28. На Рилския манастир по Великден

April 23, 2006

До Рилския манастир се стига със 120 километрово каране през Кочериново. В момента обаче се заобикаля по през Радомир и Перник. Не ща да ви описвам за какви дупки става въпрос по пернишкото околовръстно. В неприятен момент в колона, без достатъчна дистанция ни отпред, ни отзад и запушен от страни, минах през 15 сантиметрова дупка с 50км/h. Страх ме е да погледна колата направо.

На Манастира имаше доста хора, но не и празнична атмосфера. Може би не можах да му се радвам заради липсата на зеленина, храна и притеснението от шофирането. За мен карането си е тормоз към момента. Все още правя гадни грешки от сорта на отнемане на предимство.

Споменах ли, че нямаше ядене? В двете ресторантчета, в които седнахме, нямаше нито супи, нито скара. Само някакви салати и екзотики.

Обърнете внимание на улука горе. Ето със зуум.

Дръвче алпинист 🙂

Публикувано в: 100-те обекта 7 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

7 коментара на “28. На Рилския манастир по Великден”

 1. sorcerer on June 2nd, 2006 16:48

  По Великден направих удар с обектите. Посетихме Рилския манастир на път за Мелник (добре, че не останахме повече, че беше лудница..) 😉 След това Мелник (там спане в приятна квартирка с телевизор и баня за по 10лв след угощение в барбекю “Чинарите” – горещо го препоръчвам) и на другия ден разходка из Рупите и Сандански (на Св. Врач на 4км над града бившата станция на Тато в момента е хотел с най-неземния парк, който съм виждал.. – огромно е. И е ботаническа градина.).. Абе три печата за два дена и невероятно прекарване :)) Само в Мелник да не разводняваха виното и басейна на Св. Врач да не беше 10лв/човек и всичко щеше да е прекрасно 🙂

 2. sorcerer on June 2nd, 2006 16:50

  btw, избата в Кордопуловата къща в Мелник е интересна и с приятен музей, но при Митко Шестака атмосферата е друга :))) Историческият в Мелник не струва. Рупите са невероятно красиви. Това за тези, които не са особено набожни..

 3. dzver on June 2nd, 2006 19:43

  🙂

  Не съм ходил в Мелник и Рупите, но виж в тошовата резиденция съм ходил като тийнейджър със съученици 🙂 Беше като оазис. Утре се надявам да направя още 1 печат.

  Ще пиша непременно 🙂

 4. qnica on August 17th, 2006 07:33

  За Мелник и ние сме с много добри впечатления.Много тихо , приятно и романтично място. Бяхме там в началото на лятото/незнам дали сега няма да е жега там /.Ходихме и до Роженския манастир ,който е на около 7 км от Мелник/струва си да се види там е и гроба на Яне Сандански/.Посетихме Рупите-красиво ,закътано място и най -вече поддържано.

 5. nevi on June 29th, 2009 11:37

  Знам, че темата е много стара, но искам да споделя впечатленията си от Рилския манастир от вчера. Всичко е много комерсиализирано – в самия манастир има повече търговци, отколкото посетители. Паркингът е даден под наем и за да паркираш на него, трябва да си платиш. Входът за музея е достигнал цена от 8 лв/човек – тарифа, която гони входа от 10 лв в Национален Исторически музей. Входът за Хрельоната кула пък е по 5 лв/човек.
  В цълквата видях доста нови придобивки – големи златни свещници и други принадлежности от злато.
  Наистина целият манастир свети и си личи, че е изцяло реставриран и добре поддържан. Но нали църквата и респективно – манастирът – са място за засвидетелстване на вяра, а не за търговия?

 6. dzver on June 29th, 2009 11:54

  Ако искаш да засвидетелстваш вяра, просто не е това мястото.

 7. Nadi on September 19th, 2009 18:03

  Напълно съм съгласна с теб nevi и аз много съм разочарована от Рилския манастир.Наистина се е превърнало в място за търговия, от всякъде заобиколен с хотели а сега и още нови неща строят.Паркинг-4лв,вход в музея-8лв и това само за един човек, ами ако си с деца…..само се чудя как още не са сложили и вход за самия манастир.

Оставете отговор