Шопинг център (МОЛ) Дъ Булевард

May 31, 2008

Отдавна страдам (една мъка, мъка), че няма сносно място в Младост 1, от което да си купиш тениски, чорапи, блузи и други подобни неща. В квартали като Овча Купел има търговска улица (Монтевидео) и търговски център, пълен с множество магазинчета, от които можеш да си напазариш каквото искаш. Тук няма. Има 2-3 зеленчукови пазара и магазините са общо взето от тип барачка.

Като започнаха да строят 2 големи мола се обнадеждих, че нещо ще се промени. Преди ден два откриха пъвия – shopping center “The Boulevard”. Днес отидохме там с голям бюджет за тениски и бельо. И не си купихме нищо.

Първо се озадачих от местоположението. Дъ Булевард е на пазара Младост 1А, между спирката и ОМВ. Към него имаше огромен поток от любопитни хора, но никой не се беше сетил, че тези хора трябва да стигнат някак от светофара до мола. Няма построен тротоар – хората си вървят по улицата.

Влязохме и веднага ни удари зной. Климатизацията не му работи, вътре беше към 35+ градуса. Няма ескалатори, а сградата е поне 5 етажа. Коридорите са толкова тесни, че разминаването е много сложно. На око – под 2 метра, може би 150 см. Не съм виждал такива коридори в магазин до сега. Цялото стъкло на витрините може би трябва да създаде усещане за простор, но на мен ми създава усещането за внезапен удар в отваряща се врата. Най-готиния първи етаж е зает с Хенди, МТел, Германос и подобни, които съвсем ги няма другаде. Жегата е в аутлета на Zara на втория етаж, който поради интензивното брауново движение на куп лелки вътре беше с температура августовски плаж по обед.

В Младост 1 продължава да няма къде да си купиш тениски и блузи, но пък има вече Германос и Хенди. Липсваха ми. Всеки ден минавам само около 10 такива магазина, бяха ми нужни нови 3.

МОЛ Дъ Булевард, оценка на експерт дзвер: 1/10 (зле измислен, зле реализиран, открит преждевременно).

Публикувано в: Гърнето с боба 18 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

18 коментара на “Шопинг център (МОЛ) Дъ Булевард”

 1. LeeAnn on May 31st, 2008 22:33

  Аз обичам да пазарувам в РУМ Младост 2 – пробвай го 🙂 Не е чак толкова далеч от Младост 1.

 2. pierrot on June 1st, 2008 00:09

  Аз до РУМ-а не съм стигал ( влизал ) още. А Булеварда ще видим утре, и понеже ти вярвам, се чудя има ли смисъл…

 3. dzver on June 1st, 2008 01:10

  виж с очите си:)

 4. Pharaon on June 1st, 2008 01:34

  Па мноо изнежени бре… ескалатори, коли, асансьорчета??? Никой вече не иска да се движи… незнам до къде ще ни докара този тип еволюция – на обездвижване!

 5. Alia on June 1st, 2008 09:21

  Още един глас за РУМ-а в Младост 2, а има и голям аутлет до ХИТ, където ще намериш особено много мъжки тениски 🙂

 6. Надя on June 1st, 2008 09:41

  Веско, винаги си добре дошъл за бельо при мен 😉

 7. МОЛ on June 1st, 2008 16:37

  Черният ПР трябва да е черен, а не прозрачен. Конкуренцията и в гащи няма да ти плати. Нито на услужливите клакьори в коментарите.

 8. Bobi on June 1st, 2008 17:13

  Дзвере, разкриха те, работиш за конкуренцията… и аз като 1 услужлив клакьор ще потвърдя всяка една казана дума от гореизказаното. Рядко смотано направен МОЛ. Но като се има предвид коя е архитектката… не сам изненадан. Ама хич.

 9. Паро on June 1st, 2008 19:35

  Аз пък живея на Монтевидео, изяж се от яд 🙂

 10. Спас Колев on June 3rd, 2008 14:06

  Това чудо отдавна го гледам, защото не виждам начин да не тече (едни фермички преминават направо през витрината, архитектурна изгъзица някаква). Току виж го посетя в някой дъждовен ден от любопитство. 🙂

 11. az on June 4th, 2008 18:10

  :). Климатика вече работи. Има си подземен паркинг – безплатен. Вече се мисли и за пешеходна пътека. Няма да крия че имам щанд вътре. Вярно не е добре измислен архитектурно. Не са 5 а 4 етажа, като последния ще бъде кафене на терасата от “Спагети къмпани”. На партера верно няма нищо. На първи етаж можете да се качите. Има Monteli, Mondo и няколко магазина за детски дрехи и бутикови чанти обувки и дрехи. За ZARA не казвам нищо. Не ми харесва марката поначало. Но чак пък да не си купиш или харесаш една тениска, наистина си от конкуренцията. А на моя щанд винаги ще ти се наложи поне веднъж да дойдеш:) Сам се сети кой е той. Реклама няма да правя.

 12. dzver on June 4th, 2008 18:31

  И коя е конкуренцията, която представям 🙂

 13. az on June 4th, 2008 20:05

  “Дзвере, разкриха те, работиш за конкуренцията… и аз като 1 услужлив клакьор ще потвърдя всяка една казана дума от гореизказаното. Рядко смотано направен МОЛ. Но като се има предвид коя е архитектката… не сам изненадан. Ама хич.”

 14. pleymen7 on June 7th, 2008 12:17

  потърсете на третия етаж,до стълбите,срещу италианския ресторант,магазина “DE VALLY”,за да видите красиви,качествени дрехи и на страхотни цени…

 15. az on June 8th, 2008 13:28

  Това е етаж 2, а не 3. Поне като правиш реклама го прави качествено

 16. mimikria on June 10th, 2008 10:36

  на мен мола си ми хареса….накупих си страшно много работи и фалирах рпеди дори да съм помирисала 3тия етаж така 4е….гледай си работата. Все пак шопинга си е чисто женски приоритет. Вярно е, че мъжките магазини бяха само 2 ама щом не ти харесва отивай там само с приятелката си 🙂 за да и носиш чантичките 😉

 17. Как4ето on August 3rd, 2008 14:07

  Как паркингът е безплатен?…Когато минавах зад ТЦ пишеше “Изход” и отдолу “Служебен абонамент”.
  Стана ми странно как може в такъв ТЦ да съжителстват евтини турски стоки и бутик на “Рошавата гарга”. Поне стълбите са в средата, а не като в съседния ТЦ – на майната си. Единият магазин, в който влязох си бяха включили техен климатик. Даже ме питаха дали се усеща, защото видиш ли нямало централна клима. Наистина такава не се виждаше. Иначе не е лошо, но едва ли на това място мога да си изхарча парите. Онази редица от търговски центрове, шоурум и бензиностанции ми седи много хаотичен и натруфен.

 18. az on August 13th, 2008 18:55

  има централен климатик, но…..собственика на МОЛ-а не го пуска, за да пести пари. Ние наемателите не можем да му кажем да го пусне или не. Това си е негова работа. В магазините всеки си го пуска, но и всеки си плаща отделно. Паркинга е БЕЗПЛАТЕН. Едва ли ще стане платен. Остави на табелките какво пише. Има доста добри турски лейбъли. И то световно признати марки. Ще ти кажа само четири от тях – IQ, MONDO, OXXO, HM

Оставете отговор