Последната книга-игра

November 22, 2011

Израстнах в едни мътни времена, в които хората четяха книги, вместо да висят пред компютъра. Та 90-те в България се появиха книги-пъзели, в които разрешаваш някаква загадка, подскачайки от страница на страница, с възможност на избор на къде да продължиш да четеш.

Книгите-игри преживяха бурен подем. Куцо и сакато почна да ги пише, като с увеличаването на количеството се влоши качеството и така в един момент кризата зачеркна този жанр, за да не се върне никога.

Един от сравнително успешните автори, Майкъл Майндкрайм, е подхванал инициатива да издаде нова книга-игра. Идеята му е да напише нещо, което не би могло да съществува преди 97-а – огромна дебела хартиена книга, като го направи за одъртелите вече някогашни читатели деца. От читателите се иска единствено да изкупят тиража, преди да бъде написана.

Научете повече от сайта на проекта.

Публикувано в: Гърнето с боба 5 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

5 коментара на “Последната книга-игра”

 1. Маркуча on November 22nd, 2011 16:02

  Знам, че на харизан (условно) кон и т.н., ама не можеше ли идеята да хрумне на някого другиго? Не че ще пропусна случая, просто ако можеше още нещо от Богдан Русев и редовния му съавтор, не му помня вече името. Пишеха много приятно фентъзи, даже сега като ме хване съклетът си прелиствам някоя от книжките им и се умилявам. По този повод, подозирам, че онзи Богдан Русев е Богдан Русев от «Капитал» 🙂

 2. dzver on November 22nd, 2011 17:06

  Никой не ги спира. И на тях, както и на Майндкрайм, повечето им книги не бяха особено интересни, така че не виждам причина защо пък точно те.

  Единственият със сравнително константно качество на игрите си беше Любомир Николов, обаче той таргетира деца читатели. Майндкрайм ще таргетира мен 😀

 3. Силвия on November 23rd, 2011 12:54

  Не забелязахте ли? Тази година излязоха книги-игри. На любимата ми сергия на Славейков – тази със списанията – ми показаха 2 и си купих “Интерактивен роман: Асасините на Персия – книга първа” на Блонд § Уейн, в началото се появява Омар Хайам, дневник като от първите книги-игри. За съжаление още не съм я прочела, и аз харесвам стила на Робърт Блонд/Богдан Русев, той е издал и книги, но също не съм ги чела.

 4. dzver on November 23rd, 2011 15:59

  Да бе, даже имало някаква за някакъв котарак, дето била хубава.

  Всъщност цялата тази инициатива няма никаква литературна стойност, а изцяло символична.

 5. Стефан Русев on December 23rd, 2011 16:05

  Инициативата е супер, а и книгата изглежда, че също ще е супер.

Оставете отговор