Португалия – КНДР и народно-демократичното творчество

June 21, 2010

Отборът на Португалия, с неразумната си буржоазна победа над КНДР, извърши футболно престъпление, по-лошо от автогола на онзи злощастен колумбийски футболист. При това за втори път. Преди 34 години португалците унищожават тогавашния севернокорейски футболен отбор по идентичен начин.

Ето малък цитат от “Империя на ужаса” – Канг Чхол Хуан.

В лагера се запознах с един прочут в Корея затворник. Дълго го бяха държали в карцера и той систематично се хранил с насекомите, които намирал. Вероятно това му позволило да оцелее. Във всеки случай си спечелил прякор, викаха му Хлебарката. Пак Сенг Джин е известен с това, че през 1966 г. участва в Световното първенство по футбол във Великобритания. Северна Корея не само печели квалификациите за влизане във финалите, но тя успя и да победи Италия с 1:0. За да отпразнуват събитието, играчите си устроили страхотен празник в един бар. Те пили много и ходили при момичета. След два дни не бяха успели напълно да се възстановят. След невероятното начало на мача с Португалия — водеха с 3:0, — безславно се предадоха. Португалия демонстрира изумителен подем и победи с 5:3.
………
Целият отбор, с изключение на Пак Ду Ик, който имал гастритни смущения и си останал в хотела, още след завръщането в страната беше изпратен в лагер.

Тъй като тогава КНДР се е управлявало от същте хора, трудно може да се очаква различна реакция от погрома на Португалия над тях. След 2 години ще гледаме други футболисти на световните квалификации.

Книгата може да се намери в Хеликон. 200 стр, 7.80 лв. Заслужава отделен пост, но читателите на този блог добре знаят, че комунистите, особено руските са престъпници, чието единствено умение е да превръщат живота на другите хора в ад. Едва ли разказът за 10-тка в концлагер на 9 годишно дете ще промени нещо в това убеждение. Не е нужно да го припомням прекалено често, нали?

Публикувано в: Uncategorized 6 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

6 коментара на “Португалия – КНДР и народно-демократичното творчество”

 1. комунист on June 22nd, 2010 13:34

  Пише се “буржоазия”, “буржоазен”.

  Също така, какво означава да “цътнем” на сърцето?

  Неграмотник, и теб щяхме да изпратим в лагер, ако бяхме на власт 🙂

 2. dzver on June 22nd, 2010 14:21

  Блажени са падналите, защото ще се изправят. Блажени са неграмотните, защото ще си сложат спелчекър.

  Уви, блажени са и комунистите, защото ще станат най-големите капиталисти.

 3. Любомир Попов on June 22nd, 2010 16:46

  Сигурно затова има няколко избягали футболисти – страх ги е да се завърнат в рОдината. Ако и те са се запознали с историята на отбора от 66-та.

 4. Атанас Боев on June 22nd, 2010 23:40

  Аз съм социалист и не съм руски, тогава какво излиза… че съм полу-престъпник, чието единствено умение е да превръщам живота на част от другите хора в полу-ад 🙂
  Винаги съм се чудил на подобни генерални заключение – циганиТЕ, комунистиТЕ, американциТЕ… Някак си ненаучно е. Нали знаеш, http://bg.wikipedia.org/wiki/Cum_hoc_ergo_propter_hoc

 5. dzver on June 23rd, 2010 00:16

  Понякога е точно толкова просто.

 6. Marina on June 23rd, 2010 10:03

  Гледах мача и при положение, че това е бил първият мач, който Северна Корея е излъчвала пряко, хич не им се пише хубаво на футболистите… Обаче съдбата на избягалите далеч не е по-розова. Когато някой севернокореец избяга, цялата му рода се изпраща моментално в лагер. Т.е. те, избягвайки, са обрекли семейството си на изпращане в лагер, където продължителността на живота е под 10 години.

  Какво ли си мислят сега футболистите, които ще се приберат ? Де да бяхме французи, може би …

Оставете отговор