Колчетата на Графа

September 28, 2007

Видяхме ние, че има колчета и решихме да тестваме как Граф Игнатиев е станал пешеходна улица. За съжаление, не е станал. Ако се пробвате да вървите по улицата, без да се оглеждате, ще ви подбутнат, напсуват и може би прегазят.

За пътя между Попа и Раковски 1 път ми свирнаха, 1 път ми викна автомобил “мръдни бе”, а още 6-7 автомобила преминаха ей-тъй, между другото, по-деликатно. Гадината, дето ми каза “мръдни бе” стигна до бариерата, вися там, чака трамвая да я вдигне, за да мине, но трамвая беше инат и не мръдна, докато колата не направи обратен.

За съжаление, след това дипломатически автомобил успя да премине, плътно залепен за трамвая. Раздавачка на брошурки разказа, че предната кола, която минала така, й се отпрала бронята отзад.

Не се вижда добре, ако го изгледате 3-4 пъти ще видите в далечината малка кола, която минава през колците

карта от bgmaps.com на Граф Игнатиев

Проблемът в момента е в това, че са затворили улицата само на 2 места. Пак е стъпка в правилната посока, но остава да сложат още 10-тина заграждения, за да стане Графа истински пешеходен. Тъй като кметската власт е избираема, а МВР е пожизнена олигархия, явно първата има повече желание да свърши нещо полезно 🙂

Публикувано в: Uncategorized 9 коментара RSS 2.0

Ако постът ви харесва, цъкнете на сърцето:

Коментари

9 коментара на “Колчетата на Графа”

 1. Николай on September 28th, 2007 14:33

  Снощи докато се прибирах минаха три коли. И трите ги караха ченгета, бяха с личните си автомобили. Единия подвикна на човека от СКГТ, кво бе, кво правите. No comment дет се вика. Не знам тези от Съдебната палата дали се класират за дистанционни или там каквито devices ползват да ги пускат за колите, но то сутрин и вечер само те стигат за да не е пешеходна.
  Както си споменал в момента все още колците не помагат. Докато не затворят и околните пресечки няма да стане.
  Иначе един колега спомена за първия ентусиаст, който е успял да си разбие колата. Някакво бусче вдигнало предница 🙂 Дано повечко се намажат, хак да им е.
  Инак стана красивко, аз очаквах да е някакъв побългарен вариант. С две заварки и малко изчукване 🙂

 2. velqn on September 28th, 2007 14:52

  Нищо не виждам на клипчето. Но е пределно ясно, че няма да издържат много. Самият Бойко Борисов живее между двата Мимаса и той ще го нарушава също, може би.

 3. Георги on September 28th, 2007 15:00

  @velqn
  Тъща му живее там 🙂

 4. dzver on September 28th, 2007 15:10

  той има дистанционно 🙂

 5. velqn on September 28th, 2007 15:58

  @Георги, ясно! Чудех се аз какво търси толкова често там. Едно време когато беше глава на МВР там редовно имаше полиция.

  @dzver, и то първото. Не случайно го кръстих TKOTFR!

  ,-)

 6. Hobbit on September 28th, 2007 17:06

  Абе според мен в “зелените” участъци по картата на дзвера все още си е разрешено преминаването – поне пътните знаци така говорят:)

 7. Борислав Борисов on September 28th, 2007 17:21

  Някои хора свикнаха, че градът е само за тях, а законът – само за нас. Пораснаха с такава представа, станаха хайлайф с нея. Няма да се предадат лесно. Ще се борят, докато лимузините им не се потрошат. Накрая ще сменят кмета, като го инсталират на по-хубава длъжност, и ще махнат бариерите.

 8. dzver on September 28th, 2007 18:19

  В интерес на истината, като изключим този 7-8 годишен дипломатически мерцедес, другите автомобили – нарушители бяха все бараки.

 9. Николай on September 28th, 2007 22:25

  Не им завиждам на мутрите:

Оставете отговор