Отново за почистването

2 различни бригади. Вариант A Група от 10-тина мургави сънародници, в 9 сутринта отивам на работа и слушам диалога: “Ама шефа каза, че ще дойде да провери” “Е кво, отишли сме да ядем до един часа” Вариант Б Бели възрастни хора. 9:30 градинката на шмайзера – косят. 13 часа – градинката на седмочисленици – същите […]

Globalisation

За руски и български език source files трябва да са utf-8, независимо че в web.config е посочено windows-1251 и за file encoding.

Тръбата

Търся доброволец да преведе от другата страна група шубета (incl. me) 🙂

dim MyTable as Table

декларирането на таблица с id myTable с dim ми отне МНОООГО време. причина: трябваше да е protected myTable as Table

.net ме убива с количеството неща,

които трябва да запомня, преди да направя hello world. След като вчера изгубих 2 часа за да открия, че ми липсва един import, днес вече 4 часа съм в подготвителен етап на употреба на resourceManager за multilanguage support на бъдещия ми проект. И съм стигнал до кривата круша.

Отново ни залива някаква простотия

От екрана бръмчи заставката на стар академи, а банките се надвикват с оферти за кредити. Смущаващи реклами за депозити при 8% и кредити при 6%. Къде ли е измамата? Зомбират ви, телезрители 🙂 Спрете телевизора, пуснете интернет.

Филми за гледане

Гледах “От мошеник нагоре” – много оригинален филм, струва си; Гледах и “Константин” – също ми допадна. Мисля, че си струва да се гледа на кино заради сцените в ада.