Веселин Топалов днес играе срещу Вишванатан Ананд

January 25, 2005

Забавното е, че в медиите се обръща по-голямо внимание на Павлина Филипова, която финишира между 20 и 40-то място в спорт, практикуван от 50 души в цяла България отколкото на Веселин Топалов по шах. А шах има в почти всеки дом.

Топалов се представя до тук общо взето успешно. В момента води във временното класиране на турнира в Wijk aan Zee и има най-високото ЕЛО, което е постигал някога. Няма особено големи шансове за краен успех, защото му предстоят изключително трудните съперници Ананд и Питър Леко, но и тях все някога трябва да започне да побеждава:)

Антоанета Стефанова е от по-слабите гросмайстори в група “Б” на същия турнир. Единствената добре представяща се жена е Джудит Полгар, участваща в група “А”.

Повече информация:
За турнира
За шах-а по принцип

Публикувано в: Шах 1 коментар RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

1 коментар на “Веселин Топалов днес играе срещу Вишванатан Ананд”

  1. dzver on January 25th, 2005 16:58

    Топалов започна с миролюбив дебют, но Ананд го натисна с доста по-добре позиционирани фигури. Контролът върху центъра с 2 пешки и умната игра на дамата обаче поддържаха равновесието и играта имаше едва няколко хода мителшпил.

    1/2 1/2
    Очакваме с нетърпение останалите резултати. Ponomariov има шанс да материализира превъзходството си над Майкъл Адамс. Ще ми достави удоволствие, особено след прекрасната игра на този шахматист срещу Крамник в 7 кръг.

Оставете отговор