Big Brother 4 vs Survivor

September 30, 2008

Никой не може да ме убеди, че КЗК няма работа тук. Според мен BTV и Nova си имат един и същи собственик, който си играе мъпет шоу – конкуренция сам срещу себе си. Двете касови реалитита тази година имат:

Сходен сюжет – някакви красиви хора страдат, жадни да се покажат голи по списанията след края на шоуто.

Сходни участници – 1 седмица ги гледам вече и съм запомнил 3-4 имена и лица сумарно за двете реалитита, както и малко повече цици.

Сходни реклами – не знам как се синхронизират, но рекламите са по едно и също време, така че няма шанс да се получи да ги изтървеш, ако не си с лаптопа и кабелна.

Обаче изглежда кухо само на пръв поглед. Всъщност ми дава ценна информация:

Ревльовците не се котират в момента. Не знам сега кой ще печели, като няма някой симпатичен(a) жмел, за който бабите да звънят, докато ги облъчват с бебешки хленчове. Нищо различно от световните тенденции. Никога не е имало повече филми за супергерои от сега.

Силиконът тежи. Иванина се маже старателно с мехлем и си прави масажи. Не съм си представял за тази страна на нещата, явно да си кукла барби е тежко бреме.

Показва нагледно защо са изчезнали амазонките и амазонците също така. Половата сегрегация не води до нищо добро, за радост на кибиците.

Без звук – ако гледаш вечерното токшоу на Венета Райкова, можеш да видиш всичко интересно по Биг Брадър и Сървайвър сумарно, при изключен звук. И без това коментаторите не са гледали шоуто и плещят глупости. Сървайвъра го включвам, защото този сезон нищо интересно още не съм видял.

По този повод, на 28 септември излезе Dexter – Season 3, ep 1.

Публикувано в: Гърнето с боба 15 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

15 коментара на “Big Brother 4 vs Survivor”

 1. Калоян on September 30th, 2008 07:06

  Showtime пуснаха първата серия от сезона май още в началото на септември, като teaser (ьь, зарибявка). Мисля, че и миналата година направиха така.

 2. Michel on September 30th, 2008 07:18

  [вметка] Олеле, колко съм щастлив, че нямам телевизор!!! 🙂 [/вметка]

 3. universum on September 30th, 2008 07:23

  На мене всичко вече взема да ми изглежда едно и също. Всичките им работи – искат да ни направят едни добичета, които след работа си пускат телевизора… да заприличаме на ония отвъд океана. Декстъровци, Бърн нотиси, Призън брейкове ако не бяха добре измислени нямаше да се гледат.
  Връх Ботев, Пирин, Родопите са ми къде по за предпочитане, ама как да ходиш всяка седмица?
  Това със зяпането на телевизора поне пари не ти вземат директно.

 4. morrt on September 30th, 2008 08:08

  Втора или трета година не гледам телевизия. Никаква.
  Новините, които съобщават във вечерните емисии ги прочитам през дена в Нет-а, филмите са стари, а прогнозата за времето я има на много места. Публицистите, които са ми интересни и следя, имат блогове и пишат редовно. Резултатът е, че вече ги няма рекламите, дето ми късаха нервите.

 5. a on September 30th, 2008 08:54

  //Сходни реклами … ако не си с лаптопа и кабелна.
  Във всички телевизии е така на 30 минути се пускат рекламите, точно по средата на Монк или някой филм, когато става нещо интересно, изостря се наблюдателността на зрителя и рекламните гении използват този трик, за да пускат някоя боза и да бъде възприето.
  Сетих се за adblock -.- Време е някой да измисли вариант за тв. Всъщност не е трудно, тъй като рекламният блок е с фиксирана дължина, от xx.xx:yy.yy може интелигентен тв приемник да се самовключи в друг канал и после пак да превключи 😀 Размечтах се, не гледам тв.
  Но би било интересно “Samsung на война с рекламните блокове”.

 6. big_al on September 30th, 2008 09:17

  Всъщност от известно време насам забелязах, че рекламите по много от каналите са синхронизирани – Нова, Бтв, Фокс и Ахн. Дали пък не е картел?

 7. sekwenton on September 30th, 2008 11:13

  south park със субтитри по диема2 🙂

 8. dzver on September 30th, 2008 11:29

  Ако са верни слуховете, че Гергов притежава двете основни телевизии и още множество кабеларки, надали е картел. Монопол си е.

 9. Keith Tkacuk on September 30th, 2008 17:58

  Текстчето представлява обикновен хейтъризъм. Напълно нормално е да не ти е “безкрайно интересно” да гледаш хора, които иначе гледаш по улицата и които са около теб волю или неволю 🙂

  То това е и разликата между ББ (който има предимство) и Сървайвър.

 10. dzver on September 30th, 2008 18:15

  Предните Сървайвъри ми бяха много интересни. Имах хора, които са ми симпатични и се надявах да спечелят – това ми задържа интереса до края.

