Бойко срещу Станишев

October 15, 2010

Мъчно ми е да го кажа, обаче съветското копеле сякаш беше по-кадърно от Бойко.

Хубава статия на Радан

PS. хрумна ми идея как да се справим с пенсиите на МВР и МО. Пенсия в деня на завършване на съответното училище за военни, те са ТОЛКОВА заслужили, че изобщо няма смисъл да бачкат.

Публикувано в: Гърнето с боба 14 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

14 коментара на “Бойко срещу Станишев”

 1. MacTeP on October 15th, 2010 22:08

  По-лошото, е че напоследък чувам все повече достатъчно интелигентни хора мислят, че Станишев беше по-малко време… още по-лошото е че дори и аз започвам да си го мисля от време на време

 2. dzver on October 15th, 2010 22:14

  Станишев беше представител на руската инфраструктурна мегаломания и това беше зле. Иначе при ББ администрацията е по-раздута, по-неефективна и данъците нарастват.

 3. emo on October 15th, 2010 23:34

  Не беше по-добър, а уравлява при други условия.

 4. ss7 on October 16th, 2010 04:03

  Икономиката по времето на станишев вървеше нагоре, а иначе мисля,че са еднакво некадърни и двамата 🙂

 5. Anonymous on October 16th, 2010 12:29

  То къдърни няма, само лапаници!!Кадърните с политика не можеш ги хвана! И да попитам-защо в чата на абв все ми пада отпред канал секссс- без да влизам в него,а не други канали ?????

 6. Алекс on October 17th, 2010 14:14

  Горивата ни дърпат надолу и ще продължават да го правят като скачат през няколко месеца така че няма значение кой е.

 7. dzver on October 17th, 2010 14:33

  Дърпат нагоре, ама не толкова, колкото 1 милион държавна администрация и още толкова ранни пенсионери.

 8. Алекс on October 17th, 2010 15:08

  dzveр: Вдигнат ли се цените на горивата следва скок на тока, парното, хранителните продукти, защото цената им е пряко зависима. Всяко подобно увеличение води със себе си нарастване на междуфирмената задлъжнялост, намаляване на производителността, спад на печалбите и уволнения на персонал. Уволненията водят до безработица или до преминаване в сивия сектор. Държата губи постъпления в бюджета от по-малък данък печалба, укрити осигуровки, укрит данък общ доход, както и по-големи суми за социални разходи. Резултата е дупка в бюджета, трайна финансова криза и празна хазна. Благодарение на предишните правителства сме нагазили на макс в тази схема и отърване няма. Оптимизиране на администрацията би намалило мъничко ефекта, но не е никакво решение. Не ми липсва Станишев ама хич.

 9. dzver on October 17th, 2010 16:00

  Качването на цените на горивата с 100% примерно води до качване на цените на стоките с колко – 5-10%? Но ще има този ефект еднакво навсякъде по света. Това не влошава конкурентоспособността 🙂 Просто прави арабите и руснаците по-богати. Със заработените пари ще построят нови сонди, после ще дойдат в Слънчев бряг да карат ски.

  Раздутата администрация и младите пенсионери не произвеждат продукт. Всеки работещ в реалния сектор трябва да издържа около 3 хрантутника, само четвърт от тези хрантутници са реално заслужили почивка пенсионери. И ги издържа, вместо да отглежда 3 деца. Това е огромна тежест и води нацията към гибел. Ония катили от синдикатите с за бой с камшик.

  Сега ще кажеш как издържам аз 1 пенсиониран полицай на 47, 1 пенсионер и един данъчен примерно? Много просто. Отивам в магазина и си купувам хляб за 1 лев. В този 1 лев има към 40 стотинки данъци. Отивам да заредя, оставям 100 лева, за да мога да ходя на работа. В тия 100 лева има около 60 лева данъци. Измери ги в пюрета, памперси и жилищна площ. Ако отиваха в пюрета, памперси и жилищна площ, много повече хора щяха да имат работа, за да ги произведат.

  Ефектът от раздутата администрация, полицейщината и привилегиите в България оценявам на 3-5 милиона българи, които не са се родили, избягали са или са се поболели.

 10. Алекс on October 17th, 2010 18:24

  Енергийната компонента формулира от 10 до 70% от тези продукти. Как може да се намалят администрацията и младите пенсионерие за да се засенчи този ефект? При съкращения следва изплащане на обещетения и нови безработни на улицата. Не виждам някакво скорошно решение за изход от капана в който сме.

 11. Алекс on October 17th, 2010 18:28

  Въобще не проумявам как може на някой да му липсва един от отговорниците за това ни положение.

 12. dzver on October 17th, 2010 19:04

  Енергийната компонента няма никакво значение към момента. Може да има след 20 или след 50 години, но сега няма. Имат значение само непроизведените стоки и услуги, защото някой е зает с шлайфане на бюрото пред солитеъра и фейсбука.

 13. ekate on October 18th, 2010 10:40

  Вярно е, че руския възпитаник управлява при доста по-различни условия, но не съм съгласна, че икономиката тогава е растяла. Тогава се надуваше имотния балон, сключваха се интересни сделки с обществени пари, беше сравнително добър сезон за туризма (в който сивата икономика е прибл. 50%, но пък за сметка на това за поредна година прираста на туристите беше по-висок от прираста на приходите). Това за мен обаче не е работеща икономика.
  А Бате Бойко дойде на власт ТОЧНО защото хората не смятаха, че нещата вървят в правилната посока. Ако беше така, Станишев щеше още да си развява байрака на премиер.
  Отчайващото е, че тези хора, които докараха БББ на власт, бяха подлъгани от позицията на ГЕРБ по онова време, което за съжаление в последствие се оказа един добър ПР и нищо повече.
  Ако някой реши да сравнява предизборната платформа на ГЕРБ и това, което реализират като политика, може да напише труд с размерите на Енциклопедия Британика.
  На гербаджиите трябва да им стане ясно, че с това си поведение си подписват смъртната присъда и постилат с палмови листа пътя на Станишев.
  Отново.

 14. sanvien on November 5th, 2010 19:42

  Бойко е пожарникар прочел Винету.В Станишев имаше
  поне малко интелект.

Оставете отговор