Лакомията

January 28, 2008

Хората сме интересни животни. Нямаме граница в желанията. Днес поискаме кола, утре Ламборджини, други ден самолет, после совалка да ни вози до Луната за под 30 милиона на полет.

Гоце поискал днес повече власт – да прави референдуми и мажоритарна избирателна система. 3 часа са седели куп журналя да му търпят глупостите и не само, ми телевизиите само дето не мигаха на парцали от благоговение.

Няма как да подкрепя каквото и да предложи този човек, за мен е тотално дискредитиран, но ме впечатлява друго. И Гоце, по подобие на Желю, в един момент взе да отваря устата да иска. Ей-такава уста зинал, 3 часа и кусур, пред 101 млади журналистки.

Договорът му с избирателите в момента на гласуването му дава определени права и сред тези права не е да променя договора. Няма честна игра, в която единият играч може да сменя правилата в хода на самата игра. Ако го правиш, може и да успееш, само че това даже не е лакомия, ами измама.

Много се надявам да не му мине номера.

———————–
PS. и Юлиян Попов е мислил по темата, но в друг контекст. В блога “Жоро и Първан” исканията са разбити като заплаха за демокрацията. Димитър Аврамов е направил анализ дума по дума (за 3 часа, това прави много думи 😉 ). Иван Бедров се чуди защо не може да има референдум за Бургас-Александруполис. Последният коментар, който открих беше на Сибина Кръстева, за присъствалите журналисти.

Всеки от тях е намерил за какво да се подразни. Не можах да открия блог пост с похвала на ищаха на президента да се развива като суперпрезидент. Очаквам с нетърпение.

Публикувано в: Гърнето с боба 14 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

14 коментара на “Лакомията”

 1. voxy on January 28th, 2008 09:41

  Ако всеки трябва да спазва някакъв договор с избирателя, това значи че не трябва да се развиваме, щото ще бъде нарушен ако нещо се промени… при положение че Президент-ът на България е с почти символични правомощия, а е мажоритарен избор, съвсем нормално е да има повече права, дори да е “Гоце” м/у другото като казваш тотално дискредитиран споменавайки Гоце, може ли да обясниш на незнаещите какво е направил Първанов като Гоце, аз никъде не съм прочел нещо да е доносничил срешу другарчетата си или да е убил някой, бил е агент, ми ОК това нищо не значи??? докато виж заигравката с турците, която направи вече е нещо съвсем различно и нещо за което си струва да бъде съден…

 2. Георги on January 28th, 2008 09:53

  Виновни са ония пустиняци Буш и Путин дето се правят на всемогъщи пред него. И нашето момче (нали не блести с кой знае какъв интелект) иска да подражава на големите лоши батковци…

 3. Longanlon on January 28th, 2008 10:23

  Абе дето бяха запитали от Капитал, дали ще се намери един единичък човек, който е изгледал говоренето на президента и не е журналист или пенсионер???

  На кого му пука изобщо?

 4. dzver on January 28th, 2008 10:43

  Аз гледах репортаж по телевизията.

  Имаше някъде в мрежата анализи, че зад картончетата и липсващите документи стои умело прикрито доносничество, а не разработка на историческа книга.

 5. Дзен on January 28th, 2008 12:53

  Цялата му патардия е форма на популизъм.
  Много прилича на опит да въведе руски стил на държавно управление. 🙁

 6. Hobbit on January 28th, 2008 14:59

  Отвратително…

  Ще пиша отделно за цялата порнография. Лошото е, че и сега правомощията на президента са в повече и дебалансират цялата система на публичната власт.

  В конкретния случай обаче проблемът не е институционален, а личен – президентът ни е забележителен боклук, човек без качества и достойнства, вманиячен на тема власт, а контролиран от много страни.

  Тъжно… Хубавото е, че май преиграва.

 7. dzver on January 28th, 2008 15:08

  Контролиран таратанци, можеш да контролираш Първанов толкова, колкото едно време са контролирали Фердинанд ;/

 8. Филип on January 28th, 2008 18:50

  А какво му е лошото на мажоритарния вот и допитването до народа?

 9. dzver on January 28th, 2008 19:40

  На това нищо, но моля – нека не го прави президента. Не е негова работа.

 10. Hobbit on January 28th, 2008 19:46

  Дали са контролирали Фердинанд не знам:)

  Но Гоце е зависим човек – това е скромното ми мнение.

 11. Филип on January 28th, 2008 21:10

  Все някой трябва да го направи.

 12. Илия Горанов on January 28th, 2008 23:19

  И аз не виждам какъв им е проблема на референдумите и мажоритарните избори. Откакто са предвидени референдумите, нито вендъж не е проведен по никакъв въпрос. А мажоритарната избирателна система трябваше да се въведе още преди две три правителства…

  А иначе не знам какво друго е говорил три часа. Имай предвид, че Кастро е говорил и по 20 часа речи, така че имаме да догонваме!

 13. Hobbit on January 29th, 2008 10:40

  Мажоритарните избори са сложна тема и източник на сериозни злоупотреби. Не съм “против”, но ми се изправя косата при мисълта какво ще стане, ако избирателните райони се определят от БСП и ДПС. Може да осъмнем с над 50 депутати на Доган.

 14. Hobbit on January 29th, 2008 10:41

  И тъкмо това иска Гоце…

Оставете отговор