Топ 100 на българските блогове

October 29, 2007

Ето ви една по-достоверна класация на българските блогове.

Има някои дребни разлики спрямо обявената по-рано днес. Дребни, но съществени. Тази класация игнорира като фактор сърч енджин оптимизацията, т.нар. SEO, както и простото подвеждане на alexa чрез инсталация на alexa toolbar. По този начин 3-4 блога на оптимизатори падат малко по-долу в класирането.

Останалите блогове са подредени по това колко връзки има към тях.

Съвсем логично първата тройка са Йовко Ламбрев, Еленко Еленков и Симион Патеев, като Симион пробива със страшна сила и въобще не тая съмнение, че ако кара в същия дух ще е недостъпен #1. Първият оптимизаторски блог е 16-ти. Не ми допада, но предполагам че и той ще се качи нагоре в класирането, заради вложените систематични усилия.

Интересно е и това, че Мартин Заимов изпревари Мартин Димитров за 0 време, при все че като полезност вторият определено си заслужава един много по-висок ранк.

Пълната класация тук. Ако някой липсва, а очаква да се види, да си провери профила в technorati и този в dmoz.

Публикувано в: Гърнето с боба 61 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

61 коментара на “Топ 100 на българските блогове”

 1. dzver on October 31st, 2007 20:21

  @Г. Фурнаджиев: Напоследък много повтарям като мантра твърдението, че 90% от всичко е боклук. Така и за блог постовете – рядко това, дето ни се върти из главите е полезно, приятно и четмо.

  @ju: вероятно блогът ти е низвергнат от технорати заради adult content-a. Въпреки това за мен си е ценен и го чета поне 1 път месечно, преглеждам всички постове назад 🙂

 2. Георги Фурнаджиев on October 31st, 2007 21:59

  @dzver – и къде е тук мястото на класациите? Дори броя цитирания на дадена публикация нищо не значи, защото може да е в смисъл “На вижте тоя кви глупости е писал”. Посещаемостта пак нищо не говори – плюс “На вижте тоя …” вж. периодичните съчинения на тема “Смешни ключови думи с които са ме намирали”

  ПП: Само 90% ли 🙂

 3. Атанас Янев on November 1st, 2007 12:39

  Dzver, писах на Технорати и ми оправиха блога – http://www.technorati.com/blogs/www.ayanev.com 🙂

 4. dzver on November 1st, 2007 13:02

  Дай ако обичаш на кого писа, че трябва да им пратя да оправят блоговете на Григор Гачев, LeeNeeAnn и Eneya.

 5. dzver on November 1st, 2007 13:04

  Ебаси – 209? Първо ще те проверя как си получил този ранк, преди да те добавя в класацията – все пак си в раздел SEO, а аз съм много подозрителен към всичко свързано със SEO.

 6. Атанас Янев on November 1st, 2007 13:11

  support@technorati.com – след 15тина часа получих отговор с извинение за проблема, който е имало с индексирането на блога, не очаквах толкова бърза реакция 🙂

  пп
  много те моля, открии как се лъже Технорати – знаеш ли колко милиона ще спечелим 😉

 7. dzver on November 1st, 2007 13:34

  Янев, виж си блог реакшънс, постигнал си го лъгането на технорати доста качествено (дори да е неволно, а не съзнателно). Да, реалното ти ауторити вероятно е 20, 30 или 60, но не е 209.

  Първо – имаш връзки от pingback. В сегашното топ 100 няма друг блог, който да има подобни фалшиви връзки от некачествена тема на външен блог.

  Второ – 95% от блог reactions са ти фалшиви, тук нещо в настройването на уърдпрес – твоят блог Атанас Янев се поддържа от около 700-800 блога Атанас Янев наклонена черта дата, всеки един от които ти дава ауторити.

  Единствено Ясен има подобни напомпани реакции, но при него вероятно е породено от избраната методика за преместване на сайта от 1 директория в друга.

 8. Атанас Янев on November 1st, 2007 20:24

  Можеш ли пак да обясниш как се определя authority, blog reactions, кое какво значи и къде се ползва 🙂

  Малко не ми допадна оценката ти от `20` ей така, без никакво покритие…

  Карай, че не разбрах къде точно е проблема и защо си мисли, че Технорати не знаят какво правят и кое гледат и как гледат.

  Дзвер, имам линкове от СТРАШНО авторитетни сайтове, такива, каквито другите нямат, за това имам толкова висок авторитет и аз самият, блог reactions са важни, да, обаче едно е по-важно authority-то на този, който те е reactnal…

  Честно казано от теб не бях очаквал подобна теория на конспирацията 🙂

  Надявам се да не пишеш тези неща на сериозно, защото получих десетки мейли, който ме подкрепят и не виждат нищо нередно в моят Технорати 🙂
  Но явно ти виждаш и отсичаш…

  Пиши мейл на Технорати – обясни им, че според теб моят блог заслужава ауторити 20 и да си коригират набързо алгоритъма 😉

  Наздраве 🙂

 9. dzver on November 1st, 2007 21:19

  Няма теория на конспирацията в това. Не ти е проблем – направи 1 версия на класацията, в която си номер 1, не е трудно. 🙂

  Аз не мога да си сложа името под такава, в която си #1 с 50 точки над Йовко, при положение че съм убеден, че високият ти рейтинг е резултат от страничен ефект от предишно SEO, с което си нацелил слабост в алгоритъма на технорати.

  Нищо лично, бих извадил и себе си от класирането, ако структурата на рейтинга ми беше такава.

 10. Атанас Янев on November 1st, 2007 21:35

  Първо – не искам да съм #1 никъде.

  Второ – ТИ изготви тази класация изцяло базирана на Технорати рейтинга, но след като Йовко (който ти е по-приятен от мен) е номер едно – аз не мога да бъда, защото съм мамил 🙂

  Трето – не познавам начин да се излъже Технорати, не познавам човек, който да знае. Ти просто не си прочел какво съм писал и към какво съм те насочил. Това, че разни блогъри пишат за мен, че wordpress podcast е писал няколко пъти за мен… Тяхното authority тежи и ми дава и мое такова.

  Четвърто – ако наистина мислиш, че съм нацелил слабост и мога да излъжа акъли като Технорати – благодаря за комплимента и наздраве 🙂

  Пето – Наздраве 🙂

 11. dzver on November 1st, 2007 22:45

  http://www.technorati.com/blogs/www.ayanev.com?reactions&sort=authority&page=5 – Янев сам предостави връзка, която обяснява това ауторити 209. Става въпрос за успешна статия, която е участвала в някаква инициатива на problogger, връзка към която е препубликувана на доста места. Разбира се, и тези коментари и съответните реакции биха били избегнати, ако аз бях забелязал, че има сортиране по ауторити на blog reactions или ти се беше обадил по-рано, сравнително неприятния диалог би бил избегнат.

Оставете отговор