За напитките в Аляска

September 30, 2005

Май ще трябва да основа категория Аляска или “Пътешествия” в този блог и да обединя пътеписи и други подобни в едно.

Днес си спомних за въпроса с Пепси, Кока-Кола и Бъдуайзър. Американците в Аляска не тачат нищо, което не съдържа кафе. В заведенията им се предлага Coke или Пепси, но не и фанта. Аналогът на думата “Швепс” там е “Сода”. Дори в Уол-Март не видях Фанта, въпреки че ми бяха казали, че има, но само портокал. За тази сметка количествата за зашеметяващи. Чашата е 600 грама, а доливането – free.

Бирата им не е много хубава на фона на нашата – най-разпространените Бъдуайзер, blue и разните Аляска-ви бири бяха доста неприятни за моя изтънчен вкус.

Бира се продава на 21 годишни и нагоре. Ако дори 1 от групата е под 21 може да откажат да ви продадат – на нас ни се случи продавачка да изиска личните карти на всички в таксито, с което се бяхме паркирали пред магазина. Цигарите са ограничени за 19+. Аналогично – ако сте 2ма, искат и на двамата документите.

Кеновете са особено разпространени, включително в природата.

Баровете са богато окрасени, включително с препарирани животни. Вие не можете да припарите вътре, ако сте под 21. Баровете са макдоналдси с изглед на бар – вътре се набиват на корем сандвичи. Нещо функцията им въобще не е като в България – за пиене, лаф мохабет, свалки и т.н. до съмване. Разбира се, налучквам малко – влизал съм в 1 бар няколко пъти и в още 2-3 за по малко. Следващата снимка изобразява кръчма отвън.

Пиенето по градинките не е позволено. Пие се удома. Ако прекалите с шума – идват полицаите. Ако някой е непълнолетен – може да бъде арестуван и при повторни провинения – пратен в затвор.

Това е едно много странно законодателство за държава, в която пияниците се шляят по улиците с несигурна стъпка, а пушещите марихуана са неизброимо множество.

Това е един такъв американец, който ни вози в караваната си на аванта и на всеки завой даваше мръсна газ.

Публикувано в: Гърнето с боба, Пътешествия 2 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

2 коментара на “За напитките в Аляска”

 1. visitor on October 31st, 2005 01:18

  —–
  Това е едно много странно законодателство за държава, в която пияниците се шляят по улиците
  с несигурна стъпка, а пушещите марихуана са неизброимо множество.
  ——–

  това е чиста лъжа и го знаеш!!!

  пушенето е 18+ а не 19 освен ако има местен закон който да го прави 19.

 2. dzver on November 1st, 2005 10:09

  Ти понеже си ходил в Аляска и си голям експерт. Вечерта във Феърбенкс всеки втори човек ни изглеждаше като сериен убиец, определено имат сериозни проблеми с алкохолизма, марихуаната и кокаина.

  Може да съм се заблудил в нещо, но ти можеш и да четеш други, по-интересни ти блогове…

Оставете отговор