Трансфер до летището

April 3, 2015

Днес за пръв път се прибрах вкъщи от летището с метро. Да ни е честито. Най-хубавите градове, в които съм ходил, имат влакчета до летището. Вече и ние имаме.

Летище София има най-евтините таксита, на които някога и някъде съм попадал. Второто в класирането ми е Лисабон, около 2.5 пъти по-скъпо. Обичайните трансфери с такси по света са от порядъка на 50-150 лв български пари.

Прибирането с такси от летището до вкъщи ми е 10 минути, срещу 10 лева и в тия 10 минути душата ми да се отравя от пуфтене и мрънкане колко е кратък курса. Случва се всеки път. Сякаш всички жители на София са длъжни да са от Люлин и абсолютно за пръв път карат някой до Младост. Нали нямам нищо против да запали цигара?

Горките гости на столицата пък са изправени пред сериозния риск да бъдат прихванати от копърка във фоайето и да платят повече за трансфер, отколкото за самолетния си билет.

Решението е сравнително просто. Всички таксита, които возят от и до летище София трябва да имат определена от летището или общината фиксирана тарифа, да приемат плащания с кредитна карта, да са чисти и вътре да не се пуши. През бариерите може да мине само такси, което отговаря на условията – и в двете посоки.

Докато не се появи някакъв ред, смятам да се прибирам с метро. Надявам се, че такси съсловието е доволно – няма да има повече кратки курсове до Младост от мен.

Публикувано в: Uncategorized Оставете коментар RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

Оставете отговор