Аман от военни

April 27, 2006

Не знам има ли нещо по-тъпо от военните, ама комбинацията им с безмозъчна държавна администрация и полиция ме изнерви днес до дупка. Целият център е пълен с полиция, но движението не е спряно. За тази сметка е спряно в квартала ми. Запушили са улицата, която свързва Петко Тодоров с Хемус, край Южен парк. Там няма нито НДК, нито НАТО, нито нищо. Гадовете са предизвикали такова безумно задръстване, че е буквално невъзможно да се издрапа. В целия участък между бул. България и Хладилника по Петко Тодоров всичко е запушено. От там има задръствания по бул. Гоце Делчев, Костенски водопад и в обратната посока – по Несторов. Единственото, което някой предложи като разумно обяснение е, че са запушили подстъпите към американското посолство.

Всичко това, за да може да се проведе на спокойствие някаква тъпа среща, от която никой не се интересува.

Било от полза на бизнеса тъй да стане. А гражданите? Да висят по улиците и спирките до безкрайност.

Публикувано в: Гърнето с боба 5 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

5 коментара на “Аман от военни”

 1. Eneya on April 27th, 2006 12:51

  Хм, идеално те разбирам. Мен вчера направо ме разбиха.
  Значи моята светла личност в бързането да се прибере, се спъва и се просва в цял ръст на тротара… естествено си обелвам дланите, коленете и единият лакът. Мръсна, поокървавена и куцукаща се опитвам да се добера до чешмичката на НДК до църквичката. Последваха крясъци и ругатни. При моят опит да покажа (понеже явно не си личи) обелените ми ръце като основателна причина да ми дадат да се измия, тия се хванаха за пищовите, сякаш съм някаква терориска. Интересно къде според тях беше оръжитето. Сигурно във впитите дънки или скрити в маратонки.
  Естествено не можах да се измия и трябваше да заобикалям цялото НДК, за да се добера до спирката си.
  Дъъъхъъъъъ.
  И това моля ви се, е неофициална среща. Представям си какво щеше да е ако беше официална.
  Обаче забеляза ли как веднага изметоха всички, измиха го, запълниха дупките, оправиха кошчетата… значи можело, а?
  Ех да можеше да обиколят и Лозенец, Хладилника, Вазов и Е. Марков, та да имаше поне един район от Сф, дето да мяза на нещо…
  Мечти, мечти…
  Хайде, аз отивам пак да се мажа с камфор, че от вчерашното часово обикаляне са ми забрали раничките. Гадост.

 2. dzver on April 27th, 2006 14:30

  Мда, много са неприятни. Гадове, изобщо не мислят за нас. Мислят само за себе си 🙁

 3. Илия Горанов [Бабата] on April 28th, 2006 14:28

  Това е положението. Не че никой не мисли за нас – никой не мисли изобщо. В старанието си да ни предупредят, че в центъра всичко ще е затворено, никой не се сети да обяви, че околоМръсното ще се асфалтира в сряда (сутринта в час пик) без движението да се отбива разбира се. Думата задръстване приемаше нови измерения в контекста на този ден и това място. Няма проблеми – закъснях само 1 час…

  Обаче задръстването не ме изнерви толкова, колкото ме изнерви това, което се коментираше по радиото. Темата беше: “Дали след като НАТО си заминат, центъра на София да не остане блокиран за вечни времена?”. Щяло, разбирате ли, да бъде страхотно – хората можели били да се разхождат непритеснявани от разни коли в центъра. Тия като говорят – мислят ли преди това. Който ходи на разходка в центъра трябва съвсем да е полудял. Аз се разхождам в парковете и на Витоша, а в центъра ходя да върша работа. Напротив, ще изпогазя всеки, който ми се разхожда “безработен” пред колата, когато аз имам работа… Та така – който иска спокоен живот и разходки по улиците – да ходи на село… Попаднах на някаква статистика, че в 12 милионна Москва 75% от населението страдало от депресия, от това, че живее в голям град – забързано, изнервено, рпитеснено им било разбираш ли – ми някой да ги държи вързани насила?

  Ай сиктир…

 4. dzver on April 28th, 2006 16:12

  Крайно време е офисите да спрат да са в центъра 🙂 Бих пестил по 1 час на ден, ако можех да ходя на работа с кола. В момента това е изключено.

  Центъра може да стане каквото си ще, само да не е място за работа.

 5. Pasta on May 1st, 2006 17:03

  Ще се скъсат тез от пренатягане. Да я бяха закарали таз Кондолиза, Кондълиза или в крайна сметка там както се казва (колкото вестници толкова и версии) някъде на пи#кин стрък па да си заседават. Много им трябваше точно в НДК да я набутат че да прее#ат половин София.
  Нещастници

Оставете отговор