Какво стои зад dzver.com

June 6, 2008

Велян ме е предизвикал да напиша тънкости за сайта ми в инициативата му “отворен блог 1”.

Поддържам блог за да има къде да напиша каквото ми се пише, не за да е красив или многофункционален. За това имам малко подробности за споделяне 🙂

Плъгини

FeedBurner, Noshlyok срещу спам, Democracy за анкети (не поддържа WordPress 2.5.1), Metakis (Ношльок е ОК, но пуска на руснаците спама), Blogroll Lastupdated, да ми разбърква връзките. Последните 2 плъгина не ги препоръчвам.

SEO

Сменил съм темплейта на title-а в темата и съм си написал описание в dmoz.org. Участвам в topbloglog, svejo.net и blogosfera. Нормалната ми интернет активност с коментари и постове по форуми е достатъчна, за да излиза блога ми на челни позиции в някои важни ключови думи, като Берковица =)

Съдържание

Проверявам какво съм написал в повечето случаи, за да не произвеждам прекалено тъпи теми. Ако не ми допадне резултата, оставям поста като чернова. Това е резултат от приятелски съвет на Антония и полагам сериозни усилия, за да го спазвам.

Ако нещо може да се напише разбираемо с 10 изречения и с 1 изречение, считам че е по-добре да го кажеш с 1. Пример в това отношение ми е Еленко.

RSS

Подавам пълни RSS емисии. Предпочитам да бъда чут пред това сайтът ми да бъде посетен.

Прехвърлям топката към Antonia, Komitata, Hobbit-a и Oggin.

Публикувано в: Uncategorized 6 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

6 коментара на “Какво стои зад dzver.com”

 1. Антония on June 6th, 2008 22:11

  Слънчо, аз всичко съм си казала отдавна — в страничката Блогът 🙂

 2. velqn on June 6th, 2008 22:39

  Интересно! Винаги съм се чудел къв плъгин за анкети ползваш, струва ми се по-фецък от wp-polls.

  Мерсажи!

 3. dzver on June 6th, 2008 23:22

  @velqn, democracy в 2.5.1 се счупи – изкарва едно n над анкетата. Плюс това има някакъв сериозен бъг репортнат още 2006 г. Ще си слагам друг рано или късно 🙂

  @Antonia, верижката е не само за плъгини, но и за техники на писане, design и SEO 🙂

 4. Антония on June 7th, 2008 12:38

  Темата е надлежно упомената, със SEO не се занимавам, а техниката за писане е “Както дойде” 🙂 Честно, всичко съм си разказала.

 5. Калоян К. Цветков on June 7th, 2008 18:02

  Хм, аме Радан и Комитата са на Blogspot … те там имат ли възможност за плъгини и подобни “приставки” ? Аз отдавна избягах от Blogger платформата, и не знам сега на какво ниво са нещата, но на прима виста изглежда, че повечето подобрения се правят или директно в темата на блога, или си ползват “външни” решения — както например TechCrunch ползват PollDaddy (като например тук)

 6. dzver on June 7th, 2008 20:00

  Имат възможност да слагат уиджети, но мен точто тези неща не ме вълнуват никак:)

Оставете отговор