Мутра в Mercedes SUV

January 26, 2007

Едно такова явление ми се яви днес в огледалото за обратно виждане. За около 1 минута, в която преседя там, направи всички възможни нарушения на правилника и етиката на пътя. Светка, мига, бибка, направи поне 5 опита да ме изпревари от дясно, влезе не по-малко от 4 пъти в бус лентата. Всичко това в плътния трафик на цариградско в 18:30, когато дистанцията между колите е 10 до 20 метра, скоростта 40-60 и няма къде да мръднеш просто. Всичките му движения бяха резки, без мигач. На 2 или на 3 пъти изостана и ускори с явното намерение да ме удари, спираше в последния момент. На втория път като го направи това с пуснати дълги халогенни светлини и прибрал се крайно в ляво му пуснах аварийни и му натиснах спирачка.

Най-сетне успя да ме изпревари през бус лентата. Продължих да карам бавничко, изпреварих си един бетоновоз и… мутрака пак беше зад мен и светкаше. Този път не се задържа за дълго, защото вече бях стигнал.

Публикувано в: Гърнето с боба 5 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

5 коментара на “Мутра в Mercedes SUV”

 1. Darco on January 29th, 2007 15:35

  Мда, разказваш толкова класическа история, че направо все едно съм бил и аз там.
  Тежко е с тези. От една страна – какво да ги коментираме – това са болни мозъци, наказани от природата, от друга страна – застрашават живота ни всеки ден, защото е ясно че за него не съществува нищо извън него самия и не можем да ги пренебрегнем.
  Нито да се дръпнеш от пътя му (защото така го окуражаваш да прогресира с наглостта си), нито да седиш – защото опасността се увеличава.

  Общо взето – няма изход. В други е решението, но на тях не им е изгодно да вземат мерки.

 2. Filip on January 31st, 2007 16:35

  А гледали ли сте това от блога на Делян Делчев?

 3. dzver on January 31st, 2007 18:03

  Много ми е ляв неговия блог, отбягвам го. А това нещо обиколи ICQ-тата, но директно към ютуб.

 4. Michel on February 21st, 2007 20:11

  Мда, плашещо…

  То има решение за такива мутрафони… Ама решението е свързано с покупа на едро на гранати и автомати Калашник (AKA “Ak-47”)…

  …но това не е решение за всеки… 🙂

  Аз все още чакам да видя истински пътен полицай на пътя но досега не съм виждал. Мисля да му покажа за момента какво става сутрин всеки ден на “Петте кьошета”

 5. Michel on February 21st, 2007 20:15

  (sorry натиснах tab -> enter по-рано случайно…)

  …и как хората карат в НАСРЕЩНАТА ЛЕНТА постоянно, един след друг, и на никой не му пука… дори и на полицията… 🙁

Оставете отговор