Уеб тех 2009 за мен

April 26, 2009

Прекарах чудесно.

Конференцията за мен започна и завърши със символични събития.

В петък следобед заведох стара баба до аптеката и после до където й беше крайната точка. Това ме забави с 10 минути, но ми донесе усещането за “добра карма”, което не ме напусна до преди час. Преди час отново случаен човек замаха нещо пред колата ми на паркинга на Макдоналдс и направи опит да влезе. Избягах с мръсна газ, разлях си кока колата и с добрата карма се свърши. В 23 не съм настроен благотворително.

Пътувах с iffi, stanislav и Стефан, с които си прекарах много приятно и голяма част от времето във Велико Търново. Запознах се и с куп нови и интересни хора още от първата вечер.

В събота най-накрая видях на живо един от най-ценните PHP програмисти, които познавам – Калоян, който вероятно е помагал на не малко от вас по разни поводи 🙂 Малко по-късно се запознах и със Salle, който ми е помогнал да реша най-забутаните и сложни MySQL казуси от десетилетие и то по начин, по който всичко става и изглежда много просто и логично 🙂 Не го бях питал за нищо от години, но въпреки това ме научи на нещо ново – за дъмпване на пълнотекстов индекс.

Лекциите на уеб тека и блог кемпа, на които присъствах (освен моята собствена) бяха много добри. Разбрах, че е имало една-две лоши, но не можах да ги хвана. Не знам дали заради личното ми участие, заради различния град или поради друго, но лекторите бяха добре подготвени и залите – пълни и лекциите бяха интересни и сполучливи.

Вечерите падна голям лаф за програмиране. Толкова не съм си говорил за програмиране в 3 последователни дни практически никога. Успях да прекарам по някой-друг час в лаф с Комитата, Радо, Оги, Николай Кискинов, Лонги, който не е Кака Сийка, Марфи и Мария (и още много хора, просто не запомних всички никове … и с някои си говорих по-малко).

Запознах се и си говорих с още много хора, като така и не се случи някой от тях да не ми хареса 🙂 Много оптимистично преживяване. Нещо като анти-казарма, където се запознаваш с много хора и почти всички неприятни.

Благодаря много на организатора, Бого Шопов. Беше ми добре, пък … ако някой път пак изнасям презентация, ще ползвам чуждия опит и ще е по-добра, с повече цветове и картинки ;-P

Обещах да дам няколко бонус-статистики на блог кемпа, ще ги имате скоро. Ще блогна допълнително.

PS. Благодарение на Радо видях “Звук и светлина”. Имам на снимка няколко цветни петна, които загатват колко е красиво. От този тип романтика, дето трябва да се сподели не между dzver и radobg, ми с любимата и да борите заедно студа.

PS2. Вдигнаха ми колата с паяк заради посещението на македонския президент. Взех си я чак на следващия ден от наказателния паркинг и… не ми взеха пари! Нещо абсурдно за София. Хората от ВТ Паркинги и Гаражи казаха “не мога да ви взема пари, като ви е вдигната колата, без да сте виновен”. Останах потресен 🙂

Публикувано в: TBL 13 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

13 коментара на “Уеб тех 2009 за мен”

 1. Darco on April 26th, 2009 22:53

  Определно това беше може би най-добрия Webtech от досега проведените. И избора на град, различен от София, беше супер идея.
  Догодина пак 🙂

 2. ju on April 26th, 2009 23:07

  Off Topic: “Преди час отново случаен човек замаха нещо пред колата ми на паркинга на Макдоналдс и направи опит да влезе”

  Това се случва “отново”?

  Ако се случва много честно, може да е някой от бъдещето, дошъл да ти даде важна информация с която да предовратиш нещо което ще се случи 🙂

  Аз поне само така си го обяснявам 🙂

  Тази странна идея ми дойде когато се замислих за карми и т.н. 🙂 Реших за всеки случай да я споделя 🙂

 3. dzver on April 26th, 2009 23:21

  ами един път на едно кръстовище един тъпак направо влезе в колата. намират се хора, които не уважават личното пространство на непознатите.

 4. ju on April 26th, 2009 23:29

  Аз един път закъснявах за работа и хванах едно такси, човека ме пита за къде и ме откара. Ама видях по пътя, че няма таксиметров апарат, а като слязох видях и че не е такси :)))

  А друг случай имам, седнах отзад в едно такси (във Варна) че там по спирките има обичай няколко човека да делят едно такси на цената от по 1 билетче и като стигнахме разбрах, че това такси си било най-редовно, а аз съм се возил гратис 🙂

 5. Acnapyx on April 26th, 2009 23:59

  Предвид касапските цени на повечето таксита все по-често се замислям дали не е по-добре да въведем почина на братята руснаци – спираш кола, без да е такси, и се споразумяваш с шофьора къде и за колко да те откара. И двете страни доволни, и бакшишите на сухо 🙂

 6. Longanlon on April 27th, 2009 09:07

  и твойта лекция беше яка, не се прави на скромен 🙂

 7. Le_Grand_Elf on April 27th, 2009 10:34

  Офишиялна пукана 🙂

 8. Bogomil on April 27th, 2009 10:45

  Май на Босна беше президента – бяха отцепили хотела, но не ни изгониха от залата заради него – много добра практика, също. Ама беще пълно с момченца със слушалки в ушите

 9. Turnovec on April 27th, 2009 15:43

  “Май на Босна беше президента”

  точно

 10. dzver on April 27th, 2009 17:34

  Sorry, хората с паяка са ме подвели 🙂

 11. Марти on April 27th, 2009 20:27

  Ако разкажеш, това с колата на Софийските Паркинги и Гаражи, не само ще ти се изсмеят, но ще утворят Утопия на Майкъл Мур и ще потърсят на коя страница е описано 🙂

  Буху, няма и това да направят, защото дори не са чували за Утопия, камо ли че има подобна книга 🙂

  Лекцията ти беше много хубава! Ще я качваш ли онлайн ?

 12. dzver on April 28th, 2009 10:33

  Да, ама бях в Стара Загора, където имах интернет само около 1 час и не сколасах. Довечера от вкъщи, живот и здраве.

 13. Koko on April 29th, 2009 13:29

  Хареса ми лекцията ти! До толкова, че веднага се регнах и сложих бутони на TopBlogLog на блога. 🙂

Оставете отговор