БНТ – светът през розови очила

July 26, 2008

През комунизъма и до днес, БНТ е телевизията, която вдъхва кураж на селския труженик да се изправи срещу битовите трудности и да строи светлото бъдеще.

Всеки в Интернет е чел, че са ни спрели половин милиард евро, заради корупция и покровителство на престъпни групировки от президента и министри. Знаете, че ако до есента не се вземат мерки, ще има още санкции от същия мащаб. По БНТ официално обявиха, че не са спирани никакви евра – само са отложени за малко.

Вие знаете, че инфлацията е не по-малко от 20% годишно и дори по НСИ в момента е с абсолютно най-рекордната си стойност на годишна база от Жан Виденов насам. По новините на Канал 1 Станишев обяви, че инфлацията в последните месеци е с намаляващи темпове.

1/3 от жителите на България нямат достъп до кабелна телевизия, поради липса на средства или живот в изолирани населени места. Тези 1/3 нямат представа, че Станишев лъже по новините и му вярват безрезервно. Не биха разбрали и, че “намаляващи темпове” означава, че инфлацията продължава да расте с по 1 процентен пункт на месец, просто всеки следващ месец ръстът намалява. Тези хора може и да се вържат, че правителството е взело 15 мерки срещу инфлацията, а всъщност правителството е предприело само една.

Мярката на правителството е да си осигури послушни журналисти в Канал 1 и БТВ, за да манипулира безнаказано все същите 30% най-бедни и прости хора.

Публикувано в: Гърнето с боба 10 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

10 коментара на “БНТ – светът през розови очила”

 1. gyx on July 26th, 2008 01:54

  Че то всички национални ефирни телевизии гледат през розови очила.
  БНТ най-вече, защото е държавна и който е на власт си я използва както му е удобно.
  Останалите ефирни телевидения пък са проамерикански, там няма как да не е пълна идилията. 🙂

 2. ss7 on July 26th, 2008 03:53

  Тъкмо мислех да напиша и аз нещо за супер наглостта на станиШеф, да твърди, че сме имали намаляваща ! инфлация ( да бе от 15% на 14%) , а представи си закъсалите западноевропейци имали нарастваща инфлация – от 2% на 3% (годишно – да не се обърка някой)

  Ама прецених , че станиШеф не залужава нито да му отделям време, нито пък да се ядосвам на идиотизма и безочието му.

 3. nikcname on July 26th, 2008 05:28

  Серджо съвсем го удари през просото с тази статистика. стана му навик да лъже ли, кво ли…

 4. dzver on July 26th, 2008 09:07

  ss7, дай адрес да видя къде пише, че е 14%? Последно май беше 15.3% г/г, което е най-високата стойност от Жан насам. И това е абсолютно изфабрикувана стойност – основните разходи – като наеми, имоти, храна, сметки, транспорт, са нарастнали с повече.

 5. Васил Тошков on July 26th, 2008 13:35

  Хората най-лесно вярват на това, което искат да чуят…

 6. ss7 on July 26th, 2008 15:39

  Цифрите са примерни 🙂 , не знам точните официални проценти, ама усещам реалните по джоба.

 7. Milena Pavlova on July 26th, 2008 15:45

  като чето тава, май нищо ново не чувам за БНТ. От една страна там журналистите са много ограничени хора, от друга- защо им е да си развалят рахата – нищо не работят, но получават пари- комунизъм. А за изказването на Станишев: ами комунист, друго не мога да кажа. Те трябва да видят танкове пред кабинетите си, за да се осъзнаят, че са се провалили и хората не ги искат на власт. Ей, комунизмът не умира, хей!

 8. Иван on July 26th, 2008 16:37

  Че телевизиите и вестниците винаги представят така нещата. Журналистът е най-долното животно. Винаги си е било човек ако се интересува от някаква информация – да се хвани да си я намери сам. Иначе все ще мине през някакви очила – я розови, я черни 🙂
  Жалко е когато хората не искат. Не става въпрос за липса на Интернет, а липса на желание да прочетат и съпоставят няколко независими източника.

 9. Искър on July 27th, 2008 20:03

  Иване, малко неподготвен се изказа ми се струва.

 10. avtolik on July 30th, 2008 01:59

  Хората са прости Иване. Трудно е да си представиш целокупното население да е образовано и мислещо.. за съжаление.

  Когато мнозинството хора в тази държава стигнат равнището на читателите на този блог, значи оправията е близко 🙂

Оставете отговор