Мальовица (3)

September 7, 2008

Последните отпускарски дни прекарахме на Мальовица. Не качихме върха, но се разходихме, нощувахме и имахме разни преживявания.

В петък ЦПШ Мальовица беше пусто. Рендьо беше почти единствената туристическа кола по паркингите и можехме да си избираме място за настаняване, което си поискаме.

Избрахме хотел Мальовица. На пръв поглед е ОК, симпатични малки стаички с баня и прекрасна гледка към върха, за 50 лева стаята. За съжаление обаче, стаите имат около 2 метра картонена стена помежду си и можеш да чуеш и игла да падне от другата страна. Ние имахме само едни съседи, които почти цялата вечер бяха навън, но трябва да се има предвид и мястото да се отбягва.

Храната на Мальовица препоръчително да си я носите от вкъщи.

В ЦПШ храната е общо взето гадна, но пък за тази сметка скъпа. В Чайна-та е вкусна, но за тази сметка още по-скъпа. Не бих блогнал за това, ако не се бях подразнил – малката шуменска е 2.50, овчарската салата – 6.50. Ако искаш да ядеш на поносими цени, трябва да си поръчваш пилешка супа с 2 филии хляб, но това е мизерия.

Интернет има, но не можах да открия къде точно. ЕЕЕ-то не го хвана.

хижа и връх Мальовица

2 бяха причините да се откажем от изкачване.

Първата е Day Break – хубав сериал за човек, който преживява един и същи ден до безкрайност. Твърде хубав сериал, изгледахме го за 2 дни и ни погълна 🙂 Хора, гледали до късно филми, не ходят добре на следващия ден.

Втората причина беше моето решение за купуване на храна и вода за изпът от хижа Мальовица. Е, усойницата, за която вече съм писал, се сдърпа с моето мило точно 30 секунди, след като влязохме в хижата, при положение че беше събота предиобед, още преди да е имало кой да й смути крехката психика. Не можахме да си купим нищо и изкачването се превърна в разходка. Но там е така.

Публикувано в: Uncategorized 10 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

10 коментара на “Мальовица (3)”

 1. Любомир Попов on September 14th, 2008 12:47

  50 лева за стаята?????? Вчера се върнах от Пампорово, спах цяла седмица в 4**** хотел и плащах за стаята, закуската на двама, басейн и фитнес срещу 46 лева. Хотела беше перфектен, хората също, СПА ценъра невероятен,обслужването на ниво. Може ли да му направя реклама тук?

 2. dzver on September 14th, 2008 13:26

  Да, може би трябва да го включа в правилата на блога. Ако сте доволни от някое място, моля споделете – полезно е за всички 🙂

 3. Любомир Попов on September 16th, 2008 12:45

  http://www.belmont-bg.com/ Ако някой иска да отиде на почивка на Пампорово – това е мястото. Девизът им е “Колкото и високи да са Вашите очаквания, ние ще ги надминем”. За моя най-голяма радост, наистина надминаха очакванията ни. Аз със сигурност възможно най-скоро (след зимния сезон) се връщам там.

 4. dzver on September 16th, 2008 14:03

  в сайта им цената е 70 лева на двойна стая, това 46 как си го получил? + това пампорово близките 2 години… не го виждам много като дестинация, с всичките тези строежи.

 5. Любомир Попов on September 16th, 2008 19:02

  http://www.belmont-bg.com/bg_prices.html
  При пакетна цена за 7 нощувки – 5% отстъпка. Хубавото на хотела е, че е в гората и около него няма строежи. За 7-те дни само 2 пъти съм отишъл до един магазин и това ми е ходенето до центъра на курорта. 2 пъти вечерях и в една много добра кръчмичка – Данмар малко преди самия център. Чудесно шкембе и агнешка дроб чорба. Извън зимния сезон е страхотно място за “лагеруване”. От там всичко интересно е на не повече от 50-60 км с автомобил – Триград, Ягодинската пещера, Дяволското гърло, Рожен, обсерваторията, връх Перелик, в обратаната посока – Бачковсия манастир(задължително е посещението там на кръчмата “Джамура” 2), Кръстова гора, Чудните мостове.

 6. Любомир Попов on September 16th, 2008 19:08

  Пропуснах Смолянските езера, Хайдушки поляни, хижа Студенец. На точно 2000 метра надморска височина малко под самия връх Перелик воиниците от поделението намиращо се на самия връх са построили бесетка с огнище и чешма с течаща планинска вода. Удоволствието да си напалиш огън, да му метнеш една скара, а в коритото на чешмата да се студи бира … а наоколо планина …. нямам думи.

 7. dzver on September 16th, 2008 19:40

  Със сигурност, обаче 70лв -5% ~= 66 лв, не 46.

  Да речем, че 70 лева нощувка не е нещо, което ще си включа в плановете към момента. Просто е таргетирано към други хора, с малко повече кинти от мен. Не отричам, че сигурно си заслужава да се дадат. 🙂

 8. Любомир Попов on September 16th, 2008 20:56

  7 нощувки със закуска -175 лв. на човек. 2-ма души по 175 = 350 – 5% септемврийска отстъпка /7= 47,50 на вечер за стаята. Всеки лев си заслужаваше.

 9. здраве on January 18th, 2009 10:41

  За гледката си струват тия 50 лв-невероятна е природата.

 10. Tarna on September 12th, 2010 22:09

  Може да се спи и на Дивите петли. Не е някакъв лукс, но според мен е по-добре от хотел Мальовица. Дивите петли са в местността Гюлечица, на 5 км с кола от Мальовица. Има и ресторант, цените не си ги спомням, но става за ядене.

Оставете отговор