Пролетен ден

February 25, 2008

Днес беше топло и хубаво. Закарах рендьо на сервиз, да му изправят ламарините най-сетне и се спеших за 3-4 дена. Не съжалявам – прибирането вкъщи беше с много ходене пеш и се порадвах на преждевременно топлото време. Ако го правя по-често ще имам толкова много нови теми за бложене 🙂

На пешеходната пътека на попа 4-5 минути не пуснаха зелено за пешеходците, за да мине някакъв младолик пор. Твърде твърде млад, за да е толкова привилегирован. Светкаха 2 BMW-та да го пазят, а той си беше спуснал стъклото, за да се порадва на топлото време. Бях планирал да им се изплюя на BMW-тата, но минаха набързо и отдалеч, не ми бяха в обхвата.

Паметникът с шмайзера не е мръднал. Пълен е с ухилени младежи, които се наливат кой с каквото му падне.

На Орлов Мост се разтича някаква ски писта, а гледка към разтеченото има от новооткритата бирария в езерото Ариана.

На Окръжна многоетажната синя руина не е мръднала, въпреки инвеститора от НАП. Не знам как се нарича, май беше офис сграда на “Работническо Дело”. Това е най-апетитния район за урбанизиране в София – може би около квадратен километър държавна земя, подлежаща на заменки и безогледно крадене 🙂

Пред местната казарма явно терористичната заплаха е изчезнала, защото вече са подредили противотерористичните таралежи в страни от портала. Няма вече киртаци да ги разместват за всяка кола.

Та припомних си как някога, в едни по-добри времена, когато можех за 20 минути да стигна до работата с автобус, си пътувах и имах време да мисля и да чета книга. Имаше и един такъв пролетен период, в който в автобуса можеш да позяпаш хубави млади дами и да ти правят впечатление 🙂 Предполагам, че още утре сутринта ще ми се иска рендьо да беше вече боядисан, но днес видях хубавата страна на нещата.

Публикувано в: Гърнето с боба 4 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

4 коментара на “Пролетен ден”

 1. Георги on February 25th, 2008 21:36

  Ах, колко познато. На моята сутринта и изтекоха водите (ще ражда водна помпа). Побутах се аз малко в автобуса, попрескачах малко баби дето бяха тръгнали нанякаде с едни кофи… Добре поне че времето беше приятно.

 2. hdm on February 25th, 2008 22:23

  киртаци ?

 3. dzver on February 25th, 2008 22:57

  наборни военнослужещи – унижени хорица, принудени да отварят и затварят вратата на военните, които влизат и излизат с автомобили през портала.

  Там, където КПП се пази от кадрови военнослужещ, поставят дистанционно на бариерата и на портата.

 4. maumyh on February 25th, 2008 23:32

  Киртаци не бяха ли само новобранките?:)

Оставете отговор