Петър Димитров страда

January 19, 2009

Петър Димитров неприкрито разочарован в статията на news.bg от приключването на газовата криза. Друго си е да беше продължителна, да се приемат кризисни мерки и да се харчат кризисни пари. И, разбира се, да се отворят затворените блокове на АЕЦ.

Публикувано в: Гърнето с боба 17 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

17 коментара на “Петър Димитров страда”

 1. Longanlon on January 19th, 2009 14:55

  които блокове нямам представа с какво биха помогнали при газова криза, след като предимството на газа е, че е по-евтин от тока…

 2. dzver on January 19th, 2009 15:02

  Сигурен съм, че падат големи далавери в АЕЦ Козлодуй. Компанията е по-голяма от Топлофикация София и фондовете за пътно строителство, а нямаме основание да вярваме, че управлението е по-добро.

 3. Д.Василев on January 19th, 2009 15:44

  @Longanlon: Ефект на заместването. Част от производството на ток е свързано с необходимост от газ.

 4. Спас Колев on January 19th, 2009 15:55

  @Д.Василев: При основните консуматори газът е суровина, а не източник на енергия (торовите заводи), или преминаването на електроенергия изисква цялостна промяна на технологията (керамиките и т.н.). Битовите консуматори се оправиха на ток в най-големия студ без да спира износа на електричество. В случая става дума за чиста далавера с елементи на предизборна пропаганда.

 5. Hobbit on January 19th, 2009 16:27

  Или чиста пропаганда с елементи на далавера.

  Или няма разлика 🙂

  P.S. Първо Гоце в прав текст каза, че отварянето на 3 и 4 блок не е заради газовата криза, а заради световната финансова такава.

  После Петър Димитров каза, че е за да се направят едни пари и да се компенсират загубите, иначе ток имало достатъчно.

  Чии загуби???

 6. Калоян К. Цветков on January 19th, 2009 16:31

  В събота в “Сеизмограф” Станишев каза, че няма да сменя министри (стана дума за Пешо Димитров), и че им вярвя и че са компетенти … деба и тъпия ръб деба — как може в едно изречение едновременно да събере “Пешо тъпото” и “компетентен” ?!

 7. БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ on January 19th, 2009 17:26

  Мъката им е най-вече за АЕЦ-овете. Социалистическата гигантомания съчетана с тотална липса стратегическа мисъл, доведе до икономическата несъстоятелност на стария режим. Лошото е, че прекалено начесто им се гласува доверие и продължават да тропат на метеното. Липсата на алтернативи за доставки на нефт и газ също са резултат от добре щампованото постсоциалистическо слабоумие. Но какво да се очаква от хората, които преди се сърдеха, че търговците крият стоката или я продават на “спекулативно високи цени”, а днес искат да харчат газ, когато е скъп и да го плащат, когато поевтинее….
  Трябва да се радваме, че са преобладаващо задници и опитите им за популизъм са също, като всичко останало, което правят, защото ако не бяха толкова малоумни нямаше да можем да се отървъм от тях още 50 години.

  Радвам се, че дори да Упрегнат маргиналите не умеят със света, иначе лошо.

 8. Добри Божилов on January 19th, 2009 23:44

  Това че има кражби в АЕЦ не е основание да се държи част от нея затворена. По тази логика трябва да затворим държавата изцяло. Не че идеята е лоша, но малко по-добър вариант е да оставим държавата и да затворим политиците.

  Аз лично съм отвратен най-вече от поведението на Кунева. Тя се държи не като защитник на нашия интерес в Брюксел, а като защитник на Брюкселския интерес в България. Разбираемо е, че се опитва да оправдае собствената си вина за затварянето на здрави реактори. Но можеше да изкупи поне част от нея като работи за България в Европа, а не обратното.

  Наричам реакторите “здрави”, защото по Европа работят много по-големи таралясници от тях, и след като те са приемливи, значи и тези са. Примерно Англия удължи с 50 години живота на най-старите си реактори, които бяха вече с изтекъл срок. Ако тези трошки стават, нашите също стават. Говоря чисто технически, а не кой какво влияние има в глобалната политика.

 9. dzver on January 19th, 2009 23:57

  Приказка за стълбата 🙂

 10. Добри Божилов on January 20th, 2009 08:52

  Приказката за стълбата е много полезен пример в случая.

  Интересно ми е, Dzver, какво мислиш за по-малката стълбичка, по която тръгна общият ни познат М.Димитров. Вече е повече от очевидно, че ще работи за възкресяването на старите корумпирани муцуни в сините и тъмносините редици. Превръща се в ракета-носител, която да осигури нов мандат на онова, което избирателят вече отхвърли. Въпреки, че няколко пъти го подсещам вече да покани я теб, я Б.Шопов, я дори мен в екипа си, засега не виждам нито един блогър или ново лице около него. Вместо това ще прави коалиция с Костов, т.е. ще спасява Костов, представяйки това като “стремеж да не се изгуби нито един десен глас”. На въпроса ще поведе ли СДС към Костов, отговаря не пряко, а “ще го отведа в управлението”. Т.е. Мартин става класически стар политик, който има конкретна функция за едни избори. Какво мислиш по въпроса, Dzver? Прекалено критичен ли съм?

 11. kyky on January 20th, 2009 09:02

  “да покани я теб, я Б.Шопов, я дори мен”

  🙂 хихихи

 12. dzver on January 20th, 2009 10:44

  Мен ме покани, но аз не съм станал член още 🙂 Проблемът не е в него, а в мен. Много ценя Мартин, но все още имам известни предубеждения към СДС. Не ми допадат старите лица, трябва пълна промяна 🙂

 13. Добри Божилов on January 20th, 2009 13:57

  Имах в предвид да те покани в ръководството, а не като редови член, какъвто може да бъде всеки. Днес избират главен секретар и още 2-3 важни поста. Очакванията са да са все стари муцуни. На теб предлагал ли ти е нещо такова? Това е важният въпрос, и през него минава промяната. А не през редовите членове, които и в момента 99% са честни хора. Важно е кои са шефовете…

 14. dzver on January 20th, 2009 14:23

  е ти пък сега, появявам се на 3-4 събития на СДС и вече главен секретар. Би било супер нахално и неефективно 😛

  и член е нещо, по времето преди и по време на Костов беше по-трудно да станеш член на СДС, отколкото на БКП през комунизма.

 15. Добри Божилов on January 20th, 2009 15:31

  Не е нахално и неефективно. Това е промяната, Dzver. Това е моделът на външния мениджмънт, който се прилага и в компании, където нещата вътре тотално са потънали и няма вътрешни сили, които да тръгнат в нова посока. Точно такива хора трябват, а не хора с история в СДС. Историята на СДС е жалка и срамна. Като такава, тя не може да бъде актив и предимство.

 16. dzver on January 20th, 2009 15:44

  Като бях на 18, исках да ставам член на СДС и се сблъсках с феномена ставам-член,-ма-искам-да-съм-депутат-и-нагоре. Много е досадно.

 17. dzver on January 20th, 2009 17:45

  btw, интересен факт – “криза” е забранена думичка в гугъл.

Оставете отговор