 11. gogi69 on October 1st, 2008 01:25

  естествено че НЕ си прав. Sorry!

 12. dzver on October 1st, 2008 01:28

  Се едно пържоли си правя от свещената крава.

 13. РРи on October 1st, 2008 15:09

  Последният Сървайвър беше великолепен.Този все още не мога да го захапя. А Биг Брадър ме изнервя с познатата си меланхоличност.Вип Брадър беше доста по-интересен.

 14. dzver on October 1st, 2008 15:17

  Епизод 5 на Сървайвър беше горе-долу ок. Много са ми фалшиви бе, как са ги намерили такива. Само в мацката от Белене има някакъв чар, въпреки че е Барби.

 15. Anonymous on October 1st, 2008 15:19

  Биг брадър 4
  Не съм фенка на това шоу, нито пък бих участвала в него. Гледам го и от чисто психологична гледна точка се опитвам да разбера наистина ли живея в Абсурдгестан. Има толкова много начини да се докажеш, да се реализираш, да осъществиш мечтите си, да бъдеш някой. Защо трябва да извадиш на показ тялото и душата си? Защо трябва да хленчиш и да се оплакваш на всеослушание или пък да раздаваш съвети и юмруци от екрана? Или може би трябва да си изградиш стратегия и да играеш роля, за да се “докопаш” до парите /иначе всички са там заради шоуто/? Но това няма да си ти?! Тогава ако те бива стани актьор, играй професионално и с таланта си печели пари.
  Никога не бих позволила някой с мръсни ръце и още по-мръсна уста и душа да се рови в живота ми, в душата ми, в сърцето ми! Никога !!! Личният живот на всеки човек затова се нарича личен. Там има място за малко, но много специални и стойностни хора! Това е свещена територия и всеки уважаващ себе си човек я пази от посегателства. Както казваше баба ми: “В спалнята и в душатата ти не може да влиза всеки”. А може би за тези хора е важно “да ги дават по телевизията” или най-важни са парите, които биха спечелили?! Мили Боже, 300 000 лева ли струва човешкото достойнство?! Не проумявам как човешко същество може да няма поне мъничко гордост и самоуважение.
  Участниците в Биг Брадър 4 са извадка на част от нашето общество. Не бих казала представителна извадка, но …извадка. Учили са ме да уважавам хората и затова няма да си позволя крайни квалификации, нито пък твърде обобщаващи констатации. И все пак трябва да кажа, че не харесвам повечето участници. По точно не харесвам поведението им , липсващото им възпитание, кухата им същност, липсата на ценности, дребните им душички, просташкия им манталитет. За съжаление това е нивото на повечето хора в България. Жалко за децата и младежите, които трябва за пореден път да гледат всички тези простотии. Те нямат нито житейски опит, нито критерии за “отсяване на житото от плявата”. Този панаир, тези зрелища в къщата, питате ли се как се възприемат? Децата подражават сляпо на някои от участниците. Започват да мечтаят да са там, на тяхно място, да са “известни”. Но лично за мен има значение с какво и как ставаш известен.
  Що се отнася до сбиването /а то няма да е последно/ нещата са много ясни. Какво очаквате от хора, за които ” в началото бе Словото”не означава нищо? За тях силата на аргументите се заменя със аргументите на силата. Грубоста, агресията, насилието, пиянството, незачитането на чуждо мнение, неуважението към личността на другите е тяхната истинска същност. В шоуто или навън тези хора са такива. Комплексари, които си избиват комплексите по най-грозен начин. Или безделници, които имат време за губене, вместо да направят нещо полезно. Как Ви се струва желанието да не работиш, а да чакаш някой да те гледа и да ти е”лъскаво” и “да има плюшки”или да си на 19 години да спиш със инвалидизиран старец на 66 години, който “по-скоро ти е приятел и ти помага финансово”, а ти по-скоро спиш с него и явно не, защото го обичаш безумно…
  Замисълът на този формат риалити шоу по същество е интересен и добър. Това е един социален експеримент, от който специалистите и интелигентните хора могат да си направят много изводи за недъзите и болестите на обществото, в което живеем, за народопсихологията, за морала на обществото и да ползват тези констатации, за да се изготвят обществени програми и да се направи корекция, да се лекуват недъзите. Но за съжаление за повечето хора остава само сляпото подражание и “кефенето” от простотиите. Т.Е. това шоу е повече вредно отколкото полезно за обществото ни. Такъв социален експеримент може да се прави в нормална държава, в която живее въпитан и дисциплиниран народ. У нас с каква цел се прави? Да се заблуждава, да се разсейва обществото, да ни залъгват? А може би това е целта. Някои да трупат пачки пари от SMS-i , създавайки на хората зрелище., а имат и хляб /поне това “блестящите” ни политици все още са оставили като благо за повечето хора от населението. Наричам го население, защото не мога да намерия основание да го нарека народ. Така гледайки всякакви шоу-програми и изпращайки SMS-чета, защото виждате ли как се интересуват от нашето мнение /т.