Преброени ли са дните на административния произвол?

May 27, 2006

От край време държавата прави каквото си иска.

Държавата е структура, създадена от хората, с цел да подпомага съвместното пребиваване на много хора, съобразно интересите на мнозинството. Всеки един жител живее според правилата й. В България обаче setup-а на тази структура не е станал по естествени закони, чрез еволюция на “обществения договор”, ами е наложена чрез диктатура. Същото важи и за първоначалния подбор на административни кадри. Като резултат от това “общественият договор” противоречи на интересите на обществото и обслужва интересите на някогашните диктатори. Сам човек обаче не може да се справи с държавен апарат, на страната на който са почти милион държавни служители, обезпечени със закон, който им изнася. Всеки един от нас е длъжен робски да им плаща, без да получава в замяна на това адекватни ползи.

Последните 1300 години, в България не е имало средство, чрез което гражданите да се противопоставят организирано на “диктатурата”. Васил Левски се е опитвал, като е обикалял от село на село, разпространявал е идеите си и е показвал на хората, че не са сами. Сега това е много по-лесно. Има интернет.

Според мен дните на безметежното бюрократично своеволие са преброени. Предстои война за защита на интересите на гражданите 🙂 Твърдо вярвам в това. Информацията ще даде прозрачността, организацията и всичко останало, нужно единичния гражданин, чиито интереси са засегнати, да бъде подкрепен от обществото и да стане по-силен от машината, която предните 13 века е мачкала него и прабаба му без никакъв шанс за опозиция.

Публикувано в: Гърнето с боба 2 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

2 коментара на “Преброени ли са дните на административния произвол?”

 1. Bloody on May 27th, 2006 18:54

  Във връзка с поредните показни полицейски акции и провеждането на обиски и извземване на лично имущество на потребители свързани с нашият сайт

  Arenabg обявява инициатива за учредяване на Граждански Комитет за защита на правата на Интернет потребителите.

  Нека обединим услилията си и да дадем категоричен и задружен отпор на грубото погазване на правата и достойнството на гражданите в нашата Родина.

  Подробности по организацията ще публикуваме в понеделник

 2. RaynerApe on May 27th, 2006 20:57

  Гадно е, когато спамя, така но…
  http://www.raynerape.com/2006/05/27/38.html

Оставете отговор