Ананд ще е

September 29, 2007

Новият световен шампион по шахмат се казва Вишванатан Ананд.

За 2 седмици на турнира за определяне на нов шампион в Мексико, Ананд спечели 4 срещи и направи 10 ремита. Той остана единствения непобеден участник. От самото начало му стисках палци, защото е силен и в добри отношения с Топалов, няма да откаже мач с него 🙂 В момента текат 3 други срещи, които ще определят втория и третия в класирането. За второто място шансове имат Крамник и Гефланд, играят в момента срещу не съвсем очакваните аутсайдери Аронян и Морозевич.

Преди 2 години Веско стана шампион значително по-убедително, като спечели 6 победи от 14 мача (изтърва още 1-2) и не успя да победи единствено световния шампион за следващите 1-2 години Ананд.

Публикувано в: Uncategorized 1 коментар RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

1 коментар на “Ананд ще е”

  1. Калин Каракехайов on June 29th, 2008 02:02

    Аз коментирах някои партии от световното за Чесдом (с помощта на компютър разбира се) и мога уверено да кажа, че играта на Ананд беше на супер ниво и на някои места имаше достатъчно дълбоки замисли, които се изплъзваха даже и от зоркото око на изчисляващата всичко Rybka 🙂 Преди половин година щях да кажа, че е най-силен в света след отказването на Каспаров, но след Иванчук на Мтел мастърс и последните изяви на Магнус Карлсен вече не е ясно…

Оставете отговор