е. колко сме значими/, хората НЕ СИ МИСЛЯТ за жизненоважните неща, които се случват в българската държава благодарение на “елитните ” ни политици и държавници. Тъжно е, но е така. И все по- зле се чувствам в собствената си страна и все по-тъжно ми става за умните, образовани, интелигентни и духовно богати хора, принудени да живеят в една крайно грозна, мръсна, недружелюбна и даже опасна за здравето и интелекта среда. Докато всякакви престъпници и простаци се домогват до властта с цел да я употребят за своя изгода, а интелигенцията е тъпкана, подценявана, употребявана и унищожавана тази държава няма настояще, нито ще има бъдеще. Казано е:”Прост народ-слаба държава”
  Биг брадър имаше добър водещ в лицето на Ники Кънчев, който е умен и възпитан мъж. Той се държеше мъжки и с достойнство, караше публиката да си задава въпросии да търси все пак верните отговори. Правеше каквото можеше в рамките на сценария. Защо го заменихте с един палячо, който видимо се затруднява да се справи с ролята си. Той изглежда безпомощен и смешен. Мълчи и крачи напред-назад, защото не знае как да излезе от ситуацията /гафове колкото щеш/ или се лигави и крещи. Дразни. Няма сценично присъствие, не знае как да се държи, не си тежи на мястото.
  И накрая “Малката сестра”. Позор. Абсолютна простотия. Не стига, че в Къщата винаги се пука по шевовете от глупави и невъзпитани същества /във всички издания/, а и тези които правят коментари и анализи извън нея са още по-жалки и ограничени. Е, за да се потвърди правилото, много рядко се появява и някой по-умен и достоен човек. Венета Райкова обича жълтините повече, от което и да е жълто издание, дори е по-жалка и по-неприятна от Албена Вулева /а тя е единица мярка…/ Имаше и там изключения. На гости и беше един изключителен професионалист, който безкрайно уважавам. Досещате се, че става дума за Кеворк Кеворкиян. А той наистина е класа и не и позволи да си вре носа, където не и е мястото. Но една птичка пролет не прави… Помислете, какви хора гостуват на Венета?! Не Ви ли се повръщаше снощи пред екрана докато гледате долнопробното порнографско издание на предаването “Малката сестра”? Ужасно, противно, грозно…. Не намирам думи да изразя погнусата и негодуванието си. Неидентифицирани и абсолютно асоциални същества като Панайот, така нареченият Парис, Прашката и т.н., включвам и “дамите”, които бяха забравили най-вероятно за участието си, са хората, които взимат отношение по толкова важни социални проблеми за обществото. Казано на жаргон-дават ни акъл, обясняват ни кое, как, защо и най вече, може би трябва да ни служат за пример…?Не, че предните години разни астролози, психолози, актьори и не знам какви още, Дим Дуков-ци и Найденовци не ни учеха на “ум и разум”, ама нейсе. Те бяха толкова жлъчни, отровни и невъзпитани, че в къщи децата се плашеха повече, отколкото биха се уплашили от баба Яга. А след това тия безкрайно бездуховни създания взеха да ни се натрапват по телевизиите като водещи, и като не знам точно какви…Изобщо кошмарът е неповторим.
  Радвам се, че Венета Райкова ще има рожба и ще бъде майка. Майката е нещо свято, майката е любов. Пожелавам и да роди здраво, красиво и умно дете. Но мила ми, Венето детето дори и в утробата на майката чува и асимилира онова, което се случва в окръжаващата го среда. То се формира под влиянието на тази среда. Една бременна жена трябва да вижда и да чува хубави неща. Трябва да слуша хубава /препоръчва се класическа музика/ и да е близо до Природата, за да се роди спокойно и уравновесено дете. А това бебенце в тази отровна среда и с такава майка…
  Уважаеми госпожи и господа от медиите, защо се интересувате само от пари, рейтинги, конкуренти и слава? Защо не се замислите за огромната отговорност, която носите пред обществото, за лошия пример и лошото възпитание, за просташкия вкус, който формирате в зрителите си? Не е ли жалко, че няма една нормална, интелигентна, качествена телевизия? Защо се самонаричате журналисти и се самоласкаете колко велики професионалисти сте? Ако не служите на париимащите или властимащите, ставате проводници на пошлото и грозното. Що за хора сте?! Не се ли срамувате? Къде е и какво прави СЕМ? Няма ли институции в тази държава? Всъщност има ли държава…?!
  Манипулирането на обществото не е от вчера, но вече ни дойде до гуша да ни промивате мозъците с простотии. Все пак в България има и нормални мислещи хора. Не ни подценявайте.

  “Не се гаси туй, що не гасне.”

Оставете отговор