Протест за спасяване на градинките в Младост днес

June 23, 2008

Днес, 23 юни, в 19 часа, пред общината в Младост 3 ще има протест срещу презастрояването на зелените площи в ЖК Младост

Имам лоша вест за всички новодомци в ЖК Младост, особено в областите Пазар Младост 1 – “Метрото” и Младост 2 – “Изглед към парк” (свлачището). Паркът “Въртопо” и зелените площи около Окръжна ще бъдат застроени с около 40 сгради и няколко улици, вкл. такава, която минава през свлачището. Де що има някаква кална зона, наречена Зелена площ, по новия устройствен план престои да се превърне в жилищна или обществена сграда.

Ако живеете в Младост, минете довечера да подкрепите протеста. Кварталът ни има нужда от инфраструктура, велоалеи, светофари, улици, паркоместа, саниране на панелките и прочистване на изоставените коли, не от нови сгради в градинките.

Парк Въртопо Преди и След – кликнете за по-голямо изображение:

застрояването на парк Въртопо

Публикувано в: Гърнето с боба 4 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

4 коментара на “Протест за спасяване на градинките в Младост днес”

 1. Pippilota Mentolka on June 23rd, 2008 13:59

  В петък пък е протеста на живеещите в Княжево. Навсякъде си е таковало таковато от строежи 🙁

 2. kyky on June 23rd, 2008 20:38

  чудничко ще стане…. а пък аз преди 10ина години бях твърдо убеден, че Младост по-грозен не може да стане и че от панелката по-голямо зло няма…. ех 🙁

 3. SSH_ON on June 23rd, 2008 22:59

  Нещата явно тотално са излезли от контрол. След време ще трябват бомбардировки, за да се разчисти боклука. Някои хора не могат да разберат, че място НЯМА. И не е нормално и възможно, цяла България да живее в София. Ама и обикновените хора не го осъзнават това. Не че мога да виня някой, че се опитва да получава сносна заплата.

 4. dzver on June 24th, 2008 00:59

  Събитието беше малко куцо.

  В адска жега и неудобно време, нямаше повече от 50-100 души. Имаше някакви хора там, които организират нова зелена партия, както и потърпевши всякакви.

  Ще следя сайта и ще отразявам развитието в блога ми.

Оставете отговор