Оптимална бебешка количка

January 15, 2016

TL;DR бебешките колички са кипъл

Редовно правя кръгчета в моловете, понеже е топло и като цяло става за правене на кръгчета. Същото се случва с хиляди майки и техните бебета. Гледам ги малките буби как се кокорят от гигантските си бебешки колички и всеки път искам да пиша по темата. Аз също разнасях бебешка количка по едно време, после купих още няколко, с промяната на габаритите на бебока и мога да споделя моя гигантски опит в областта, така че да не повтаряте моите грешки.

Бебешките колички са огромни

Теглото на бебешката количка е оптимизирано така, че сумата от теглото на количката плюс теглото на бебето да е теглото, което максимално можете да повдигнете, с цената на известно сецване на кръста. Няма нужда да са такива, просто родителите такива купуват, щото си въобразяват неща, нямащи нищо общо с реалността.

Бебешките колички имат гигантски колела

В ненормално функциониращия уплашен родителски мозък, бебешката количка има нужда от гуми като на джип, за да преодолява неравните препятствия на тротоарите. Тези гуми са ненужни. Няма гуми, които да направят количката ви пригодна на тротоари. Така и така ще я карате главно в мола асфалтови алеи и пътища, все едно какви гуми има. Колелца за куфар биха свършили работа.

Бебешките колички имат масивни рамки и са масивни и тежат

Всичкото масивно нещо е с цел да ви създават илюзията, че са здрави. Няма бебешка количка на пазара, която ще предпази бебето, ако не внимавате с колите. Ако влезете в магазините, ще видите че има едни много малки сгъваеми колички, за големи бебета. Как може малката ръчно преносима количка да побере 15кг дете, а 3 килограмово новородено да има нужда от 20 кг количка?

Багажника на колата

Идеалното място за съхранение на количка е багажника на колата. Много е вероятно модела турбо-количка с гигантски колела за тротоари да не се събира там. Задраскайте този модел от списъка ви.

Кошче за новородено

Разходката на новородено представлява разходка на бебешка количка. Бебешката количка с кошче за новородено реално е един удвоен проблем, който изисква двойно по-голям багажник. Реалната потребност в този период е бебешки слинг с тегло към 100 грама. Всъщност, бебешка количка изобщо не е нужна, докато детето не надрастне бебешкия слинг.

Какво всъщност е важно за една количка?

– Да е лека, под лека разбирам 5-6 кг, не 15кг
– Да е компактна, така че да заема малка част от багажника на колата
– Да се сгъва и разгъва за секунди, с 1 ръка, без да заяждат разни неща

Има и други вещи, измислени да направят родителството трудно, но за това друг път.

Публикувано в: Uncategorized 7 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

7 коментара на “Оптимална бебешка количка”

 1. Longanlon on January 15th, 2016 14:44

  Бебешките колички се избират в голямата си част както се избира кола – важен е имиджът.

  Голямо количество родители, няма какво да се лъжем, главно майки, смятат всеки с количка под 1000 лв за плебей, аграр и нещастен заблуден селянин, който мрази децата като цяло и особено своето в частност. Количка под 15 кг. е обида за детето, а вероятно и повод за повикване на Социална служба за престъпна родителска небрежност.

  “Горките, купили са такава малка количка за детето, защото им е малка колата.” изчерпва въпроса…

 2. dzver on January 15th, 2016 16:24

  Като на мамите им пораснат коремите, връчват им един списък неща, които са нужни за новороденото. От списъка неща, нужни за новороденото, нещата наистина нужни на новороденото са примерно 5%, всичко останало е в списъка, за да източи на родителите парите.

 3. Дончо on January 15th, 2016 23:55

  Най-удобната ever количка ни беше една, която се сгъваше чудесно в багажника. Разбира се, след 6-я месец.

  Струвала е 1000+ нова, но ни беше “завещана” от една кака и батко. Още търся марката ☺

  Още върши перфектна работа, на друго бебе. Но определено няма вид на танк. Става малко по-голяма от чадър, когато е сгъната.

 4. Martin G. on March 18th, 2016 14:43

  Бебешката количка фактически репрезентира не само уред, които спомага предвижването, но и казва доста за самата майка… Явно.
  Изборът ми беше труден, но аз като цяло имам трудности с взимането на решения.
  Купих си детска количка от САЩ, модел Britax B-Agile. Доволен съм.

 5. Сико on June 18th, 2016 07:25

  Ах, върна ме (почти) две години назад с тази статия. В крайна сметка успях да избера перфектната количка, успях да “изкрънкам” 32% отстъпка за нея, та цената й стана доста по-поносима, но с раждането на дъщеря ми осъзнах, че количката ще си стои като декорация в коридора още дълго време. Затова я преместихме в багажника на колата и си я лангуркахме така до 5-я месец на детето. Като стана на 10 м. малката Нинджа категорично отказа количката и грижливо я закарах при баба “на село” с намерението да я разопаковам за следващия път 😀

 6. Mars on August 17th, 2016 16:41

  Skupi priatelio, mnogo vreme mina, zagubihme se. Kakva iznenada da pro4eta, 4e si stanal ba6ta – pozdravlenia!
  Drasni edin email.I kogato ima nujda ot ne6to, znae6 kude da me nameri6.

  S obi4: Mars

  P.S. S izvinenie za groznata latinica.

 7. Nikolay Yordanov on August 23rd, 2016 23:57

  И аз така мислех (и особено съпругата ми), че няма смисъл от скъпа количква и взехме сравнително евтина лека количка и след 10 разходки отидохме и си взехме тип танк – с помпащи се гуми. Ами разликата е огромна – няма друскане, шум и др., а аз се разхождам и по чакъл и горски пътеки (просто има такива в парковете около нас).
  Минуси си има
  1. В колата трудно се събира, но пък гумите се махат и горе долу става компактна.
  2. Тежи – няколко пъти не работеше асансьора и на части я смъквах и качвах.

  Въпреки минусите ми е кеф като изляза – външен вид няма впечатляващ – харесва ми как се движи и поема неравностите. Това е от мен. Иначе всеки сам си решава. В момента я продаваме другата (ползвана 15 дена – 10-тина излизания)

Оставете отговор