Взимай си касовата бележка

December 28, 2006

По телевизията плъпна поредната кампания за насърчаване на плащането на данъци. Защо търговецът да печели на ваш гръб? Защо пък да не? Той така или иначе ще печели на мой гръб 🙂

Хората плащат данъци с голямо неудоволствие и при крайна необходимост. С изключителни трудности и загуба на време. Няма да променят този факт чрез скъпо струващи реклами.

Публикувано в: Гърнето с боба 9 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

9 коментара на “Взимай си касовата бележка”

 1. AquilaX on December 28th, 2006 19:13

  Да я променят на “Защо САМО търговецът да печели на ваш гръб”.

 2. maumyh on December 28th, 2006 20:41

  В Турция,насърчават хората да си взимат касовата бележка ,като срещу нея полуават 10% от цената на покупката.

 3. dzver on December 29th, 2006 00:20

  Това с връщането на пари е много хитро.

  Представям си опашки за въстановяване на пари и как държавата знае всичко, което съм си купил? Също така си представям как човек без касов апарат завишава умишлено цената с 10%, та да е конкурентен на легалните търговци.

 4. maumyh on December 29th, 2006 09:35

  Всичко е по желание.Ако нямаш такова,не го правиш.

 5. Ирина Марудина on December 30th, 2006 13:07

  Ок, да кажем, че не ви пука в кого отиват 20-те процента отгоре на цената, които уж са за ДДС. Но не ви ли пука, че само с касова бележка имате доказателство от кого и на коя дата сте купили дадена стока? На мен ми пука! Защото се случва нерядко да има проблем със стоката и да трябва да се прави рекламация.

  Ако нямате бележка – е честито ви за загубените пари 😉

 6. dzver on December 30th, 2006 19:57

  Предстои ми да напиша едно how-to за една доста сложна операция и за огромното нежелание по веригата за издаване на документи предвид изискването за авансово плащане.

  Не казвам, че не си искам документите, а че рекламата е безумна и противоречи на здравия разум. И като си купя развалено месо или мляко от Метро, касовата бележка никак не ме спасява.

 7. Ирина Марудина on December 30th, 2006 22:42

  Конкретно за МЕТРО не съм сигурна как стои въпроса. Но във всеки магазин за продажба на едро можеш да върнеш разваленото месо. Наскоро имаше случай за една търговска верига, в която отказали да приемат точно развалено месо – човека викнал някакъв репортер и естествено му върнаха парите.

  А за МЕТРО, вижте какво прочетох във форума на БНАП :

  В МЕТРО е малко по-различно понеже там губите по-голямата част от потребителските си права. МЕТРО е магазин за юридически лица – това е и начина да се измъкнат от ЗЗП.

 8. dzver on December 31st, 2006 00:29

  Толкова по-зле за рекламодателя на данъчното бреме. Рекламира развалени яйца.

 9. Ирина Марудина on December 31st, 2006 00:42

  Не разбирам какво имаш предвид. Все пак НАП не казва “Платете 25 вместо 20 лв за блузката, която сте си харесали, за да има за пенсии!”. Те казват : “Поискайте си касова бележка за блузката за да може търговеца да не присвои ДДСто, включено в 20те лева!”

  За мен да не поискаш касов бон означава, че позволяваш (грубо казано) търговецът да те прави на балама! Като че ли малка надценка слагат търговците на дребно, че и 20те процента ДДС да си сложат в джоба.

Оставете отговор