Инсталиране на PHP на Windows XP

November 28, 2006

Вярвате или не, това нещо не щя и не щя да ми работи. Тайно подозирах за проблем още, когато почнах да го инсталирам в работата ми на IIS 5 и не тръгна. След това си намислих едно проектче. Инсталирах php с .msi и започнах да си пиша идеята. Всичко беше наред. Днес обаче кодът ми отказа да тръгне. Започнах да се мъча – преинсталирах 22 пъти php, смених апача с 2.2.x, не ще и не ще да тръгне.

Накрая се оказа, че си работи, но изисква <?php за старт на таговете, вместо <?.

Оказа се, че дефолтните директории е ултра неудачно да се ползват. Вместо в c:\program files\php е препоръчително да се сложат в нещо без интервали. Също така в някои случаи наклонените черти ръчно трябва да се подменят с / или с \\. На мен специално ми се наложи да направя това със session.safe_path и upload_tmp_dir в php.ini. Това последното за подкарване на сесиите ми го подсказа exodus.

Надявам се, че утре вечер работата ще върви по-добре и вместо да си загубя 1.5-те свободни часа с глупави налучквания, да попрограмирам малко. Идеята ми е красива дреболия, която може би ще е забавна всекиму 🙂

Публикувано в: Гърнето с боба 3 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

3 коментара на “Инсталиране на PHP на Windows XP”

  1. Димитър Цонев on November 28th, 2006 02:39

    Защо не пробваш с някой AMPP, например XAMPP? Много удобно, всичко идва накуп, не се налага почти никаква конфигурация и бачка без проблеми.

  2. Валери Дачев on November 28th, 2006 09:59

    “short_open_tag = On” в php.ini ще ти реши проблема с отварящите тагове

  3. dzver on November 28th, 2006 10:07

    Вероятно причината за всичките ми ядове е било точно това, но никога не съм му обръщал внимание…

Оставете отговор