Пет капки дъжд

September 17, 2008

Колегите се жалват колко зле е станало покрай дъждовете. Погледнах свързаните публикации с тази и останах с впечатлението, че б*мба пада в блогосферата. Нервната акула и nicodile не са единствените.

Искам да ви успокоя. Споко, колеги 😉

* Тази година паднаха 5 капки дъжд и станаха 50 ПТП-та. Минали години паднаха 5 капки дъжд и станаха 50 наводнения.

* Третата световна се отлага за някоя следваща година. Въпреки наблюдателите.

* Путин бил насаме със Станишев, пише Иво Инджев. Като кажеш братски на СССР народ, за кой народ се сещаш, Иво?

* Богомил вярва, че ще ни накарат да си сложим програми на компютрите и ще нарушат неутралността на мрежата с цензура от ISP-тата по всички OSI layer-и.

Бого, за теб цял абзац. Звукозаписната индустрия и видеотеките ще умрат, защото са излишни. Съществуваха, защото само така можеха данните да стигат до клиентите. Вече не са нужни, разпространението минава по p2p и през директен download. Музикантите поне са ОК с това, и без това Internet доведе до невиждан бум в концертите, турнетата и цените на билети. Дори испанската инквизиция не може да промени тези процеси.

Никой няма да ни спре нет-а. Ние сме силни, ще ги спрем, преди да са пробвали 😉

Публикувано в: Uncategorized 7 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

7 коментара на “Пет капки дъжд”

 1. Никола on September 17th, 2008 12:41

  С кака Емел ще стават наводнения дори и при суша. Такава е силата на Тройната Коалиция 🙂

 2. Людмил on September 17th, 2008 14:04

  пропуснал с буква в линка към bogomil.info 🙂

 3. Гонзо on September 17th, 2008 15:52

  Мисля, че не си прав в коментара си към Бого. Музикантите НЕ СА ОК със свалянето на музика и Р2Р. И не само Металика, в момента част от рок-легендите лобират в Европа да се удължи действието на правото за разпространение на 90 години, забележи, след смъртта им (значи още 90 – 100 години). Това значи, че дори и за децата ни тяхната музика няма да е безплатна, не и по законен път. Звукозаписната индустрия е доста силна и ще направи всичко възможно, за да подчини Интернет. А освен това Големия брат му е добре дошло.
  От друга страна Богомил е използвал леки маркетингови трикове, за да стигне посланието му до хората, щото иначе ще се усетим, когато е късно.

 4. dzver on September 17th, 2008 16:30

  Рок легендите са свикнали с едни времена, в които са продавали “милиони плочи”. Кой на днешно време слуша музика от плочи, касетки или CD-та?

  Звукозаписната индустрия да подчини интернет, това е като производителите на джанти да подчинят пътищата на света или производителите на самолетни седалки да подчинят въздушното пространство.

 5. Гонзо on September 17th, 2008 18:31

  Не знам дали знаеш, но любителите на качествения звук се връщат към винила…

  Не казвам, че ще успеят, а че искат. И за съжаление не са само те. Ако не ти е направило впечатление, от 9/11 насам гражданите на САЩ и Европа бавно, но сигурно губят основни свободи, които разграничават демокрацията от диктатурата, и това е процес, управляван и подтикван от избраните от тях демократични правителства. Това, което Сталин и Хитлер не са успяли да постигнат, е на път да се случи много по-лесно именно в ерата на Интернет.

 6. dzver on September 17th, 2008 18:37

  Докато има демократично избрани правителства, тези процеси са обратими. Кофтито е, че сравнително лесно се появяват диктатори.

  Крехката руска демокрация се превърна в диктатура с точно 1 избори.

 7. Гонзо on September 17th, 2008 18:47

  Май не схвана иронията – демократичните правителства в най-демократичните държави искат да си играят на Големия брат. Защо ме караш да ги пиша кавичките?

Оставете отговор