10.

Публикувано в: Гърнето с боба 2 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

2 коментара на “Fast Food Nation”

  1. пейо on February 23rd, 2007 09:20

    Снощи заспах гледайки го, но ми беше ми интересен. Трябва да го догледам, за да преценя и за себе си дали формата е толкова важна за идеята.

  2. Георги on February 23rd, 2007 12:30

    > Той не е правен за българи.

    А ти ако накараш някой (х)американец да гледа “Черна котка, бял котарак” или нещо подобно ще гледа като теле в железница.

Оставете отговор