Мигинга на Атака

April 28, 2006

Плюем си из блоговете по Атака. Волен бил Болен и т.н. Вчера обаче митингът на Атака ме обърка.

Преди лягане, докато щраках по каналите, попаднах на СКАТ и видях запис на сцени от събитието. Имаше леки сблъсъци на бойни дядовци с полицията (днес btw полицаите бяха с противогази). В цялата суматоха и паника на мешавица на млади, стари, бедни, още по-бедни, момчета с черни тениски и ленти на ръцете “Охрана”, викащи, махащи, изведнъж се появи … Волен.

Представете си Волен се на средата на шумотевицата, заограден от бедни и измъчени хора. Картинката ме впечатли. Дучето гледа строго и справедливо (отвратително), ама е сред ХОРАТА и то не сред интелигенция, а сред агресивни и може би притиснати до стената. Кога за последно сте видели политически лидер да се шматка свободно в тълпата? Леко противоречи с образа му на уплашена отрепка, подстрекаваща побой над невинен дядо и внук. Не си спомням да съм виждал политически лидер да общува отблизо с хората от времената на Желю Желев и Филип Димитров.

Като симпатизант на ДСБ изразих мнение в неофициалния най-голям форум на партията, че тя се състои предимно от хора без никакво излъчване, влияние и бъдеще (може би леко прекалих, използвайки думата мижитурки). Станах симпатизант на ДСБ на среща отблизо наживо с Иван Костов със студенти в УНСС. Нито преди, нито след това му видях физиономията. Рекламираният от него форум наживо ми даде усещането, че аз ще мога да изразя мнение, което да стигне до партията. Форумът обаче не беше посетен от нито един лидер на партията. Така е и до днес. А вижте го Волен. Жалко, че е с такива сериозни личности девиации и е абсолютно безполезен за хора като мен, освен като плашило. ББ прави същото.

Ще ми се да видя, кога най-сетне позитивна формация ще проумее, че лични политически успехи се постигат с личен контакт с хората за приемане на нуждите им и борба за решаване на онези проблеми, които хората най-пряко ги касаят. Волен е осъществил контакт с бедните и изтормозените. Техните проблеми са в стил “Що другите имат мерцедеси, а аз нямам? Искаме и ние!”. И той като рожба на хорските потребности реве “Национализация! Съд за незаконно забогателите!”. ББ се бута по улиците, ходи на всякъде, среща се с хора, пострадали от престъпления, бута си субару-то в дупките и има 1-2 цели, адекватни на ситуацията. А къде са десните партии? Никъде.

Сори че ви затормозих с това, отдавна ми се ще да си напиша мнението някъде, където никой няма да ме оплюе 😉

Публикувано в: Гърнето с боба 2 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

2 коментара на “Мигинга на Атака”

 1. Anonymous on April 28th, 2006 18:59

  dzver, vinagi nqkoi moje da te opliue i tuk, nqma nujda da stranish ot vsichki 🙂

 2. dzver on April 29th, 2006 09:38

  Блогерите са специфична граждански активна аудитория. Този блог постинг кореспондира на постовете на няколко души по темата в техните блогове.

  В последните месеци блогери организираха събиране на стотинки за депутатските мерцедеси; блогерка предотврати построяването на бирария в докторската градинка; блогери постоянно се борят за повече свободен софтуер в държавната администрация. Може да се каже, че с тези 3 неща и изразяваните мнения, блогерите водят спрямо партия ДСБ с 5 на 0 откъм активност и полезност за обществото.

  http://www.semkiibonbonki.blogspot.com/
  http://www.gatchev.info/blog
  http://www.yovko.net/

  има и други

Оставете отговор