Полетът на нощните ястреби

August 27, 2009

Не мога да преодолея увлечението по Реймънд Фийст. Има нещо завладяващо в книгите тип меч-и-магия, написани с умерен наивитет и задължителен хепи енд. Би трябвало да са ми интересни, докато съм на 15. Първата “Сага за войната на разлома” излезе преди 8-9 години, достатъчно време, за да мина на нещо за възрастни. Времето минава обаче, а аз продължавам да ги харесвам.

Полетът на нощните ястреби нарушава традицията всяка нова тухла на Реймънд Фийст (от 3 или 4 романа) да е с нови герои. Тази е със старите. Това е недостатък, защото твърде много внимание се отделя на образи, които отдавна са развити. Нито Пъг ще стане по-магьосник, нито Накор ще извади банан от торбата с портокали.

Добра фентъзи опера. Гълта се на екс.

Публикувано в: Литература 4 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

4 коментара на “Полетът на нощните ястреби”

 1. Дончо on August 27th, 2009 09:37

  Дали ще я има за електронно четене? Аз така или иначе хартиената ще си я купя, но предпочитам и електронната, че удобна работа.

 2. Lili on August 27th, 2009 10:30

  Изглежда обещаващо добра.Като приключа “Мечът на истината” ще си купя и тази.Тенкс 🙂

 3. Господин И on August 27th, 2009 11:13

  Дзвер, когато я прочетох за първи път преди няколко години си казах, че с тази книга Файст (така му се чете всъщност името, колкото и да е странно…) най-накрая започва да става малко по-сериозен и реалистичен.

  Но като цяло си прав. От известно време се опитвам да прочета втората част от поредната сага, но нещо съм зациклил с нея…

  Ето я: http://www.goodreads.com/book/show/13814.Into_a_Dark_Realm

 4. dzver on August 27th, 2009 11:30

  Остарява Реймънд Фийст. Започва да превръща супергероите си в боксови круши, а 2-3 второстепенни героя се издигат до супергерои.

Оставете отговор