Ахтопол, Беглик Таш

September 3, 2008

Тази година направихме кратичко и хладно море на Ахтопол, доста странно за август месец. Плажът беше ветровит и нямаше много хора. Чужденците бяха рядко изключение, за разлика от други години. Популярният сред бг-мамите хотел Лола Гардън беше затворен.

Ние се настанихме във вила Жани, в стая с интернет, климатик, телевизор, хладилник и хубава баня срещу 40 лева на ден. Стаята беше доста хубава, но имахме шумни съседи, а вратите и дограмата са дървени и си ги чувахме, а и те нас сигурно.

На третия ни ден беше облачно и ходихме до Беглик Таш.

Беглик Таш

Доста невероятно големи камъни има там, обаче не изглеждат местени от хората.

Освен Ахтопол, минахме през плажовете на Царево, Приморско и Арапя. Общо взето Ахтопол е единственото място, което видяхме и не прилича на ж.к. Манастирски Ливади в София. Въпреки че е запазено градчето, тази година сезонът изглежда слабичък. В неделната вечер, която ни беше последна, само в най-хубавите ресторанти имаше клиенти.

Размазах се от ядене на рибоци 🙂 Храната в Ахтопол е хубава, като единственият ни филтър за заведения беше, че сядахме само в по-оживените места.

София е гадно място за край на отпуската.

Публикувано в: Uncategorized 5 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

5 коментара на “Ахтопол, Беглик Таш”

 1. БезНик on September 3rd, 2008 19:26

  Бях за ден там, невероятна панорама имах от Камелия, не можех да повярвам, че няма постройки..не знам дали сте разгледали замъка на Жоро в с.Равадиново, все още не е готов, но има какво да се разгледа.:)

 2. rover on September 7th, 2008 00:42

  София е гадно място въобще

 3. Milena on October 16th, 2008 17:01

  Аз искам да попитам как точно стигнахте до Беглик Таш, защото и ние се опитахме да го намерим това лято, но не успяхме.

 4. dzver on October 16th, 2008 17:20

  Tricky е малко. В Приморско като влезеш, малко след входа, по една голяма улица с разделени платна в ляво се излиза край морето и се шофира 3-5 км.

 5. Радост on May 21st, 2009 21:41

  Мястото е добро,но през топлите месеци е пълно със змии… Припичат се на въпросните камъни… Иначе за да се стигне до тях, още като се влезе в Приморско, се завива на ляво – покрай аква парка им. След това се кара само по този път, излиза се от градчето и все направо. Не се отклонявайте никъде. След няколко км., ще видите табела “Бегликташ” – в дясно от пътя. Препоръчвам Ви да спрете там с колата, тъй като до самите скали пътя е черен и изровен и е доста опасно за автомобила! 🙂 След това започвате да крачите пеш около 2 км и 300 м. – така е записано на самата табела! 🙂 Не се усещат, защото пътя е сред гората и под короната на дърветата. След това пред Вас ще се разкрие една доста голяма полянка, в лявата част на която ще видите въпросните скали – светилище. На тях има съвсем малки локвички с вода, внимавайте – водата е съвсем малко, но вътре има малки водни змийчета. Има такива и на самите скали – те вече са доста големки… Ако заобиколите големите скали, зад тях има още. От там се открива и много красива гледка към морето. Разкошно е. Когато ходихме там, бяхме само ние и беше много хубаво. Само змиите разваляха картинката. Бъдете внимателни в това отношение! Успех! 🙂

Оставете отговор