Неприятна изненада за собствениците на домейни .eu

September 26, 2006

Домейн .eu изиства лицето да е физическо или юридическо от страна – членка на Европейския съюз. Също така може да има офис, клон или нещо подобно.

Неприятната изненада е, че можете да си платите домейн, да го получите, да поставите страница и след известно време ще получите искане да докажете, че отговаряте на условията. Ако не докажете, че отговаряте на условията, домейнът ви ще бъде спрян. И си бива спрян.

Така че, ако решите да регистрирате .eu, може би е удачно да не разчитате много на него, преди 2007.

dom.bg са посочили тези неща като последна точка в особеностите на .eu домейни. Това обаче никак не им пречи да правят мащабна рекламна кампания с голям банер, че регват .eu.

Публикувано в: Гърнето с боба 2 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

2 коментара на “Неприятна изненада за собствениците на домейни .eu”

  1. gyx on September 28th, 2006 17:15

    На това му се вика идиотизъм. Все едно аз да си купя .us или .com.br домейн и да ме търсят дали наистина живея в щатите или в Бразилия.

  2. Илия Горанов on October 2nd, 2006 08:44

    В кръга на майтапа – пробвай живеейки в България и бидейки роден в България (физическо лице) да си купиш .bg домейн… а се кахъриш за .eu домейните 🙂

    Иначе по света има около 20 TLD, които са национални зони, и които изискват да докажеш, че си юридическо или физическо лице в съответната държава. Останалите не го изискват. Регистър БГ също го изисква и не е единствения – Норвежките домейни са на същия принцип.

    Като успокоение, може да се каже само, че си има специални фирми за регистриране на домейни, които действат като посредници и ти осигуряват документите ако искаш определено име. Дори видях канадска фирма, която предлага .bg домейни и съм ужасно любопитен да ги пробвам, ама бяха около 3 пъти по-скъпи от колкото ако тичам по гайдата на Регистър БГ.

Оставете отговор