Завръщането на Чепа

May 2, 2008

Иван Чепаринов е млад гросмайстор, от екипа на Веселин Топалов и автор на някои от хубавите дебютни изненади, приложени от Топалов по пътя му към шампионската титла. Дълго време седеше в дъното на топ 100, но през последните месеци задобря и получи покана за супер-турнир с най-високо ниво гросмайстори, неговата първа.

Та Чепаринов започна Баку Гран При с 4 поредни загуби, което е толкова лошо, че аз лично не съм го виждал на това ниво играчи. Шахът е зубрашка игра. Големите гросмайстори често влизат в ситуации, в които няма място за изненада и постоянно правят ремита. Въпреки това невиждано за миролюбива игра като шаха пропадане, Чепа се взе в ръце и се върна с 3 победи и 2 ремита. Е, няма да спечели турнира, но с това завръщане си гарантира следваща покана.

Повече информация на ChessBase.com.

Публикувано в: Uncategorized 2 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

2 коментара на “Завръщането на Чепа”

  1. Kidon on May 8th, 2008 20:55

    Чепаринов днес победи с изключителна тактика китаецът Бу Ксианджи на МТел Мастърс 2008. А на турнира в Баку победи и Раджабов в седмият кръг. Определено има какво да се очаква в бъдеще от него.

  2. Калин Каракехайов on June 29th, 2008 01:45

    Чепаринов ми е връстник и много сме играли по детските турнири, страшно упорит и работлив! На 14 години излезе да играе в чужбина и дръпна страхотно, оттогава вече не сме от една класа 🙂

    Играе в същия свръхагресивен стил като Топалов…

Оставете отговор