Пълна случайност

December 22, 2006

Днес ми се случи нещо ужасно странно. Ходихме да търсим третата коледна играчка на Кока Кола, някакво еленче, в Била бул. България. И излизаме ние, правя десен завой. Лявото платно – с голяма опашка, дясното – без никаква. Мушвам се аз в дясно и тръгвам към светофара, при което рендето угасва. Реното ми не гасне току-така, не е гаснало от месеци, и двамата с жената се озъбихме. Запалих за 1 секунда и тръгнах, и в този момент пред мен скокна бабичка.

Ако рендето не беше угаснало, бабичката щеше да скокне с 1 секунда по-малко време за реакция и може би нямаше да мога да я спася. Въпреки ниската скорост, около 15-20km/h. Не мога да разбера тези хора, от двете страни няма жилищни блокове, какво диреше там сред колите тази жена? И то като се има предвид, че отдолу има подлез.

Публикувано в: Гърнето с боба 8 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

8 коментара на “Пълна случайност”

 1. doni on December 22nd, 2006 21:05

  Пак съм аз. Не искам да се заяждам за марката, но се чудя каква неземна сила те накара да си купиш Рено?

 2. lyd on December 22nd, 2006 22:46

  всички сте имали късмет 🙂

 3. БезНик on December 23rd, 2006 00:23

  Да си призная точно там, ако съм пешеходец няма да мина под подлеза, не веднъж съм го правила да пресичам така и не съм се съобразявала с шофьорите. 😉 Не ме критикувай, че съм лош пешеходец, но подлеза има лоша история, просто го избягвам.

 4. zImage on December 23rd, 2006 02:02

  Въпреки лошата история на подлеза, пресичането отгоре сигурно е взело повече жертви?

 5. dzver on December 23rd, 2006 02:15

  Подлезът е денонощно охраняван, живял съм 3 години в района и съм минавал многократно от там на път за спирката на автобус 64. Доста редно би било и улици като Обиколна да имат подлези.

  doni, ако рендето се държи както до момента, покупката му е напълно оправдана. Уютна, комфортна и пъргава кола е, издържа 2 млади шофьора да се научат да карат с него. Дупка не остана в поне 10 квартала, през която не е минало, а в този блог са описани и междуселските пътища, в които се е размазвало.

  Ти каква кола караш?

 6. БезНик on December 23rd, 2006 08:20

  @zImage, не съм чувала за жертви, но не изключвам вероятността да има такива факти.
  @dzver, да знам, че има охрана и е добре осветен, когато не съм сама го използвам за да не давам лош пример 😉 но знам, че никога не съм минавала целият подлез 😉 за да стигна например до автобусната спирка на 64 – посока център.

 7. Fobos on December 24th, 2006 22:35

  За съжаление често шофьорите нямат вина… Ставал съм и свидетел на случки, при които бабка, която е трудноподвижна да прескача мантинала (!), която е висока около 1 м. Не слиза в подлеза, защото… я боляли краката! Интересно как взема на “прескок” мантинелите между платната…?!

  И аз понякога допускам тази неоправдана грешка, но все още чувам добре, виждам добре и съм по-пъргав от 80 годишните…

  Весели празници 🙂

 8. Fobos on December 24th, 2006 22:42

  За съжаление много пъти шофьорите нямат вина за подобни евентуални пътни инциденти…

  Ставал съм свидетел на ситуацията, при която бабка прескача мантинела, между двете платна на пътя, висока около 1 м. и за малко не предизвиква пътен инцидент с може би жертва – нейна милост… Оправданието е, че я болят краката (!), за да слиза в подлеза… Без коментар.

  И аз не съм изряден понякога в пресичането, но все още се движа добре, виждам добре и чувам добре. И това не ме прави защитен!

Оставете отговор