Рали София

October 30, 2006

Заради една глупава хартийка, тази сутрин пътувах по маршрут Овча Купел – Младост 3 – Център, в час пик. Събудих се с 30 минути след предвиденото и трябваше да взема този път за 1h и 30 мин, с паркиранията.

В четвъртък вечерта научих, че имам 2 просрочени повиквателни от военните. Звънях им по телефона да ги питам какво искат – не ми казаха. Помолих баща ми да иде, на него му е близо, но не му казали. Да съм се явял лично. Е, явих се лично – дадоха ми една хартийка, в която пише кое ми е поделението за мобилизация. Казаха, че можело да иде някой друг. Да ги… и у военните работи. 2 дена сънувам войни заради тази хартийка – то не беше Македония – Албания (аз бях назначен на кораб), а имаше и някаква друга, май с мечове и магии. Бях решил, че ме викат запас.

Идеята на поста беше друга. Изминах около 30-40 километра изключително тежък терен. Задръствания, тъпи шофьори, преминах край, може би над 100 дупки, поне 10 от които клас А (смъртоносни) и Б (автотрошачки). Направо не мога да повярвам, колко безотговорно е пътното строителство в този град. ББ сериозно трябва да се замисли откъде да намери пари, за да поддържа шосетата адекватни на населението, а изглежда сякаш след няколкото ремонта в центъра реши, че всичко е свършено. София има нужда от милиарди инвестиции в пътища, не от 2 месеца и 10 булеварда.

Публикувано в: Гърнето с боба 2 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

2 коментара на “Рали София”

  1. Гери on October 30th, 2006 14:36

    Ако наистина си успял за 1ч. и 30 мин. честито. Днес от кръстовиюето на HIT в Младост 3 до Окръжна болница ми отне 50 мин. в най-невъобразимото задръстване и при условие, че част от маршрута минавам по тайни квартални улички с дупки като гореописаните.
    Тайно съм се замислила да ни прекарат кабинкови лифтове из София вместо метро. Хем няма да им се налага да копаят. Хем ние ще имаме гледка през прозореца….

  2. dzver on October 30th, 2006 15:46

    Тръгнах към 08:45 от Овча Купел, някъде през Павлово излязох на околовръстното (щото по Монтевидео се влиза на най-задръстеното място по околовръстно евър). С 30км/h стигнах до младост 4, като минах през квартала до М3. Там седях към 15 минути при военните, след което слязох през Ал. Малинов до цариградско, където набичих газ на макс в скоростното. Не уцелих платната в задръстването и бях на Любен Каравелов около 10:10. Паркирах в 10:15.

    Може да се каже, че целият преход беше едно голямо задръстване, без шорткътите из кварталите, които направих.

Оставете отговор