Антикризисен план

March 19, 2010

Силно се надявам, че Дянков ще вземе да направи един истински антикризисен план най-сетне и че ББ ще събере сили да го приложи.

Куките и шапкарите се шашкат, че ще обеднеят, обаче е редно да си отговорят на един въпрос – кое е по-добре, да се свият малко или част от тях да останат на улицата?

Ако човек е леко болен и се лекува, оздравява. Ако не се лекува – става тежко болен и после само с хапчета може да не мине. Гарантирам на всеки държавен служител, че е по-добре да преглътнеш горчивия хап, да се оправиш и да продължиш напред, отколкото да отричаш очевидното.

Не е време за социални придобивки.

Публикувано в: Uncategorized 8 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

8 коментара на “Антикризисен план”

 1. Владимир Иванов on March 19th, 2010 18:17

  Всъщност досега трябваше да го имаме. И аз се надявам, защото просто няма накъде да падаме повече.
  За съжаление нещата не са в нашите ръце.

 2. Д.Василев on March 19th, 2010 20:51

  В контекста на това, което си написал, думата “антикризисен” не най-точната. Поне това, което бе лансирано в медиите през последната седмица бе свързано с мерки относно закрепване на бюджета. Дали те ще помогнат или ще прецакат икономиката е второстепенен въпрос. Интересно е все пак защо смяташ, че човек, който очевидно не се е справил с планирането на бюджета, ще успее да направи нещо далеч по-сложно?

 3. сашо on March 19th, 2010 21:36

  Заплатите на куките трябва не просто да не падат надолу, а напротив – да се вдигат. Цветанов (като вицепремиер) днес най-после даде да се разбере, че отдавна са се сетили за това. Съвсем адекватно каза, че това засега е невъзможно. Всъщност всичко, което прави правителството досега (включително Дянков) е изключително адекватно. Не ми се спори – времето бързо ще покаже дали е така.

 4. dzver on March 19th, 2010 21:39

  Не разчитам на високия интелект или професионализъм на Дянков, а по-скоро на високото му самочувствие, като резултат от което може да се заинати и да наложи антикризисен план.

  Второ, което си мисля е, че антикризисните мерки са почти без значение – важно е да ги има, а не точно какви са. Усещането, че в самолетната кабина няма пилот е тягостно.

  Трето – по-добре да намалят разходите в ДА, отколкото да качат данъците.

  Четвърто – по-добре да намалят разходите в ДА, отколкото да не плащат задълженията си към частния сектор.

 5. Anonymous on March 19th, 2010 22:27

  Трябвало е да го има още от времето на предизборната кампания. Беше ясно, че кризата тепърва ще се случи в резултат на спрелите външни вливания (инвестиции и от гастербайтерите).

  Що няма план е едно, а кои умници решиха, че Бойко ще ги спаси е друга тема.

 6. dzver on March 20th, 2010 00:30

  Предизборните програми на ГЕРБ са много пожелателни. Едва ли някой от авторите е мислил, че ще бъдат изпълнявани.

 7. MadWizard on March 20th, 2010 09:19

  За ДА, решението е елементарно: намалява се бюджета с 10% и те да решават дали да намалят заплатите или да разкарат някой лентяй и да останат на същата заплата.
  Да се закрие и здравната каса.
  И да се стимулират малко хората да си плащат осигуровки на реалните заплати… демек да свършат нещо видимо полезно с тези пари.
  ББ да вкара маслата и серго в Сливенският, че да върне доверието на хората и така….леко по-леко, нещата ще си дойдат на мястото.

 8. dzver on March 20th, 2010 11:04

  Осигуровките са данък за издръжка на пенсионерите. Дори здравните. Ако искат да направят нещо за работещите, трябва да сложат край на пенсионирането по възраст и да прецакат старите хора…

Оставете отговор