Облак – гей

June 25, 2008

За последните 7 дни Облакът от ключовите думи на Топблоглог обърна резбата.

Не познавам никакви гейове и идея си нямам, дали наистина съществува проблем с тяхното дискриминиране. Не съм чул за бит гей, арестуван гей, уволнен гей или нещо подобно. Не се и съмнявам обаче, че темата ще бъде добре отразена по телевизията.

ps. симпатизирам на всички, които протестират 🙂

Публикувано в: Гърнето с боба 13 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

13 коментара на “Облак – гей”

 1. Георги on June 25th, 2008 23:48

  Какво е ЛГБТ?

  Арестуван ген – Евгени Минчев.

 2. Георги on June 25th, 2008 23:48

  Гей, а не ген. Оправи го горе плс.

 3. oggin on June 26th, 2008 00:15

  Георги : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%93%D0%91%D0%A2

  За какво е арестуван ? Да не би да е завил на ляво с трамвая ?

  Аз чак сега се зачетох по блоговете по темата. В един блог прочетох че тоя парад бил : форма на протест срещу отношението и очевидната дискриминация на хомосексуалните

  Не бях забелязал, че има отношение и дискриминация срещу тях. Даже напротив, наблюдавам че са доста толерирани, както и всяко малцинство в България. В което по принцип няма лошо стига да е в разумни граници.

  И все пак против какво ще протестираме днес ?

 4. universum on June 26th, 2008 06:37

  Ако аз мисля, че хомосексуалните не са обикновени гейове, а просто едни оср*ани педераси, това дали е дискриминация?
  Тоя малоумен парад по центъра на София за какво е – може би да ми променят мнението?
  А това, че се мъчат да променят мнението на повечето българи дали не е потискане на свободата на мислене.

 5. Boxedmind on June 26th, 2008 08:45

  В момента много хора пишат за готвения гей парад в София. Може би това е причината.

 6. Anonymous on June 26th, 2008 10:37

  Да бе, ама… изсичат гората, строят незаконни сгради по витоша и в градинките, откраднаха хиляди квадратни километри гора и крайбрежни терени от държавните фондове, заробиха ни за столетия напред с газа и АЕЦ-а, а ние тук дискутираме има ли гей дискриминацията почва у нас.

 7. Георги Иванов (ама друг ;) on June 26th, 2008 12:46

  @oggin

  Осъдиха Евгени Минчев на 15 дни затвор
  http://paper.standartnews.com/archive/2004/08/13/theday/s4169_18.htm

 8. dzver on June 26th, 2008 13:05

  @Георги, ебаси порнографията е тази новина с Евгени Минчев 🙂

  Наистина, правих гугъл търсения “бит гей”, “арестуван гей” – няма.

  @universum, би било дискриминация, ако тормозиш служител, защото е гей. Ама това е почти невъзможно да се случи, до колкото гейовете не се отличават външно по нищо от останалите.

 9. oggin on June 26th, 2008 18:28

  А сетих се за случката. Но това си е хулиганска проява и законът не прави разлика дали е извършена от хомо или хетеросексуален. Или може би за хомосексуалните като малцинство законите трябва да са по меки ?

  Всъщност като се замислих от снощи насам, съм на мнение, че малцинствата в България всъщност са доста толерирани. Справка циганите (роми, мангали или който както ще да им вика за мен са си цигани … за римски романс не съм чувал) и тока в Столипиново например. А ако си хомосексуален ром, сигурно трябва да си освободен и от данъци?

 10. dzver on June 26th, 2008 18:35

  След като ги пратиха в Южен парк, вече има официална дискриминация. Пенсионерите могат да протестират където си искат, а торентите и гейовете – в южния парк.

  Иначе как да знам има ли дискриминация, като не познавам гейове? Явно има, след като 10% от хората са гейове, значи трябва да познавам десетки хомосексуалисти – щом никой от познатите ми не е казал, че е гей, значи се страхува да се обяви.

 11. oggin on June 27th, 2008 10:58

  Хехе дзверо, много ненаблюдателен си бил 🙂 Помниш ли как се запознахме ? Е те там има поне двама хомосексуални (няма да споменавам пола). Преди (докато живеех в Бургас) и не бях станал такъв социопат познавах много хомосексуални. Те са съвсем нормални хора като мен и теб и винаги ми е било приятно лафчето с тях. Определено са някакси по-колоритни.

  Всъщност когато някой не ми пречи , нямам нищо против него. Жалкото е когато някой като малцинство започне да парадира с това и иска повече права и по-малко задължения. Това ме дразни.

 12. dzver on June 27th, 2008 11:10

  Може пък точно това да искат – свободата да показват публично сексуалостта си. Наистина, за 30 минути в центъра можеш да видиш стотици хетеросексуални, които парадират с връзката си. Целуват се на публични места, държат се за ръце и т.н.

 13. solecitta on June 29th, 2008 23:40

  @Георги – Евгени Минчев лично съм го виждала в Угото на малките 5 кьошета как тормози сервитьорка за това, че няма зехтин в заведението, след това вика Управителя и тн, а накрая с думите “Е колко струва това, на ти 10 лв и отиди да ми купиш” хвърля на сервитьорката банкнота (беше пореди 6 години, така че нормално да е бил 10 лв :)). През това време бръснатият му, дъртичък приятел си беше прикрил половината физиономия с менюто и го прочете поне 3 пъти от кора до кора.. определно смутен от гледката.

  Та затова не се учудвам..

  @dzver – ” би било дискриминация, ако тормозиш служител, защото е гей. Ама това е почти невъзможно да се случи, до колкото гейовете не се отличават външно по нищо от останалите. ”

  Защото се стараят да не им личи всъщност.. В България ако Някой има проблем с твоята сексуалност – просто ще ти кажат, че поради естеството на работа, този факт е неприемлив и ще те “помолят” да напуснеш. И няма на кого да се оплачеш. Потърси в гуглето и за “гей осъди..” за да видиш, че пак нищо няма да изкочи.

  А хората масово се бъзикат дебелашки с хомосексуалните. Мислиш ли, че не е обидно да чуеш на работа нещо подобно от колегите си?

Оставете отговор