Неочакван антракт в Синегранд

April 26, 2015

Ходихме да гледаме Age of Ultron в Cinegrand Ring Mall. По някое време звукът изчезна. Тръгнахме да търсим някой да го пусне, и вместо да ни пуснат филма, ни пуснаха съобщение за евакуация. “Незабавно и без паника напуснете сградата, използвайте стълбите, не отивайте към колите си, незабавно и без паника.”

Евакуирахме се, обаче нещо беше твърде наред – извън киното хората си ядяха във фуудкорта, без да им пука особено и там никаква евакуация нямаше. Излязохме на терасата, да си поуспокоим нервите, поседяхме 5-10 минути и по едно време хората почнаха да се прибират обратно в киното. Алармата се включила заради изгорял бушон. Влязохме в залата, където филмът все още си вървеше – бяха минали 10-тина минути. Какво пък, решихме че не сме изтървали много, така или иначе филмът е бавен. След още 10 минути ни върнаха 20 минути назад, та да не изтървем нещо.

Не мога да кажа, че съм очарован. Това са практически най-скъпите билети за кино в София, човек очаква да седне, да си вдигне краката с бжътката и да гледа филм, не да му обясняват къде да ходи без паника и да му превъртат филма напред-назад. Нямаше никаква форма на извинение.

Публикуван в Грешки, 1 коментар

Jetpack 3.5 and updated Tiled Gallery

April 25, 2015

About a month ago I submitted a PR to Jetpack for improving the Tiled Gallery algorithm. It’s finally merged and you can enjoy less repetitive mosaic tiles in your gallery :-)

With the new update, there is also a new way of arrangements called Tiled Columns, that looks like this:

Публикуван в Гърнето с боба, Оставете коментар

Booking.com

April 5, 2015

Screenshot 2015-04-05 20.29.34

Здрасти ,

След двудневни мъки и след като се отказах от Chrome успях да логна в акаунта си в booking.com.
:-)

Публикуван в Грешки, Оставете коментар

Трансфер до летището

April 3, 2015

Днес за пръв път се прибрах вкъщи от летището с метро. Да ни е честито. Най-хубавите градове, в които съм ходил, имат влакчета до летището. Вече и ние имаме.

Летище София има най-евтините таксита, на които някога и някъде съм попадал. Второто в класирането ми е Лисабон, около 2.5 пъти по-скъпо. Обичайните трансфери с такси по света са от порядъка на 50-150 лв български пари.

Прибирането с такси от летището до вкъщи ми е 10 минути, срещу 10 лева и в тия 10 минути душата ми да се отравя от пуфтене и мрънкане колко е кратък курса. Случва се всеки път. Сякаш всички жители на София са длъжни да са от Люлин и абсолютно за пръв път карат някой до Младост. Нали нямам нищо против да запали цигара?

Горките гости на столицата пък са изправени пред сериозния риск да бъдат прихванати от копърка във фоайето и да платят повече за трансфер, отколкото за самолетния си билет.

Решението е сравнително просто. Всички таксита, които возят от и до летище София трябва да имат определена от летището или общината фиксирана тарифа, да приемат плащания с кредитна карта, да са чисти и вътре да не се пуши. През бариерите може да мине само такси, което отговаря на условията – и в двете посоки.

Докато не се появи някакъв ред, смятам да се прибирам с метро. Надявам се, че такси съсловието е доволно – няма да има повече кратки курсове до Младост от мен.

Публикуван в Гърнето с боба, Оставете коментар

Сигурност на WordPress

January 20, 2015

Презентацията ми на WPBGUG мийтъпа вчера, обещах да я кача някъде.

На един от слайдовете има грешка – preg_match вместо preg_replace. Исках да я кача във вида, в който съм я представил.

Публикуван в Гърнето с боба, 2 коментара

Човек и добре да живее

December 24, 2014

2014-12-20 14.26.06

Колко ли време ще мине, преди Стив Джобс да попадне в кошовете за книги по 5 лева?

Публикуван в Гърнето с боба, Оставете коментар

Кмета

December 23, 2014

2014-12-22 13.45.43

Реших два месеца да се чеквам всеки път, като ходя на Старбъкс. Не мога да се конкурирам с Марио обаче. Той държи първото и третото място.

Публикуван в Грешки, 1 коментар