Блогрол, SEO, TBL

June 7, 2010

Марио Пешев се оплака тия дни, че в TopBlogLog не отчитам връзките от статични страници в WordPress. Т.е. не отчитам, ако направите една страница “Партньори” и включите вътре всичките си приятели.

От една страна Марио е прав. Поставянето на връзка на вътрешна страница означава, че харесвате даден блог.

От друга страна Марио не е прав:

1. На вътрешни страници няма ограничение за броя, поставени връзки. Темите са разтегливи, но ако сложите повече от 50-тина връзки на заглавната си страница, сайтът ви ще заприлича на нищо и Google ще ви приеме за спамери.

2. Не виждам причина да се отчитат толкова забутани връзки.

3. Трудно е да се определи кои са по-важните страници от останалите, та да се обхождат всеки ден, за да се види има ли нова и махната ли е някоя стара връзка.

За сега логиката на TBL не се очертава да се променя.

Публикувано в: Uncategorized 4 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

4 коментара на “Блогрол, SEO, TBL”

 1. Владимир Иванов on June 7th, 2010 21:54

  Всъщност и Гугле игнорира такива странички, които според мен са само за отбиване на номера. В България съм попадал само на една такава с PR различно от 0. Ползата за блоговете на такива странички, също е 0.

 2. Марио Пешев on June 7th, 2010 23:53

  Както Майк е споделил в блога ми, ако искаш да споделиш всички интересни ресурси (или да обмениш линкове), може да стане в блогрол или в страничка. Разликата е, че в блогрола няма много място (или поне е странно да изтипосаш маса линкове там).

 3. Mikkro on June 8th, 2010 00:12

  На мен ми е по интересно защо линкове от вътрешни страници със връзки ги отчита TBL, а други не /както би трябвало да е/???

 4. dzver on June 8th, 2010 01:05

  @Mikkro, нещо не си разбрал.

  Работи точно както искам и е еднакво за всички. Не трябва да отчита в на Марио статичната страница нищо – би било вредно. Мога направо да дам по 3093 точки на всички и да започнем на чисто, без тези страници.

Оставете отговор