A510 възкръсна за 80 лева :)

Не е никак евтино, но не е и скъпо, на фона на цената на нов апарат. Ако някой си счупи апарата да пита, ще го пратя при съответния техник. Намерих му данните във фото-култ.

71. Храм “Света София”

Лесен печат. Влизате – бам и сте готови 🙂 Може да придобиете малко културна грамотност, като повисите на пейката край гроба на Иван Вазов. Морената на гроба му е била довлачена с кански мъки от Витоша, с усилията на много хора.

72. Софийска синагога

Може би аз съм тъп, но не успях да открия начин да вляза в синагогата. Нямах батерия на GSM, за да им звънна на посочения телефон – 983 50 85. Утре ще пробвам отново.

65. Национален природонаучен музей при БАН

Разположен е до руската черква на Цар Освободител. Много хубаво място, стига да не ви е жал за препарираните животинки. Могат да се видят невероятно редки минерали от цял свят. Тези мишлета и много други животинки – живи и не чак толкова може да разгледате в музея. Снимки – само с изключена светкавица.

60. Национален църковен историко-археологически музей при Светия Синод.

Музеят е разположен на площада Св. Неделя откъм шератон и изглежда футуристично църковно-славянско. Разположен е на втория етаж в дясно. За да влезете трябва да звъннете 1 път и да почакате. Ние звъннахме 2 пъти и заради това ни посрещнаха истерично. Забраниха ми да снимам, то така или иначе фотоапарата ми се счупи. След посещението […]

59. Храм паметник “Александър Невски”

За Александър Невски е публично известно малко. Черквата носи името на някакъв руски болярин, чието единствено чудо е, че са му осветили подвизите, главно във военното дело 🙂 Може да греша. В брошурката на 100-те национални туристически обекта ясно е записано, че почивният ден е ВТОРНИК. Криптата обаче не работеше днес. Не вярвайте на брошурката […]

100-те обекта

От днес смятам да публикувам описание на 100-те национални туристически обекта според ходенията ми там СЛЕД днешна дата. Посещавал съм 30-тина от тях в миналото, но това не е важно. Мисля, че в България има достойна за много бложене простотия, омотана в красота или обратното, заслужаваща подпечатване.